Recept Pohankové karbanátky se zelím Veg

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pohankové karbanátky se zelím

Úvod

Karbanatky z pohanky a ovesnych vlocek

Postup

Kysane zeli s 1 bobkovym listem a tremi kulickami pepre dame do hrnce, podlijeme, prikryjeme poklickou a na mirnem ohni dusime. Obcas zamichame a dle potreby podlivame. Varime 20-30 minut. Nakonec dochutime cukrem (asi lzice) a spetka soli (lzicka)

Osmahneme na olivovem oleji na jemno nakrajenou cibulku a nechame vystydnout.

Do misy dame oboje vlocky, smichame s majorankou a zalijeme varici vodou cca hrnek. Mnozstvi vody musime odhadnout tak, aby z vlocek vznikla ne prilis ridka kase. Kasi prikryjeme poklickou a nechame 8 minut odstat. Potom pridame studenou osmahlou cibulku, vejce, sul, pepr a trochu zaprasime celozrnnou moukou. Vse pekne promichame a tvorime male karbanatky. Pokud se nam testo lepi na prsty a nedrzi tvar, prisypeme strouhanku. Karbanatky obalujeme ve strouhance a smazime na panvi na mirnem ohni pekne do zlatova.

Cim vyssi karbanatky jsou, tim vic oleje je potreba nalit na panev. Proto delam radeji spis placate placicky.
Karbenatky podavame se zelim

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 28.04.11 vloženo
  • 10673x zobrazeno

Ingredience

  • 1 hrnek pohankovych vlocek
  • 1/2 hrnku ovesnych vlocek
  • cibule 1-2
  • vejce
  • celozrnna mouka
  • strouhanka
  • majoranka
  • sul
  • pepr
  • olivovy olej
  • kysane zeli
  • bobkovy list
  • 3 kulicky pepre
  • sul
  • cukr

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pohankové karbanátky se zelím

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Peava
4 příspěvky 01.05.11 13:02

olivovy olej je mnohem zdravejsi, to neni podminka varit na olivovem oleji…a zeli jsem varila pulku pytliku… :-D

 
gmp
1603 příspěvků 30.04.11 17:17

Kolik toho zelí? Proč cibulku na olivovém oleji? Smažení též probíhá na olivovém oleji?

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz