Recept Zapečená tilápie na rozmarýnu s bramborem

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Zapečená tilápie na rozmarýnu s bramborem

Úvod

Máme rádi ryby, tak vymýšlím, jak je uvařit, abychom si pochutnali.

Postup

Rybu si osušíme a nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek si orestujeme na troše oleje. Zbytkem vymažeme zapékací mísu.

Na dno zapékací mísy dáme brambory, mírně je osolíme a opepříme. Brambory poklademe rybou, kterou posypeme kořením na ryby. Další na řadě je orestovaná cibule s česnekem, olivy, bylinky a rajčátka.

Vrstvy opakujeme končíme vrstvou brambor, kterou poklademe plátky mozzarelly, podlijeme vývarem, přikryjeme. Dáme péct do vyhřáté trouby na 250°C po 10 minut. Troubu stahneme na 180°C a pečeme 30 minut. Sundáme pokličku, zapneme gril a necháme asi 5 minut grilovat.

Dobu pečení si každý ohlídá podle své trouby, protože každá trouba peče jinak.

Recept je z kategorií: Maso Pokrmy z jednoho hrnce Ryby

Nahlásit recept

  • 12.08.12 vloženo
  • 7741x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600 g tilápie
  • 5 velkých brambor (oloupaných, nakrájených na plátky)
  • 2 větší cibule (oloupané, nakrájené na kolečka)
  • 1 hlavička česneku (oloupaného nakrájeného na plátky)
  • 20 zelených oliv (nakrájených)
  • 6 velkých rajčat ( nakrájených na plátky)
  • 125 g mozzarelly (nakrájené na plátky)
  • 2 KL koření na ryby
  • sůl, citronový pepř (podle potřeby)
  • 5 větších lístků bazalky
  • 2 větvičky rozmarýnu
  • 2 větvičky saturejky
  • 2 PL olivového oleje
  • 100 ml kuřecího vývaru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

šušlinka 12.08.12 14:02

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Zapečená tilápie na rozmarýnu s bramborem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Tatranské kuře Tatranské kuře
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz