Recept Babiččin zaječí předek na černo

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Zaječí předek lehce opereme, očistíme (hltan, hrtan a oči), hlavu rozsekneme, aby se dal vyjmout mozeček a vše pokrájíme na kusy. Na kastrolku dáme rozehřáti na kostečky pokrájenou slaninu a kousek másla, pak přidáme drobně nakrájnou cibuli a když tato zhnědne, přidáme celé koření, kůru a osoleného zajíce i s mozečkem. Dusíme tak dlouho pod poklicí, až všechna šťáva na něm vysmahne. Poté ho zalijeme polévkou a dusíme jej do měkka. Z másla a mouky uděláme hnědou zásmažku, zředíme ji šťávou ze zajíce, přidáme do ni do žluta upražený cukr, citronovou šťávu, nebo ocet, procedíme ji, zajíce do ni vložíme a v omáčce ho ještě podusíme. Před podáváním omáčku podle chuti okyselíme, osladíme, nebo přisolíme. K zajíci podáváme knedlíky, nebo moučné noky. Tato úprava zajíce jest velmi chutná.

Recept je z kategorií: Zajíc a divoký králík

Nahlásit recept

  • 18.01.04 vloženo
  • 7358x zobrazeno

Počet porcí

  • 5 porcí

Ingredience

  • 1 předek zajíce
  • sůl
  • 20g másla
  • 50g slaniny
  • 50g cibule
  • 5 zrnek pepře
  • 2 zrnka nového koření
  • 1 bobkový list
  • tymián
  • kousek citronové kůry
  • 20g másla + 20g mouky
  • upražený cukr
  • z 1 citronu šťáva, nebo 5 lžic vinného octa.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Babiččin zaječí předek na černo

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Babiččin zaječí předek na černo - bizon42

Děkuju moc za vyzkoušení receptu, ktrý jsi poslal na vyšší stupeň. Tvoje obloha zní překrásně!

Pěkný den ;o)

bizon42
3 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Babiččin zaječí předek na černo.
bizon42
3 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Babiččin zaječí předek na černo.

Pridal jsem jeste trochu smetany a koncentratu z rajcat.K tomu jeste pulku hrusky z kompotu a na ni lzicku brusinek.Ktomu knedlik a byla to senzace.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz