Recept Babiččin zaječí předek na černo

babi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Zaječí předek lehce opereme, očistíme (hltan, hrtan a oči), hlavu rozsekneme, aby se dal vyjmout mozeček a vše pokrájíme na kusy. Na kastrolku dáme rozehřáti na kostečky pokrájenou slaninu a kousek másla, pak přidáme drobně nakrájnou cibuli a když tato zhnědne, přidáme celé koření, kůru a osoleného zajíce i s mozečkem. Dusíme tak dlouho pod poklicí, až všechna šťáva na něm vysmahne. Poté ho zalijeme polévkou a dusíme jej do měkka. Z másla a mouky uděláme hnědou zásmažku, zředíme ji šťávou ze zajíce, přidáme do ni do žluta upražený cukr, citronovou šťávu, nebo ocet, procedíme ji, zajíce do ni vložíme a v omáčce ho ještě podusíme. Před podáváním omáčku podle chuti okyselíme, osladíme, nebo přisolíme. K zajíci podáváme knedlíky, nebo moučné noky. Tato úprava zajíce jest velmi chutná.

Recept je z kategorií: Zajíc a divoký králík

Nahlásit recept

  • 18.01.04 vloženo
  • 8412x zobrazeno

Počet porcí

  • 5 porcí

Ingredience

  • 1 předek zajíce
  • sůl
  • 20g másla
  • 50g slaniny
  • 50g cibule
  • 5 zrnek pepře
  • 2 zrnka nového koření
  • 1 bobkový list
  • tymián
  • kousek citronové kůry
  • 20g másla + 20g mouky
  • upražený cukr
  • z 1 citronu šťáva, nebo 5 lžic vinného octa.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Babiččin zaječí předek na černo

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Babiččin zaječí předek na černo

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Babiččin zaječí předek na černo - bizon42

Děkuju moc za vyzkoušení receptu, ktrý jsi poslal na vyšší stupeň. Tvoje obloha zní překrásně!

Pěkný den ;o)

bizon42
3 příspěvky 25.1.09 03:43
Re: Babiččin zaječí předek na černo.
bizon42
3 příspěvky 25.1.09 03:43
Re: Babiččin zaječí předek na černo.

Pridal jsem jeste trochu smetany a koncentratu z rajcat.K tomu jeste pulku hrusky z kompotu a na ni lzicku brusinek.Ktomu knedlik a byla to senzace.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Kuře na medu Kuře na medu

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz