Recept Vynikající pohankovo-jáhlové karbanátky Veg

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Jáhly a pohanku uvaříme dle návodu a necháme vychladnout. Dáme do mísy, smícháme, přidáme majoránku, prolisovaný česnek, sůl, špetku pepře. Směs musí být hodně okořeněná a dost osolená, jinak se chuť koření během úpravy vytratí. Ochutnáme a když se zdá vyhovující, přidáme vejce a hmotu řádně propracujeme - nejen z vlastních zkušeností považuji za nejlepší, když se hmota na karbanátky, ať už masová nebo bezmasá, zpracovává přímo rukama. Po zpracování tvoříme karbanátky, nebo spíše placičky o velikosti lívance a tloušťce cca 1,5 cm. Z tohoto množství vznikne asi 8 karbanátků. Ty obalíme ve strouhance a smažíme ve troše oleje. Pokud máme rádi, tak k hotovým karabanátkům podáváme plnotučnou hořčici a najemno nasekanou cibulku.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 08.02.07 vloženo
  • 16624x zobrazeno

Ingredience

  • cca 250 g jahel
  • cca 125 g pohanky lámanky
  • 1 vejce
  • strouhanka
  • několik stroužků česneku
  • majoránka
  • sůl, pepř

Doporučená příloha

  • brambory, bramborová kaše, čerstvý chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vynikající pohankovo-jáhlové karbanátky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Vynikající pohankovo-jáhlové karbanátky

Labužník Milan04
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vynikající pohankovo-jáhlové karbanátky - rady

i já dělám poměrně často ´zcela bezmasé karbanátky´ (někdy i sekanou); i proto mě tento recept zaujal! Jáhly a pohanka mi připadá jako spolehlivá kombinace, ale třeba pšenice není také špatná. Já však uvařené suroviny melu v mlýnku na maso a česneku i majoránky dávám MNOHO, neb chuť se v obilninách docela dost vytrácí; pro to vytrácení chuti není špatné prolít směs po pomletí trochou vodky (vytáhne chuť a zvýrazní ji) a nechat chvíli (já to dělávám asi na dvě až tři hodiny) v chladu ´ustát´… a teprve pak tvořit karbanátky a smažit.

Labužník rady02
39 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vynikající pohankovo-jáhlové karbanátky (veg)

Taky dělám občas „vegetariánské karbanátky“ a většinou z toho, co dům dal a koření přidám podle chuti a fantazie. Často ani vajíčko nedávám, zvlášť pokud v nich mám jáhly nebo předem povařenou kukuřičnou krupici.

lesni_bytost
119 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vynikající pohankovo-jáhlové karbanátky (veg)

Pozdní odpověď, ale aspoň tak - karbanátky se nerozpadají, pojítkem je vejce a vlastně i jáhly, ty taky dost lepí, takže to pohromadě drží, směs musí být zahuštěná akorát. Mně se rozhodně nerozpadají :-)
Zkoušela jsem různé „vege“ karbanátky z luštěnin a všeho možného, ale vždy se buď rozpadaly, nebo to chuťově „nebylo ono“. Až tyhle - dělané z toho, co se našlo ve špajzu, nás chuťově uspokojily.

Papaja
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Vynikající pohankovo-jáhlové karbanátky (veg)

Hmmm…vypadá to jako nic, ale když jsem něco podobného zkoušela doma, tak to nikdy nechutná tak skvěle, jako náplně různých „Burgrů“ z Country-life…
Nebudou se tyhle karbanátky rozpadat? Jaké je pojítko?
P. :-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz