Recept Zapečená krkovice s brambory na zelených fazolkách

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Zapečená krkovice s brambory na zelených fazolkách

Úvod

Můj pokus o jídlo z jednoho „hrnce“.

Maso je po upečení krásně šťavnaté, brambory pustí vodu a společně s výpekem a chutí fazolek vytvoří výbornou omáčku k masu.

Postup

Omytou a osušenou krkovici osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem se solí. Posypeme kmínem, pár kuličkami nového koření pepře, polejeme olejem a pokud máme čas, necháme pár hodin odpočinout (nechala jsem přes noc v lednici).

Do předehřáté trouby na 230°C vložíme pekáček s krkovičkou a podlijeme cca 1 dl vody a necháme jednu hodinu péci. Pravidelně kontrolujeme a poléváme maso vzniklou šťávou a popř. doléváme vodu.

Mezitím si připravíme v míse na osminy nakrájené brambory. Osolíme, posypeme mletou parikou, moukou a zakápneme olejem. Vše promícháme. Paprika s moukou při pečení dopomohou bramborám ke křupavé kůrčičce.

Zelené fazolky omyjeme a nakrájíme na poloviny. Po jedné hodině pečení je přidáme k masu, na ně vrstíme brambory. Dohromady pečeme dále 45-60 minut okolo 200°C, až jsou brambory měkké.

Recept je z kategorií: Krkovička Maso Vepřové maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 29.04.12 vloženo
  • 37984x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hod

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 650 g vepřové krkovice vcelku
  • 1/2 paličky česneku
  • pepř
  • sůl
  • pár kuliček nového koření a pepře
  • 1/2 KL drceného kmínu
  • 2 PL oleje (olivového)
  • voda na podlévání
  • 200 g zelených fazolek

Brambory:

  • 4-5 větších brambor
  • 1 PL mleté papriky
  • 2 PL polohrubé mouky
  • 2 PL oleje (olivového)
  • sůl

Doporučená příloha

  • pivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Martin297 13.02.13 16:54

uvařil sem to podle receptu(krome mouky na brambory) a musím říct že to je výborné! Nejdřív sem se bál doby jakou karo bude v troubě, aby nebylo suché, ale nestalo se a je to moc dobré!

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

Terie 29.04.12 17:24

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Zapečená krkovice s brambory na zelených fazolkách

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Eja
3788 příspěvků 13.02.13 17:25

Přehlédla jsem teplotu, jsem zastánce pomalého pečení a tu první hodinu bych tam maso nechala při 150-160 stupních.
O pouštění vody bramborami nějak v recepisu nic nenacházím :think:
Ale k použití pikslových hrášků a fazolek mám zarytý odpor, z toho je kaše hned…

 
parles
299 příspěvků 12.02.13 13:22

A tak malý kousek masa péci 2 hodiny? Na 4 porce? A při pečení mi brambory ještě nikdy nepustily vodu. :think: :nevim:

 
Terie
66 příspěvků 11.02.13 15:22

@casino Zanechte pohádek a raději si zapečte krkovičku na fazolkách. ;) :mrgreen:

 
Eja
3788 příspěvků 11.02.13 13:55

Pikslový hrášek po 45 minutách 200 stupňů :think: :mavam:

 
casino
4463 příspěvků 11.02.13 11:06
A pokud pečenou krkovičku podáváme na...

…jiné spřízněné luštěnině, např. na zeleném hrášku, (a třeba i z plechu ;), tak je to pohádka, za kterou by Vulpes vulpes (pokud by nebyla vůl bez ocásku) s gustem povozila Budulínka :) :mrgreen:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Koláč a la piňa colada


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Cuketové placky Cuketové placky
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz