Recept Žampionový nebo hlívový studený koktejl

Jaruna7 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Houby nakrájíme, neloupeme.Promyjeme na sítku a necháme okapat. Do kastrolu vložíme olej a necháme rozpálit. Vsypeme houby, osolíme a okořeníme. Dusíme 6 minut. Veškerou hmotu dáme vychladnout do dalšího dne. Hmotu přecedíme přes sítko, nasypeme do misky a podle chuti přidáme jogurt nebo majolku. Jako změnu lze dodat i křen. Servírujeme v poháru vyloženém listem salátu jako skvělý studený dezert. Nikdy nezbyde. Slitou šťávu z hub při dušení použijeme pod maso nebo do bramboračky.

Recept je z kategorií: Saláty

Nahlásit recept

  • 04.02.07 vloženo
  • 3034x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 750 g žampionů (hlívy)
  • sůl, bílý mletý pepř
  • 1 lžíce olivového oleje
  • drcený kmín
  • bílý jogurt nebo majolka
  • krenex či křen

Doporučená příloha

  • jemné bílé pečivo, hlávkový salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Žampionový nebo hlívový studený koktejl

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz