Recept Zaječí předek se žampiony

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Zaječí maso naporcujeme, osolíme a okořeníme. Slaninu nakrájíme na kostičky a na troše oleje ji rozškvaříme.Přidáme cibuli nakrájenou nadrobno, lehce jí osmahneme, vložíme maso a po obou stranách opečeme.Podlijeme vínem a vývarem, vložíme do trouby a dusíme doměkka.

V průběhu pečení přeléváme vypečenou šťávou, podléváme a maso obracíme. Žampiony pokrájené na plátky osmažíme na másle, mírně je osolíme a pokmínujeme špetkou kmínu. Přidáme k měkkému masu.

Rajčata spaříme ve vařící vodě, sloupneme slupku, nakrájíme je na kousky a přidáme do pekáče. Ještě chvíli společně dusíme. Podáváme s bramborovými kroketami.

Recept je z kategorií: Zajíc a divoký králík


Reklama

Nahlásit recept

  • 22.03.04 vloženo
  • 4232x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hodiny

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 1 zaječí předek
  • 50 g slaniny
  • olej
  • 1 cibule
  • sklenka červeného vína
  • šálek vývaru z bujonové kostky
  • 150 g žampionů
  • 3 lžíce másla
  • kmín
  • sůl
  • pepř, nebo koření divočina
  • 5 rajčat.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zaječí předek se žampiony

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
penda
4752 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zaječí předek se žampiony

a jsme zase u zaječí (králičí) ňamky…yum..yum…

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Karbanátky Karbanátky
Tatranské kuře Tatranské kuře
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz