Recept Studený bůček v kořeněné kašičce

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Studený bůček v kořeněné kašičce

Postup

Bůček v užších kusech dáme do hrnce s vodou, přidáme sůl, rozkrojené stroužky česneku, kuličky pepře a bobkové listy. Vaříme do doby, až je maso měkké - zhruba 45 minut. Ješ­tě teplý bůček vykostíme. Všechny potřeby na kašičku uvedené výše spolu řádně pro­mícháme. V kašičce důkladně ze všech stran namočíme maso a vždy trochu přimáčkne­me. Hned zabalíme pevně do alobalu a necháme vychladnout. Teprve zcela chladný obalený bůček dáme i s aloba­lem dolu do ledničky (ne do mrazáku!) alespoň na tři-čtyři dny vychladit. Pokud chceme, aby nám vydržel k určitému termínu, zásadně neochutnáváme - už by nevydržel. Příloha - pečivo, výborná je tmavá bageta, čerstvý chléb - se vším můžeme podávat i jako jednohubky, vynikající je občas zakusovat kysaným nakláda­ným zelím (ze sáčku).

Recept je z kategorií: Speciality z vepřového bůčku

Nahlásit recept

  • 15166x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1000 g bůčku
  • sůl
  • 12 strouž­ků česneku
  • 10 kuliček pepře
  • 5 bobkových listů.
  • Na kašič­ku:
  • 15 rozmačkaných strouž­ků česneku
  • kari koření
  • sůl
  • mletá sladká paprika
  • grilova­cí koření
  • worchesterová omáčka
  • tabasco (nemusí být, jinak pozor - je velmi ostré) - vše spolu zamíchat, bude mít barvu zhruba jako na obrázku.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Studený bůček v kořeněné kašičce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Studený bůček v kořeněné kašičce

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Studený bůček v kořeněné kašičce

Tohleto je opravdu moc dobré, dělám to podobně, jen bez kari. Dieta to opravdu není, ale plně to vyhovuje chuti mého manžela, tak tím čas od času prokládám jídelníček, když začíná mít dojem, že toho zdravého bylo dost.

lipert
13 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Studený bůček v kořeněné kašičce

Vařím ho s přídavkem sojové omáčky a anýzu. Je to na čínskou chuť.

balki
25 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Studený bůček v kořeněné kašičce

Esmeraldo,mám stejný problém. Nejlepší dieta je všechno, ale s mírou. Když ho nesníš půl kila, tak není co řešit!!!

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Studený bůček v kořeněné kašičce

Pepíčku, vždycky když chci začít dietu, tak mi tam hodíš takovou bombu. Asi mi není souzeno trápit se hlady… ;-))))

balki
25 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Studený bůček v kořeněné kašičce

Tak toto je velká dobrota. Dělám to často, ale ještě nikdy se to nestačilo pořádně proležet, to bych musela mít v mrazáku trezor!!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Játra na rožni

Nejlepší recepty

Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Květáková polévka Květáková polévka
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Karbanátky Karbanátky
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz