Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Maso očistíme, opláchneme, prořízneme do něj kapsu a vysolíme ji. Pečivo nakrájíme na kostičky a přelijeme je rozehřátým tukem. Vejce rozšleháme s trochou mléka (piva), osolíme a okořeníme, nalijeme na pečivo, promícháme a necháme 10 minut bobtnat. Potom je promícháme se zelenou nádivkou, naplníme maso, otvor sešijeme tlustší nití nebo jej spíchneme jehlami na závitky (zbyla-li nádivka, naplníme ji do alobalové mističky, vytřené tukem). Maso vložíme do tlakového hrnce, osmahneme je, osolíme, přidáme kmín, podlijeme horkou vodou a 15-20 minut dusíme. Potom hrnec otevřeme a je-li maso již téměř měkké, přendáme je do pekáčku i se zbylou nádivkou. Pokud zbylo hodně šťávy, vydusíme ji, přelijeme na maso a pečeme za občasného přelévání vypečenou šťávou. Měkké maso vyjmeme, nitě nebo jehly odstraníme a maso nakrájíme na plátky. Podáváme je s vařenými bramborami, bramborovou kaší, kompotem. Studené maso je vhodné se zeleninovým nebo bramborovým salátem. *Tip:* Osobně dělám nádivku s vyšlehaným tuhým sněhem z bílků...je pak nadýchanější. Čerpáno z Praktické ženy (5/1998).
Recept je z kategorií: Speciality z vepřového bůčku
viz výše
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Bůček pečený s nádivkou (pro gabiku)
mně by ani tak nevadilo, že je vařená, ale to, že mi vždycky vyteče. To je pak umělecký dojem 0 bodů. Krom toho pečená nádivka má skvělou kůrčičku.
64 příspěvků 22.2.10 12:58
Když dělám bůček s nádivkou tak nádivku nedávám do kapsy ale peču jí jako šišku vedle.Nám nechutná když je to v mase. ta nádivka je v mase vařená ane pečená.