Recept Koktejl s jahodami, houbami a uzeným

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Koktejl s jahodami, houbami a uzeným

Postup

1. Žampiony otřeme vlhkou utěrkou a nakrá­jíme na jemné plátky. Brokolici očistíme, omyjeme a rozdělíme na růžičky. Obojí pova­říme v osolené vodě asi 5 min. Slijeme, prud­ce ochladíme a necháme okapat. 2. Jahody očistíme, omyjeme a rozčtvrtíme. Kadeřavý salát omyjeme a osušíme. Čtyři dezert­ní poháry vyložíme listy salátu. Na ně ozdobně upravíme plátky žampionů, růžičky brokolice, plátky uzeného a jahody. 3. V míse utřeme elektrickým šlehačem do pěny žloutky, tekutý med a cukr. Nakonec zašleháme do žloutkavé pěny hořčici a pikantní omáčkou koktejl přelijeme.

Recept je z kategorií: Různé saláty

Nahlásit recept

  • 14.06.02 vloženo
  • 3523x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 200 g žampionů
  • 200 g brokolice
  • sůl
  • 200 g jahod
  • 1/2 kadeřavého salátu
  • 250 g tenkých plátků uzeného masa
  • 2 žloutky
  • 2 lžíce tekutého medu
  • 1 lžíce cukru
  • 2 lžíce hořčice

Doporučená příloha

  • Jako příloha je nejvhodnější čerstvá bageta.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Koktejl s jahodami, houbami a uzeným

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz