Recept Neobvyklý bramborový salát

(Hodnoceno 1x) Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Neobvyklý bramborový salát

Úvod

tentokrát se žampiony a slaninou. Salát je neobvyklý, ale neskutečně dobrý.

Postup

Brambory uvaříme, po uvaření necháme vychladnout (nebo zalijeme studenou vodou a hned vytáhneme), oloupeme a nakrájíme na plátky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Na pánvi orestujeme nakrájenou slaninu a dáme stranou. Ve výpečku orestujeme žampiony, jenom tak, aby byly na skus. Pórek nakrájíme na plátky, asi 1 minutu blanžírujeme v octové vodě. Ocet, olej, hořčici, sůl, pepř, cukr smícháme s vývarem a nalijeme na brambory, přídáme pórek, žampiony a orestovanou slaninu. Nakonec vmícháme očistěný polníček, když není stačí nakrájená pažitka. Když nemáte hnědé žampiony, mouhou být bílé.

Přeji dobrou chuť.

Recept je z kategorií: Bramborové saláty

Nahlásit recept

  • 30.03.15 vloženo
  • 5565x zobrazeno

Ingredience

  • 1 kg salátových brambor
  • 250 g hnědých žampionů
  • 100 g anglické slaniny
  • 200 g pórku
  • hrst polníčku
  • 1 pl hořčice
  • ocet, cukr, sůl, pepř, olej
  • asi 125 ml vývaru, nebo vody

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Eja 12.01.16 16:48

Je to tak - neobvyklý, ale moc dobrý.
Lydie sice nepíše o teplotě podávání, ale podle mne vlažný, není nutno nechat rozležet.
Slaninu jsem dala jen navrch, vmíchat ji dovnitř se mi nezdálo.
Příloha asi žádná - je v tom všechno.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Neobvyklý bramborový salát

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
tlustá bába
1211 příspěvků 13.01.16 13:23

Moc pěkné!

 
birkana
1679 příspěvků 08.04.15 09:05

@lydia, v ČR se prodává v marketech chlazená uměle pěstovaná hlíva ústřičná , příbuzná té, kterou kupuješ. S liškami by byl ten salát určitě také chutný, jen by asi vyžadovaly delší tepelnou úpravu :mavam:

 
lydia
1227 příspěvků 07.04.15 15:26

Birkano, já bych taky brala pravé houby, ale bohužel nemám. Chodila jsem ráda na houby, ale musela jsem jít se znalcem, protože znám jenom lišky (kuřátka) :oops: Znalce už nemám a v obchodě stojí čerstvé hřiby jmění. Někdy si koupím http://de.wikipedia.org/…ter-Seitling, bohužel nevím český překlad. Ty jsou taky dobré.

 
birkana
1679 příspěvků 30.03.15 20:04

Lehký bramborový salát, vyzkouším v létě s lesními houbami - najdu-li pečárku ovčí :nevim: ; s hříbky by byl určitě také chutný :potlesk:. Recept se mi opravdu líbí :palec: :palec: :palec:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Chléb s celerem Chléb s celerem
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz