Recept Šunková pěna dle ČSN
terej Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Úvod
Děláno dle původních norem ČSN. Množství je nutné přizpůsobit dle toho, kolik chcete dělat hotového výrobku.
Postup
Jemně umletou šunku přidávat za stálého ,íchání do dobře prošlehaného másla. Šunka musí být nejméně2-3x přemletá. Zvolna přidávat smetanu, nakonec proseté koření a vyšlehat v lehkou jemnou pěnu.
- 30.09.20 vloženo
- 5159x zobrazeno
Ingredience
- Šunka 5,035 kg
- Máslo 2,5 kg
- Smetana 12% 2,60 kg
- Paprika sladká 0,020 kg
- Pepř mletý 0,005 kg
- Sůl 0,030 kg
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Šunková pěna dle ČSN
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Šunková pěna dle ČSN
@Eja, ne ne, maceška nebo též čajovka je uzenářská specialita vyrobená z vepřového masa (libové a tučné 1:1), která se udí studeným kouřem 12 - 14 °C. Je to také moje oblíbená dobrota.
@birkana nemyslíš to, co já kupovala jako macešku??? mňam…
@Eja, také jsem v té době často kupovala máslovku. Ta byla plněná do umělého střívka a prodávala se jako „buřtík“ na váhu. Je sice ze šunkového salámu, ale tehdy byl ten salám mnohem kvalitnější, než dnes.
Jo, to bude ona…ta moc dobrá našeho mládí