Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Pepino Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Mezi labužníky si vepřové koleno - byť maso nižší kategorie - získalo velkou oblibu pro svoji šťavnatost i křupavou kůrčičku na povrchu.
Kolena vložíme do vody s divokým kořením, zeleninou a česnekem a vaříme do poloměkka. Podle velikosti asi 45-60 minut.
Kolena vyjmeme, kůži nařežeme na kostičky, vetřeme do zářezů utřený česnek (možno i se solí, ale uzená kolena bývají dost slaná) a vložíme do pekáče na oloupanou cibuli a zeleninu.
Podlijeme vývarem, pivem a pečeme doměkka, dozlatova - dle velikosti kolene asi hodinu na 180°C. Poléváme a dbáme, aby se kůžička navysušila a neztvrdla.
Podáváme s tím, co máme rádi, se zelím, křenem, nakládanými okurkami, cibulkami, beraními rohy apod.
Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Maso Uzené maso Vepřové maso Zabijačkové speciality
chléb, zelí, křen, okurky, cibulky…
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
8.1.21 12:56
Uvařila jsem přesně dle receptu a byla jsem chválena až jsem se červenala. Děkuji moc.
Líbí se mi31.12.14 22:31
Vynechala jsem kořenovou zeleninu. Moc dobré
10.1.13 15:55
Perfektní jídlo na promaštění průdušek, v této zimní chřipkové epidemii!
Líbí se miOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pečené uzené koleno
30 příspěvků 24.11.18 15:36
Super jídlo, máme moc rádi
Zrovna včera jsem vařila na večeři podle
tohoto receptu pečené vepřové koleno. Určitě zkusím to uzené.
https://erecepty.eu/pecene-koleno/
4 příspěvky 14.5.16 08:13
Skvělé.
Tak na průdušky to beru!
Esmeraldo, děkuji za pochvalu, vážím si toho!
Je to pravda, malý hrnec lépe vypadá, ve velkém se mnohem lépe vaří
4813 příspěvků 10.1.13 23:12
Honzíku, moc krásná fotka.
Vždy jsem se divila proč používají kuchaři v TV takové malé hrnce a občas jim obsah padá ven.
Byla jsem ale poučena, že plný (ač malý) hrnec lépe vypadá, než když se něco honí jen tak po dně.
Nad tvojí fotečkou si tady tiše slintám do klávesnice.
Kdepak, žádný bůček, je to vlastně jen taková čtvrtka kolene, bylo obří! A taky miska je poměrně malá, ale jak píšeš, je to za účelem hezčí fotky
Pěkný recept, taky bych si dal, jen ta hlavní fotka mi připadá podezřelá! Autor podle mne chtěl mít fotku krásnější, než je možno docílit s opravdovým uzeným kolenem a tak zapíchnul tu tenčí kost ze zadního kolena do pěkného kousku uzeného bůčku.
Hned bych si dala

Ukládám