Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Zaječí předek lehce opereme, očistíme (hltan, hrtan a oči), hlavu rozsekneme, aby se dal vyjmout mozeček a vše pokrájíme na kusy. Na kastrolku dáme rozehřáti na kostečky pokrájenou slaninu a kousek másla, pak přidáme drobně nakrájnou cibuli a když tato zhnědne, přidáme celé koření, kůru a osoleného zajíce i s mozečkem. Dusíme tak dlouho pod poklicí, až všechna šťáva na něm vysmahne. Poté ho zalijeme polévkou a dusíme jej do měkka. Z másla a mouky uděláme hnědou zásmažku, zředíme ji šťávou ze zajíce, přidáme do ni do žluta upražený cukr, citronovou šťávu, nebo ocet, procedíme ji, zajíce do ni vložíme a v omáčce ho ještě podusíme. Před podáváním omáčku podle chuti okyselíme, osladíme, nebo přisolíme. K zajíci podáváme knedlíky, nebo moučné noky. Tato úprava zajíce jest velmi chutná.
Recept je z kategorií: Zajíc a divoký králík
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Babiččin zaječí předek na černo
Děkuju moc za vyzkoušení receptu, ktrý jsi poslal na vyšší stupeň. Tvoje obloha zní překrásně!
Pěkný den ;o)
3 příspěvky 25.1.09 03:43
3 příspěvky 25.1.09 03:43
Pridal jsem jeste trochu smetany a koncentratu z rajcat.K tomu jeste pulku hrusky z kompotu a na ni lzicku brusinek.Ktomu knedlik a byla to senzace.