Recept Bůček pečený s nádivkou (pro gabiku)

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bůček pečený s nádivkou (pro gabiku)

Postup

Maso očistíme, opláchneme, prořízneme do něj kapsu a vysolíme ji. Pečivo nakrájíme na kostičky a přelijeme je rozehřátým tukem. Vejce rozšleháme s trochou mléka (piva), osolíme a okořeníme, nalijeme na pečivo, promícháme a necháme 10 minut bobtnat. Potom je promícháme se zelenou nádivkou, naplníme maso, otvor sešijeme tlustší nití nebo jej spíchneme jehlami na závitky (zbyla-li nádivka, naplníme ji do alobalové mističky, vytřené tukem). Maso vložíme do tlakového hrnce, osmahneme je, osolíme, přidáme kmín, podlijeme horkou vodou a 15-20 minut dusíme. Potom hrnec otevřeme a je-li maso již téměř měkké, přendáme je do pekáčku i se zbylou nádivkou. Pokud zbylo hodně šťávy, vydusíme ji, přelijeme na maso a pečeme za občasného přelévání vypečenou šťávou. Měkké maso vyjmeme, nitě nebo jehly odstraníme a maso nakrájíme na plátky. Podáváme je s vařenými bramborami, bramborovou kaší, kompotem. Studené maso je vhodné se zeleninovým nebo bramborovým salátem. *Tip:* Osobně dělám nádivku s vyšlehaným tuhým sněhem z bílků...je pak nadýchanější. Čerpáno z Praktické ženy (5/1998).

Recept je z kategorií: Speciality z vepřového bůčku

Nahlásit recept

  • 12.10.04 vloženo
  • 27552x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • asi 1 kg nepříliš tučného bůčku
  • sůl
  • 2 ks pečiva
  • 30 g rozehřátého tuku
  • 2 vejce
  • mléko (nebo pivo)
  • sůl
  • muškátový květ
  • 100-150 g zmrazeného hrášku s karotkou a kukuřicí
  • 2 PL nadrobno pokrájené petrželky a pažitky
  • kmín.

Doporučená příloha

  • viz výše

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bůček pečený s nádivkou (pro gabiku)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bůček pečený s nádivkou (pro gabiku)

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 23.2.10 03:45
Re: Bůček pečený s nádivkou (pro gabiku)

mně by ani tak nevadilo, že je vařená, ale to, že mi vždycky vyteče. To je pak umělecký dojem 0 bodů. Krom toho pečená nádivka má skvělou kůrčičku. :-))

Ivana-Ch
64 příspěvků 22.2.10 12:58
Re: Bůček pečený s nádivkou (pro gabiku)

Když dělám bůček s nádivkou tak nádivku nedávám do kapsy ale peču jí jako šišku vedle.Nám nechutná když je to v mase. ta nádivka je v mase vařená ane pečená.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Kuře na medu Kuře na medu
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz