Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Peava Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Karbanatky z pohanky a ovesnych vlocek
Kysane zeli s 1 bobkovym listem a tremi kulickami pepre dame do hrnce, podlijeme, prikryjeme poklickou a na mirnem ohni dusime. Obcas zamichame a dle potreby podlivame. Varime 20-30 minut. Nakonec dochutime cukrem (asi lzice) a spetka soli (lzicka) Osmahneme na olivovem oleji na jemno nakrajenou cibulku a nechame vystydnout. Do misy dame oboje vlocky, smichame s majorankou a zalijeme varici vodou cca hrnek. Mnozstvi vody musime odhadnout tak, aby z vlocek vznikla ne prilis ridka kase. Kasi prikryjeme poklickou a nechame 8 minut odstat. Potom pridame studenou osmahlou cibulku, vejce, sul, pepr a trochu zaprasime celozrnnou moukou. Vse pekne promichame a tvorime male karbanatky. Pokud se nam testo lepi na prsty a nedrzi tvar, prisypeme strouhanku. Karbanatky obalujeme ve strouhance a smazime na panvi na mirnem ohni pekne do zlatova. Cim vyssi karbanatky jsou, tim vic oleje je potreba nalit na panev. Proto delam radeji spis placate placicky. Karbenatky podavame se zelim
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pohankové karbanátky se zelím
olivovy olej je mnohem zdravejsi, to neni podminka varit na olivovem oleji…a zeli jsem varila pulku pytliku…
Kolik toho zelí? Proč cibulku na olivovém oleji? Smažení též probíhá na olivovém oleji?