Recept Bůček pečený s nádivkou (pro gabiku)

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bůček pečený s nádivkou (pro gabiku)

Postup

Maso očistíme, opláchneme, prořízneme do něj kapsu a vysolíme ji. Pečivo nakrájíme na kostičky a přelijeme je rozehřátým tukem. Vejce rozšleháme s trochou mléka (piva), osolíme a okořeníme, nalijeme na pečivo, promícháme a necháme 10 minut bobtnat. Potom je promícháme se zelenou nádivkou, naplníme maso, otvor sešijeme tlustší nití nebo jej spíchneme jehlami na závitky (zbyla-li nádivka, naplníme ji do alobalové mističky, vytřené tukem). Maso vložíme do tlakového hrnce, osmahneme je, osolíme, přidáme kmín, podlijeme horkou vodou a 15-20 minut dusíme. Potom hrnec otevřeme a je-li maso již téměř měkké, přendáme je do pekáčku i se zbylou nádivkou. Pokud zbylo hodně šťávy, vydusíme ji, přelijeme na maso a pečeme za občasného přelévání vypečenou šťávou. Měkké maso vyjmeme, nitě nebo jehly odstraníme a maso nakrájíme na plátky. Podáváme je s vařenými bramborami, bramborovou kaší, kompotem. Studené maso je vhodné se zeleninovým nebo bramborovým salátem. *Tip:* Osobně dělám nádivku s vyšlehaným tuhým sněhem z bílků...je pak nadýchanější. Čerpáno z Praktické ženy (5/1998).

Recept je z kategorií: Speciality z vepřového bůčku

Nahlásit recept

  • 12.10.04 vloženo
  • 27218x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • asi 1 kg nepříliš tučného bůčku
  • sůl
  • 2 ks pečiva
  • 30 g rozehřátého tuku
  • 2 vejce
  • mléko (nebo pivo)
  • sůl
  • muškátový květ
  • 100-150 g zmrazeného hrášku s karotkou a kukuřicí
  • 2 PL nadrobno pokrájené petrželky a pažitky
  • kmín.

Doporučená příloha

  • viz výše

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bůček pečený s nádivkou (pro gabiku)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 23.02.10 03:45
Re: Bůček pečený s nádivkou (pro gabiku)

mně by ani tak nevadilo, že je vařená, ale to, že mi vždycky vyteče. To je pak umělecký dojem 0 bodů. Krom toho pečená nádivka má skvělou kůrčičku. :-))

Ivana-Ch
64 příspěvků 22.02.10 12:58
Re: Bůček pečený s nádivkou (pro gabiku)

Když dělám bůček s nádivkou tak nádivku nedávám do kapsy ale peču jí jako šišku vedle.Nám nechutná když je to v mase. ta nádivka je v mase vařená ane pečená.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Květáková polévka Květáková polévka
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz