Recept Šunková pěna dle ČSN

terej Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

Děláno dle původních norem ČSN. Množství je nutné přizpůsobit dle toho, kolik chcete dělat hotového výrobku.

Postup

Jemně umletou šunku přidávat za stálého ,íchání do dobře prošlehaného másla. Šunka musí být nejméně2-3x přemletá. Zvolna přidávat smetanu, nakonec proseté koření a vyšlehat v lehkou jemnou pěnu.

Nahlásit recept

  • 30.09.20 vloženo
  • 797x zobrazeno

Ingredience

  • Šunka 5,035 kg
  • Máslo 2,5 kg
  • Smetana 12% 2,60 kg
  • Paprika sladká 0,020 kg
  • Pepř mletý 0,005 kg
  • Sůl 0,030 kg

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Šunková pěna dle ČSN

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Šunková pěna dle ČSN

birkana
1723 příspěvků 11.10.20 18:00

@Eja, ne ne, maceška nebo též čajovka je uzenářská specialita vyrobená z vepřového masa (libové a tučné 1:1), která se udí studeným kouřem 12 - 14 °C. Je to také moje oblíbená dobrota.

Eja
3883 příspěvků 11.10.20 15:07

@birkana nemyslíš to, co já kupovala jako macešku??? mňam…

birkana
1723 příspěvků 7.10.20 10:18

@Eja, také jsem v té době často kupovala máslovku. Ta byla plněná do umělého střívka a prodávala se jako „buřtík“ na váhu. Je sice ze šunkového salámu, ale tehdy byl ten salám mnohem kvalitnější, než dnes.

Eja
3883 příspěvků 1.10.20 19:59

Jo, to bude ona…ta moc dobrá našeho mládí :potlesk:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Chilli con carne Chilli con carne
Hruškový koláč Hruškový koláč
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz