Recept Uherský řez dle šéfkuchaře Vondrky

Bill Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Uherský řez dle šéfkuchaře Vondrky

Postup

Do misky nastrouháme salám, přidáme nakrájené vejce, tvaroh, majonézu, nakrájené feferonky bez semínek, nakrájenou sterilizovanou kapii, mletou papriku, sůl a pepř. Promícháme (kdo chce řez červenější, použije červené potravinářské barvivo). Do hrnce nalijeme nálev z kapie a doplníme vodou do ½ l. Přidáme bobkový list, nové koření, pepř celý, ocet, cukr, sůl (dle chuti) a masox. Svaříme a scedíme. Necháme vychladnout a nasypeme želatinu. Za stálého míchání zahřejeme (nevaříme!) až do úplného rozpuštění želatiny. Želatinu necháme mírně vychladit a vlažný nálev vmícháme do připravených surovin. Nalijeme do formy na srnčí hřbet a necháme přes noc vychladit v ledničce. Vyklopíme z formy a krájíme na plátky.

Recept je z kategorií: Studená kuchyně

Nahlásit recept

  • 26.01.10 vloženo
  • 20842x zobrazeno

Ingredience

  • 200 g dietního salámu
  • 200 g majonézy
  • 2 vejce
  • 250 g tvarohu
  • 150 g sterilizované řezané kapie v nálevu
  • 3 feferonky v nálevu
  • 1 a 1/2 sáčku želatiny v prášku
  • 1 masox
  • červená mletá paprika, sůl, pepř
  • bobkový list 3 ks, nové koření 6 ks, pepř celý 10ks
  • ocet 1-2 lžíce
  • cukr 2-3 lžičky

Doporučená příloha

  • Pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Uherský řez dle šéfkuchaře Vondrky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Uherský řez dle šéfkuchaře Vondrky

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 1.6.11 23:16

Aničko :-), geniální věci jsou vždycky jednoduché, ale přijít na ně musí povětšinou ženská :-P

anickav
2904 příspěvků 1.6.11 22:04

Robím ako Danda. Formu na srnčí chrbát vysteliem potrav. fóliou, po stuhnutí celé s tou fóliou vyberiem, rozbalím a krásne krájam. Odskúšané na vaječnej tlačenke, túto Veľkú noc to bola moja premiéra.

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 31.5.11 10:49

Jane, stejný problém jsem mívala, když jsem dala do horké vody, povětšinou se želatina nehezky roztekla, protože jsem neodhadla dobu ponoření :-)
Teď když dělám sladké nebo slané se želatinou, tak do formy natáhnu potravinářskou fólii a mám po starosti, má to ještě jedno +, forma zůstane prakticky čistá :-)

casino
4497 příspěvků 31.5.11 08:30

JanP,
zkuste onu vychlazenou formu vložit na pár vteřin do horké trouby (nebo vody).
Nářez vyběhne jak „cikán z hospody“ :-D

JanP
141 příspěvků 31.5.11 06:57

Ahoj Bill.
Všetko je OK. Recept je iste chutný a variáciu naň iste vyskúšam.
Ale,…
„necháme přes noc vychladit v ledničce. Vyklopíme z formy a krájíme na plátky.“
Vychladit v ledničce, to zvládnem, nakrájať na aké také plátky tiež. Ale vyklopiť z formy…to by mohol byť problém. :-) Pre mňa určite.

Wolfg
584 příspěvků 7.2.10 01:54
Re: Uherský řez dle šéfkuchaře Vondrky.

Tedy pekařko, to se Ti povedlo! Vindšajby do cukrovejch aut. A pak že holky nemají fantazii. Fantastický!

Bill
6 příspěvků 7.2.10 00:44
Re: Uherský řez dle šéfkuchaře Vondrky.

Uherský řez je jihočeský název, jinde jsem tuto pochoutku neviděl. Želatinu používám " Natura želatina na vaječnou i salámovou tlačenku" 20g.
Použil jsem i želatinu Dr. Oetker a taky to vyšlo.

pekarka
410 příspěvků 1.2.10 18:59
Re: Uherský řez dle šéfkuchaře Vondrky.

Casino, já používám na cukrařinu i plátkovou i práškovou a nevidím v tom rozdíl. Jen, že ta plátkovaná je dražší, ale zase se z ní dají udělat čelní skla do marcipánového autíčka:)

casino
4497 příspěvků 1.2.10 16:50
Re: Uherský řez dle šéfkuchaře Vondrky.

Snad autor upřesní. Nebo znalý labužník-praktik :-)
V cukrařině používám agar-agar, karagenan a karubin.
Ve studené kuchyni si vařím aspik z kůží… želatinu používám zřídka (na glazury).
V dávkování želatiny je jedno zda se jedná o plátkovou, nebo práškovou (píše se to :-) Ale: prošel jsem kde co a když už byla zmínka o hmotnosti, tak většinou to bylo 20g/sáček. V receptech je dávkování od 10g až 40g/500ml :-(

esmeralda
4813 příspěvků 1.2.10 14:55
Re: Uherský řez dle šéfkuchaře Vondrky - Pekařko,

díky moc. Konečně jsem se dozvěděla co jsem chtěla vědět. :o

pekarka
410 příspěvků 1.2.10 12:49
Re: Uherský řez dle šéfkuchaře Vondrky.

Našla jsem doma práškovou želatinu, která je na 0,5 l tekutiny a váží 10g, m yslím, že by to mělo stačit. Prodává se přímo na vaječnou tlačenku, ale může být na cokoliv.

esmeralda
4813 příspěvků 1.2.10 07:24
Re: Uherský řez dle šéfkuchaře Vondrky.

Díky Casino.
Ale recept vysloveně říká želatina v prášku, tak nevím jestli je to stejné.

casino
4497 příspěvků 1.2.10 06:57
Re: Uherský řez dle šéfkuchaře Vondrky.

Mám doma želatinu v plátcích; 1sáček = 6plátků = 10g / 0,5litru
A co název? Nejedná se o NÁřez ? :-)

esmeralda
4813 příspěvků 1.2.10 05:27
Re: Uherský řez dle šéfkuchaře Vondrky.

Krásný obrázek!!
Ještě jednu dotěrnou otázku: Kolik váží 1 sáček želatiny v prášku?
Díky.

pepicek
1309 příspěvků 1.2.10 05:20
Re: Uherský řez dle šéfkuchaře Vondrky - přidán obrázek

díky Body06

di
2452 příspěvků 29.1.10 16:23
Re: Uherský řez dle šéfkuchaře Vondrky - esme

Dietní salám je prostě název jednoho druhu salámu, existují i dietní párky. Jde o měkký salám jen ze spojky, bez vložky - prostě jemně umletá masová směs, naplněná do střev a uvařená, případně i vyuzená. Moc dietní ale není, ve směsi bývá hodně sádla. Jiný název je třeba salám Junior apod.

esmeralda
4813 příspěvků 29.1.10 07:15
Re: Uherský řez dle šéfkuchaře Vondrky - William,

díky za odpověď.
To víš že něco najdu. Jen mě zajímalo čím se vyznačuje dietní salám.

Bill
6 příspěvků 28.1.10 20:19
Re: Uherský řez dle šéfkuchaře Vondrky.

Místo dieťáku může být jakýkoliv měkký salám.

esmeralda
4813 příspěvků 28.1.10 06:49
Re: Uherský řez dle šéfkuchaře Vondrky.

Dietní salám mi připadá něco jako od J. Verne.
Přesto recept chovávám a brzy se o něj pokusím.
Já totiž vyměním i celý Sachertorte za dobrý kousek tlačenky nebo sulce.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Jahodový pohár Jahodový pohár
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz