Recept Neobvyklý bramborový salát

(Hodnoceno 1x) Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Neobvyklý bramborový salát

Úvod

tentokrát se žampiony a slaninou. Salát je neobvyklý, ale neskutečně dobrý.

Postup

Brambory uvaříme, po uvaření necháme vychladnout (nebo zalijeme studenou vodou a hned vytáhneme), oloupeme a nakrájíme na plátky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Na pánvi orestujeme nakrájenou slaninu a dáme stranou. Ve výpečku orestujeme žampiony, jenom tak, aby byly na skus. Pórek nakrájíme na plátky, asi 1 minutu blanžírujeme v octové vodě. Ocet, olej, hořčici, sůl, pepř, cukr smícháme s vývarem a nalijeme na brambory, přídáme pórek, žampiony a orestovanou slaninu. Nakonec vmícháme očistěný polníček, když není stačí nakrájená pažitka. Když nemáte hnědé žampiony, mouhou být bílé. Přeji dobrou chuť.

Recept je z kategorií: Bramborové saláty

Nahlásit recept

  • 30.03.15 vloženo
  • 5898x zobrazeno

Ingredience

  • 1 kg salátových brambor
  • 250 g hnědých žampionů
  • 100 g anglické slaniny
  • 200 g pórku
  • hrst polníčku
  • 1 pl hořčice
  • ocet, cukr, sůl, pepř, olej
  • asi 125 ml vývaru, nebo vody

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Eja 12.01.16 16:48

Je to tak - neobvyklý, ale moc dobrý.
Lydie sice nepíše o teplotě podávání, ale podle mne vlažný, není nutno nechat rozležet.
Slaninu jsem dala jen navrch, vmíchat ji dovnitř se mi nezdálo.
Příloha asi žádná - je v tom všechno.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Neobvyklý bramborový salát

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
tlustá bába
1211 příspěvků 13.01.16 13:23

Moc pěkné!

birkana
1686 příspěvků 08.04.15 09:05

@lydia, v ČR se prodává v marketech chlazená uměle pěstovaná hlíva ústřičná , příbuzná té, kterou kupuješ. S liškami by byl ten salát určitě také chutný, jen by asi vyžadovaly delší tepelnou úpravu :mavam:

lydia
1227 příspěvků 07.04.15 15:26

Birkano, já bych taky brala pravé houby, ale bohužel nemám. Chodila jsem ráda na houby, ale musela jsem jít se znalcem, protože znám jenom lišky (kuřátka) :oops: Znalce už nemám a v obchodě stojí čerstvé hřiby jmění. Někdy si koupím http://de.wikipedia.org/…ter-Seitling, bohužel nevím český překlad. Ty jsou taky dobré.

birkana
1686 příspěvků 30.03.15 20:04

Lehký bramborový salát, vyzkouším v létě s lesními houbami - najdu-li pečárku ovčí :nevim: ; s hříbky by byl určitě také chutný :potlesk:. Recept se mi opravdu líbí :palec: :palec: :palec:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz