Recept Bůček pečený s nádivkou (pro gabiku)
penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Maso očistíme, opláchneme, prořízneme do něj kapsu a vysolíme ji. Pečivo nakrájíme na kostičky a přelijeme je rozehřátým tukem. Vejce rozšleháme s trochou mléka (piva), osolíme a okořeníme, nalijeme na pečivo, promícháme a necháme 10 minut bobtnat. Potom je promícháme se zelenou nádivkou, naplníme maso, otvor sešijeme tlustší nití nebo jej spíchneme jehlami na závitky (zbyla-li nádivka, naplníme ji do alobalové mističky, vytřené tukem). Maso vložíme do tlakového hrnce, osmahneme je, osolíme, přidáme kmín, podlijeme horkou vodou a 15-20 minut dusíme. Potom hrnec otevřeme a je-li maso již téměř měkké, přendáme je do pekáčku i se zbylou nádivkou. Pokud zbylo hodně šťávy, vydusíme ji, přelijeme na maso a pečeme za občasného přelévání vypečenou šťávou. Měkké maso vyjmeme, nitě nebo jehly odstraníme a maso nakrájíme na plátky. Podáváme je s vařenými bramborami, bramborovou kaší, kompotem. Studené maso je vhodné se zeleninovým nebo bramborovým salátem. *Tip:* Osobně dělám nádivku s vyšlehaným tuhým sněhem z bílků...je pak nadýchanější. Čerpáno z Praktické ženy (5/1998).
Recept je z kategorií: Speciality z vepřového bůčku
- 12.10.04 vloženo
- 30395x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- asi 1 kg nepříliš tučného bůčku
- sůl
- 2 ks pečiva
- 30 g rozehřátého tuku
- 2 vejce
- mléko (nebo pivo)
- sůl
- muškátový květ
- 100-150 g zmrazeného hrášku s karotkou a kukuřicí
- 2 PL nadrobno pokrájené petrželky a pažitky
- kmín.
Doporučená příloha
viz výše
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Bůček pečený s nádivkou (pro gabiku)
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Bůček pečený s nádivkou (pro gabiku)
mně by ani tak nevadilo, že je vařená, ale to, že mi vždycky vyteče. To je pak umělecký dojem 0 bodů. Krom toho pečená nádivka má skvělou kůrčičku.
64 příspěvků 22.2.10 12:58
Když dělám bůček s nádivkou tak nádivku nedávám do kapsy ale peču jí jako šišku vedle.Nám nechutná když je to v mase. ta nádivka je v mase vařená ane pečená.