Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
terej Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Děláno podle starých ČSN norem. Proto je nutné si váhové poměry přizpůsobit podle toho, jaké množství hodláte dělat.
Salám jemně umlít a postupně přidávat za stálého šlehání do vyšlehaného másla, potom přidáváme prošlehaný sýr. Až je směs dobře spojena ochutnáme a dle chuti přisolíme. Já nesolím.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
6.10.20 12:15
Je to ona, ta dobrá pomazánka, kterou
pamatuji z mládí!
Umíchala jsem z 1/40 množství (cca 250 g hotového výrobku). Striktně
jsem dodržela gramáž - v mém případě 88 g uheráku, 100 g másla
(skutečného, žádné náhražky ) a 75 g taveného sýra. Nesolila jsem.
Pracovala jsem v mixéru, máslo povolené, salám rozsekán na ultrajemno.
Pomazánka byla dost tuhá i přes to, že jsem vzala poměrně měkký sýr.
A tehdy byly taveňáky o hodně tužší. Možná se to přiředilo podle
potřeby .
Ta moje pěna chutnala výrazněji „salámově“, než tehdy. I těch
kousků uzeniny se nyní zdálo víc, než tehdy. Inu, když byl uherák
nedostatkový, možná se některým zúčastněným hodilo něco salámu
„odklonit“ domů .
Pomazánka je to skutečně výborná, určitě použiju na silvestrovské chuťovky. Doporučuji všem, kdo nepočítají kalorie, neb je to energetická bomba!
Líbí se mi Uvaření se již líbí 3 labužníkůmOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Uherská pěna dle ČSN
Birkano, mňaaaaaam