Recept Citrónový rýžový nákyp
Labužník paraplic... Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Vejce ušleháme s cukrem do lehké husté pěny. Tvaroh rozmačkáme vidličkou, přidáme mléko a citrónovou kůru, smícháme se šlehanými vejci a rýží. Vlijeme do vymazané formy a zvolna pečeme asi při 170°C přibližně hodinu. Těsto ve středu formy musí být upečené. Podáváme teplé. Můžeme přelít ovocnou omáčkou nebo jenom máslem. *Obměna: Stejný nákyp lze připravit i z pohanky nebo jahel.* *Pokrm je vhodný pro bezlepkovou dietu.*
Recept je z kategorií: Teplé sladké pokrmy
- 18.03.05 vloženo
- 13405x zobrazeno
Ingredience
- 2 vejce
- 3 ČL přírodního cukru
- 175 g tvarohu
- 150 ml mléka
- nezávadná kůra z velkého citrónu
- 175 g do měkka uvařené rýže
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku18.7.12 15:22
Chuťově vynikající, ale po upečení docela suché… Proto je lépe
podávat s kompotem.
V postupu se peče hodinu… já to odchytla po půlhodince a výsledek vydíte
sami: málem jsme byli bez oběda, a to kontrolovala asi pět minut před
tím… (Pekla jsem při 150 stupních.)
Před vložením to bylo tak tekuté, že jsem se bála, jak to asi dopadne, ale
ve finále to drží kompaktně až moc
Ale jak píši: chuťově velmi dobré, takže určitě stojí za
vyzkoušení…
Diskuse k receptu Citrónový rýžový nákyp
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Citrónový rýžový nákyp
Je strašně moc dobrý, jen je třeba ho dosladit na talíři. Navíc je velmi snadný na přípravu a nemusí se vařit rýžová kaše, která mě vždy od pečení nákypu odrazovala.