Recept Zaječí nebo králičí paštika z předku

honzi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Zaječí nebo králičí předek uvaříme do měkka v zeleninovém vývaru (asi 80 g mrkve, celeru, petržele a cibule), potom vykostíme přidáme k masu 150 g slaniny a 40 g cibule a na masovém strojku dvakrát umeleme. Přidáme 100 g slaniny nakrájené nakostičky, 1 vejce, sůl, paštikové koření a 1/8 litru vývaru ze zajíce nebo sladké smetany, podle potřeby zahustíme 60 g strouhané housky a dobře promícháme. Plechovou formu nebo kastrol dobře vymažeme máslem nebo sádlem, naplníme směsí, přikryjeme mastným papírem nebo alobalem a ve vodní lázni vaříme v troubě asi 90 minut. Necháme dobře vychladnout, pak vyklopíme, nakrájíme na plátky a zdobíme zeleninou, majonézou apod. Podáváme jako předkrm nebo studenou večeři.

Recept je z kategorií: Zvěřina

Nahlásit recept

  • 24.01.06 vloženo
  • 6132x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2,5 hodiny

Ingredience

  • Zaječí nebo králičí předek
  • mrkev
  • celer
  • petržel
  • 2 cibule
  • 250 g slaniny
  • 1 dcl smetany
  • 1 vejce
  • houska
  • paštikové koření
  • sůl, pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zaječí nebo králičí paštika z předku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Chléb s celerem Chléb s celerem
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Rebarborový crumble Rebarborový crumble

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz