Recept Neobvyklý bramborový salát
lydia Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
tentokrát se žampiony a slaninou. Salát je neobvyklý, ale neskutečně dobrý.
Postup
Brambory uvaříme, po uvaření necháme vychladnout (nebo zalijeme studenou vodou a hned vytáhneme), oloupeme a nakrájíme na plátky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Na pánvi orestujeme nakrájenou slaninu a dáme stranou. Ve výpečku orestujeme žampiony, jenom tak, aby byly na skus. Pórek nakrájíme na plátky, asi 1 minutu blanžírujeme v octové vodě. Ocet, olej, hořčici, sůl, pepř, cukr smícháme s vývarem a nalijeme na brambory, přídáme pórek, žampiony a orestovanou slaninu. Nakonec vmícháme očistěný polníček, když není stačí nakrájená pažitka. Když nemáte hnědé žampiony, mouhou být bílé. Přeji dobrou chuť.
Recept je z kategorií: Bramborové saláty
- 30.03.15 vloženo
- 7753x zobrazeno
Ingredience
- 1 kg salátových brambor
- 250 g hnědých žampionů
- 100 g anglické slaniny
- 200 g pórku
- hrst polníčku
- 1 pl hořčice
- ocet, cukr, sůl, pepř, olej
- asi 125 ml vývaru, nebo vody
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku12.1.16 16:48
Je to tak - neobvyklý, ale moc dobrý.
Lydie sice nepíše o teplotě podávání, ale podle mne vlažný, není nutno
nechat rozležet.
Slaninu jsem dala jen navrch, vmíchat ji dovnitř se mi nezdálo.
Příloha asi žádná - je v tom všechno.
Diskuse k receptu Neobvyklý bramborový salát
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Neobvyklý bramborový salát
Moc pěkné!
@lydia, v ČR se prodává v marketech chlazená uměle pěstovaná hlíva ústřičná , příbuzná té, kterou kupuješ. S liškami by byl ten salát určitě také chutný, jen by asi vyžadovaly delší tepelnou úpravu
1227 příspěvků 7.4.15 15:26
Birkano, já bych taky brala pravé houby, ale bohužel nemám. Chodila jsem ráda na houby, ale musela jsem jít se znalcem, protože znám jenom lišky (kuřátka)
Znalce už nemám a v obchodě
stojí čerstvé hřiby jmění. Někdy si koupím http://de.wikipedia.org/…ter-Seitling,
bohužel nevím český překlad. Ty jsou taky dobré.
Lehký bramborový salát, vyzkouším v létě s lesními houbami - najdu-li pečárku ovčí
; s hříbky by byl určitě také chutný
. Recept se mi opravdu líbí
