Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Terie Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Můj pokus o jídlo z jednoho „hrnce“.
Maso je po upečení krásně šťavnaté, brambory pustí vodu a společně s výpekem a chutí fazolek vytvoří výbornou omáčku k masu.
Omytou a osušenou krkovici osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem se solí. Posypeme kmínem, pár kuličkami nového koření pepře, polejeme olejem a pokud máme čas, necháme pár hodin odpočinout (nechala jsem přes noc v lednici). Do předehřáté trouby na 230°C vložíme pekáček s krkovičkou a podlijeme cca 1 dl vody a necháme jednu hodinu péci. Pravidelně kontrolujeme a poléváme maso vzniklou šťávou a popř. doléváme vodu. Mezitím si připravíme v míse na osminy nakrájené brambory. Osolíme, posypeme mletou parikou, moukou a zakápneme olejem. Vše promícháme. Paprika s moukou při pečení dopomohou bramborám ke křupavé kůrčičce. Zelené fazolky omyjeme a nakrájíme na poloviny. Po jedné hodině pečení je přidáme k masu, na ně vrstíme brambory. Dohromady pečeme dále 45-60 minut okolo 200°C, až jsou brambory měkké.
Recept je z kategorií: Krkovička Maso Vepřové maso
pivo
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
1.2.20 11:15
Recept jsem vyzkoušel a oběd se vydařil.Maso bylo opravdu šťavnaté a křehoučké!!
Líbí se mi13.2.13 16:54
uvařil sem to podle receptu(krome mouky na brambory) a musím říct že to je výborné! Nejdřív sem se bál doby jakou karo bude v troubě, aby nebylo suché, ale nestalo se a je to moc dobré!
Líbí se mi Uvaření se již líbí 1 labužníkoviOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Zapečená krkovice s brambory na zelených fazolkách
Přehlédla jsem teplotu, jsem zastánce pomalého pečení a tu první hodinu bych tam maso nechala při 150-160 stupních.
O pouštění vody bramborami nějak v recepisu nic nenacházím
Ale k použití pikslových hrášků a fazolek mám zarytý odpor, z toho je kaše hned…
A tak malý kousek masa péci 2 hodiny? Na 4 porce? A při pečení mi brambory ještě nikdy nepustily vodu.

@casino Zanechte pohádek a raději si zapečte krkovičku na fazolkách.

Pikslový hrášek po 45 minutách 200 stupňů

…jiné spřízněné luštěnině, např. na zeleném hrášku, (a třeba i z plechu
, tak je to pohádka, za kterou by
Vulpes vulpes (pokud by nebyla vůl bez ocásku) s gustem povozila Budulínka
