Recept Zapečená krkovice s brambory na zelených fazolkách

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Zapečená krkovice s brambory na zelených fazolkách

Úvod

Můj pokus o jídlo z jednoho „hrnce“.

Maso je po upečení krásně šťavnaté, brambory pustí vodu a společně s výpekem a chutí fazolek vytvoří výbornou omáčku k masu.

Postup

Omytou a osušenou krkovici osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem se solí. Posypeme kmínem, pár kuličkami nového koření pepře, polejeme olejem a pokud máme čas, necháme pár hodin odpočinout (nechala jsem přes noc v lednici).

Do předehřáté trouby na 230°C vložíme pekáček s krkovičkou a podlijeme cca 1 dl vody a necháme jednu hodinu péci. Pravidelně kontrolujeme a poléváme maso vzniklou šťávou a popř. doléváme vodu.

Mezitím si připravíme v míse na osminy nakrájené brambory. Osolíme, posypeme mletou parikou, moukou a zakápneme olejem. Vše promícháme. Paprika s moukou při pečení dopomohou bramborám ke křupavé kůrčičce.

Zelené fazolky omyjeme a nakrájíme na poloviny. Po jedné hodině pečení je přidáme k masu, na ně vrstíme brambory. Dohromady pečeme dále 45-60 minut okolo 200°C, až jsou brambory měkké.

Recept je z kategorií: Krkovička Maso Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 29.04.12 vloženo
  • 38855x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hod

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 650 g vepřové krkovice vcelku
  • 1/2 paličky česneku
  • pepř
  • sůl
  • pár kuliček nového koření a pepře
  • 1/2 KL drceného kmínu
  • 2 PL oleje (olivového)
  • voda na podlévání
  • 200 g zelených fazolek

Brambory:

  • 4-5 větších brambor
  • 1 PL mleté papriky
  • 2 PL polohrubé mouky
  • 2 PL oleje (olivového)
  • sůl

Doporučená příloha

  • pivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Martin297 13.02.13 16:54

uvařil sem to podle receptu(krome mouky na brambory) a musím říct že to je výborné! Nejdřív sem se bál doby jakou karo bude v troubě, aby nebylo suché, ale nestalo se a je to moc dobré!

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

Terie 29.04.12 17:24

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Zapečená krkovice s brambory na zelených fazolkách

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Eja
3831 příspěvků 13.02.13 17:25

Přehlédla jsem teplotu, jsem zastánce pomalého pečení a tu první hodinu bych tam maso nechala při 150-160 stupních.
O pouštění vody bramborami nějak v recepisu nic nenacházím :think:
Ale k použití pikslových hrášků a fazolek mám zarytý odpor, z toho je kaše hned…

 
parles
302 příspěvků 12.02.13 13:22

A tak malý kousek masa péci 2 hodiny? Na 4 porce? A při pečení mi brambory ještě nikdy nepustily vodu. :think: :nevim:

 
Terie
66 příspěvků 11.02.13 15:22

@casino Zanechte pohádek a raději si zapečte krkovičku na fazolkách. ;) :mrgreen:

 
Eja
3831 příspěvků 11.02.13 13:55

Pikslový hrášek po 45 minutách 200 stupňů :think: :mavam:

 
casino
4479 příspěvků 11.02.13 11:06
A pokud pečenou krkovičku podáváme na...

…jiné spřízněné luštěnině, např. na zeleném hrášku, (a třeba i z plechu ;), tak je to pohádka, za kterou by Vulpes vulpes (pokud by nebyla vůl bez ocásku) s gustem povozila Budulínka :) :mrgreen:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz