Recept Zapečená krkovice s brambory na zelených fazolkách

(Hodnoceno 2x) Terie Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Zapečená krkovice s brambory na zelených fazolkách

Úvod

Můj pokus o jídlo z jednoho „hrnce“.

Maso je po upečení krásně šťavnaté, brambory pustí vodu a společně s výpekem a chutí fazolek vytvoří výbornou omáčku k masu.

Postup

Omytou a osušenou krkovici osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem se solí. Posypeme kmínem, pár kuličkami nového koření pepře, polejeme olejem a pokud máme čas, necháme pár hodin odpočinout (nechala jsem přes noc v lednici). Do předehřáté trouby na 230°C vložíme pekáček s krkovičkou a podlijeme cca 1 dl vody a necháme jednu hodinu péci. Pravidelně kontrolujeme a poléváme maso vzniklou šťávou a popř. doléváme vodu. Mezitím si připravíme v míse na osminy nakrájené brambory. Osolíme, posypeme mletou parikou, moukou a zakápneme olejem. Vše promícháme. Paprika s moukou při pečení dopomohou bramborám ke křupavé kůrčičce. Zelené fazolky omyjeme a nakrájíme na poloviny. Po jedné hodině pečení je přidáme k masu, na ně vrstíme brambory. Dohromady pečeme dále 45-60 minut okolo 200°C, až jsou brambory měkké.

Recept je z kategorií: Krkovička Maso Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 29.04.12 vloženo
  • 41967x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hod

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 650 g vepřové krkovice vcelku
  • 1/2 paličky česneku
  • pepř
  • sůl
  • pár kuliček nového koření a pepře
  • 1/2 KL drceného kmínu
  • 2 PL oleje (olivového)
  • voda na podlévání
  • 200 g zelených fazolek

Brambory:

  • 4-5 větších brambor
  • 1 PL mleté papriky
  • 2 PL polohrubé mouky
  • 2 PL oleje (olivového)
  • sůl

Doporučená příloha

  • pivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

3jirka 1.2.20 11:15

Recept jsem vyzkoušel a oběd se vydařil.Maso bylo opravdu šťavnaté a křehoučké!!

Odkaz na uvaření

Martin297 13.2.13 16:54

uvařil sem to podle receptu(krome mouky na brambory) a musím říct že to je výborné! Nejdřív sem se bál doby jakou karo bude v troubě, aby nebylo suché, ale nestalo se a je to moc dobré!

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

Terie 29.4.12 17:24

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Zapečená krkovice s brambory na zelených fazolkách

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Zapečená krkovice s brambory na zelených fazolkách

Eja
3863 příspěvků 13.2.13 17:25

Přehlédla jsem teplotu, jsem zastánce pomalého pečení a tu první hodinu bych tam maso nechala při 150-160 stupních.
O pouštění vody bramborami nějak v recepisu nic nenacházím :think:
Ale k použití pikslových hrášků a fazolek mám zarytý odpor, z toho je kaše hned…

parles
303 příspěvků 12.2.13 13:22

A tak malý kousek masa péci 2 hodiny? Na 4 porce? A při pečení mi brambory ještě nikdy nepustily vodu. :think: :nevim:

Terie
66 příspěvků 11.2.13 15:22

@casino Zanechte pohádek a raději si zapečte krkovičku na fazolkách. ;) :mrgreen:

Eja
3863 příspěvků 11.2.13 13:55

Pikslový hrášek po 45 minutách 200 stupňů :think: :mavam:

casino
4496 příspěvků 11.2.13 11:06
A pokud pečenou krkovičku podáváme na...

…jiné spřízněné luštěnině, např. na zeleném hrášku, (a třeba i z plechu ;), tak je to pohádka, za kterou by Vulpes vulpes (pokud by nebyla vůl bez ocásku) s gustem povozila Budulínka :) :mrgreen:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz