Recept Basiliko-tvarohová pěna s balsamikovými jahodami

(Hodnoceno 1x) Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Basiliko-tvarohová pěna s balsamikovými jahodami

Postup

Stanard operational procedure: želatinu cca 5 minut nechat bobtnatve studené vodě.Citronovou štávu a ndrasanou kuru ohřát a do teto nacpat tu želatinu až do rozpuštění míchat,poté nachat trošku vychladnout a mezitm otrhanou a osušenou basilku přidat /teda otrhanou s tech stonku/dalůe přidat cukr, tvaroh a tu citronovo zelatinovu smes taky pridat a hodit do mixeru a vse rozmixovat.Pak pridat a jemne promíchat s ušlehanou šlehačkou a naplnit do vhodnych mističek a dat do lednice na cca 3 hodiny.

V další nádobě smíchat Balsamico, červené víno a cukr a nechat pri vhodné teplotě zredukovat na 25 procent puvodního objemu
Omyte a usušené jahody pokrájet dle libosti a umistit na tu vychlazenou a vyklopenou pěnu a zakápnout tou balsamikovou redukci a je to hotovo k servirování.

Recept je z kategorií: Dezerty


Reklama

Nahlásit recept

  • 05.08.10 vloženo
  • 2381x zobrazeno

Čas přípravy

  • 4 hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Basiliková pěna:
  • 5-6 listu želatiny
  • 2 citrony, štáva a jemne nadrásaná kura
  • 1 svazek Basilica /6-8 stonku/
  • 259 g netučnného tvarohu
  • 50 g cukru nebo méně
  • 200 g šlehačky fest ušlehané
  • Balsamikové jahody:
  • 200 ml Aceto Balsamico
  • 200 ml červené víno
  • 120 g cukru
  • 600 g zralých jahod

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 09.08.15 16:29

Z dvojitého tvarohu, 3 plátky želatiny a v balsamikové redukci víno nahrazeno pomerančovou šťávou.
Výborné!!!

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Basiliko-tvarohová pěna s balsamikovými jahodami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Zuzka1973
2184 příspěvků 10.08.15 20:33

@daduuja Zkusím je… :)
Máme plno parapetů a velké zápraží, kde můžou truhlíky i viset, tak za zkoušku nic nedám :)
Zkusím také z Kruhu, zatím jsem s nimi měla dobrou zkušenost a nebo jestli bude známá - zahradnice nějaké mít, ani nevzpomínám, zda je měla v nabídce, a to jsem tam každou chvíli u ní :)
Už jsem o nich včera mluvila s mužem a hned, že ano - on jahody moc rád, dokáže sníst na posezení misku jahod i se smetanou a cukrem a dost těžce nese, že letos byla úroda pryč raz-dva :D
Sice mám nějaké zamrazené do knedlíků a k palačinkám a regál marmelády (mladí nám s ní pomohou), ale čerstvé jsou čerstvé :kytka: :mavam:

A Jolana má pravdu - tvoje fotky jsou skvělé, kolikrát je foto od tebe důvodem k tomu, že se do receptu pustím :kytka:
Já si s tím moc hrát neumím, navíc fotím naslepo (pořád mám „slepý“ foťák), ale už jsem se tak nějak naučila, jaký úhel zabere celou plochu, ale je to někdy zajímavé, kolikrát dám kartu k přenosu a pak koukám na fotky, kde z foceného pokrmu je jen okraj talíře :mrgreen:
Tak pak fotím nanovo (je-li co), nebo až příště :D
:mavam:

 
daduuja
1139 příspěvků 10.08.15 18:31

@jolana si nedělej prču :-) :mavam:

Synovi :mavam: a přeju krásné chvíle u vaření :-)

@Zuzka1973 Kupovala jsem vloni sazenice ve Vraňanech a v Kruhu, různé, zasadila a pečlivě popsala, jenže prvním rokem nebyly nic moc, některé uhynuly a letos už nevím jaké druhy mám.
Jedny plodí jak divé, stále jsou obsypané květy a jsou velice aromatické jako lesní jahody, ale jsou normálně velké. Měla jsem i bílé, ale ty nepřežily. :mavam:

 
Zuzka1973
2184 příspěvků 09.08.15 17:56

@daduuja Také už jsem nad nimi přemýšlela, budu to muset napravit :)
Mívali jsme takové ty malé, „měsíční“ - ty plodily do podzimu, chuťově byly něco mezi letními a lesními.
Ale byly maličké, koukám, že ty převislé jsou stejné, jako letní - tak je jdu hned připsat na seznam rostlinek plánovaných na příští rok…

 
jolana
5064 příspěvků 09.08.15 17:27

Dando, sa cudujem ze ta este nevolali niekam kdesi do tych naj casopisov/magazinov a restauracii…cer­tovsky varis, certovsky si vyberes recept a urobis z neho certovsky zaujimave jedlo, certovsky fotis..certice!­..kde ty mas korene, ha?! priznaj sa!.. :mrgreen: :lol:

PS: navyse si pre mojho syna vyslovene jednicka :kytka:…nooo,,prehltla som to po case… :mrgreen: :hug: :mavam:

 
daduuja
1139 příspěvků 09.08.15 16:38

@Zuzka1973 mám převislé v truhlíkách a snaží se, plodí i na šlahounech :-)

 
Zuzka1973
2184 příspěvků 09.08.15 16:33

To vypadá dobře… jen jahody už letos došly :)
Alespoň zatím uložím, abych pak nemusela hledat :mavam:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Girasoli gorgonzola e noci


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz