Recept bůček pro návštěvu

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

bůček pro návštěvu

Postup

Do vody dáme vařit bůček- přidáme všechny výše uvedené ingredience, pokud máme, můžeme přidat feferonku.Vaříme asi hodinu.Vyjmeme, nech áme zchladnout a potom potřebe kašičkou udělanou ze soli, pepře, papriky sladké i pálivé. Pak zabalíme do alobalu, uložíme do lednice a necháme nejméně 24 hodin uležet. Krájíme na slabé plátky.

Recept je z kategorií: Speciality z vepřového bůčku

Nahlásit recept

  • 26082x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod.

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • l kg libovějšího bůčku bez kosti, sůl,,celý pepř, nové koření,česnek,cibule.

Doporučená příloha

  • cokoli pitného - servírovala jsem to na svatbě dcery a mělo to úspěch

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Eja 28.01.18 09:17

Vařila jsem v osolené vodě asi hodinu, pak jsem popatlala kašičkou z česneku, uzené papriky, pepře a trochu schirachy, utáhla do dvojitého alobalu a dala do trouby na 150 st na další hodinu. Po vystydnutí jsem přebalila do čisté alobalu a nechala v lednici přes noc. Chleba jsem mázla medovou hořčicí, bůček na plátky a kousek okurčičky a hotovo…

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu bůček pro návštěvu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Eleeen
1127 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: bůček pro návštěvu

zkuste to někdy, pro změnu, opatlat kořením od Kotányho - „Mexico grill“ anebo i „Argentinské kotlety“ se hodí…
Sice jsou tady mnozí proti kupovaným směsem koření, na tuhle však nikdy nedám dopustit. Je báááječnááá… a ten bůček je pak ještě báááječnější.
Také se mi nabízí „zařadit“ mezi obalovací koření mletou uzenou papriku. Ta se „natáhne“ víc než obyčejná.

noskovice
1322 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: bůček pro návštěvu, jiz po 2 dnech

Tak jsem to, zvedavà, nevydrzela a pred chvili jsem ho ochutnala. No to je dìlo! Tak ted mohu byt klidna. Mela jsem strach, ze zustane tvrdy, ale nikoliv. Ma to pekny riz, to by chtelo pivooooooooooooo.......... Dekuji za recept. To se budu vytahovat, jak jsem „sikovna“, az k nam zase nekdo prijde.

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: bůček pro návštěvu

Tak si čtu příspěvky k bůčku a mít ho doma, tak se už vaří :-)
Já kůži nesundávám, ale udělám hluboké zářezy po délce a kašičku vetřu všude a vařím ho dopolotuha (to je krásné slovo), lépe se pak krájí, v alobalu v lednici vydrží dlouho, jen ne u nás :-)
Kamarádka zase dělá z té vepřové kůže utopence, zatím nevím jak, ale prý je to moc dobré, no bodejť by ne, když je to bílé maso, úplně dietní :-))
A z udírny to bude teprve lahůdka a pívo studené orosené…:-)) Nojo mějte se všichni krásně :-))

noskovice
1322 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: bůček pro návštěvu

Jeste 20 minut a uz ten bucek vypnu. Holky, ja mam docela tremu, ze to zblbnu. Ted premyslim jeste dal o te kuzi. A kdyz ji trochu ovarim a pak ji dam udit do udirny Anuka? Hurààààààààààààà, dieta je v cudu…

Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: bůček pro návštěvu - Soňa

No to je jasný, že je to tak dobře- šup s tím do lednice a příležitostně použij na co budeš chtít a nebo mi sem tu kůži pošli po poštovním holubovi a naši pidilidi si náramně pochutnají!
Soňo, ty jsi „blázen“, představ si -15 kg a prohlížet takové dobroty a dávat sem recepty- to je úplně nereálné a skoro bych to považovala za „šílené ".Víš ty co? Jedině na Lab. nevstupovat, až budeš o těch 15 kg méně, to totiž budeš mít tak "smrsklej“ žaludek, že ti bude úplně jedno co tady za mňamky budeš číst. Jinak to nevidím, ale já bych si ty dobroty teda neodepřela, rádi a dobře jíme a je to takový požitek, tak se o něj nepřipravuj!!! Prosííííím!
A to bude Umber.držet s tebou? Jinak by to asi vůbec nešlo! Ahojky do Itálie (tady je teď taky Itálie) Jana

noskovice
1322 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: bůček pro návštěvu - devcata,

Ja tu kuzi znam hlavne uzenou. Kdysi tady prodavali uzeny bucek i s tou kuzi, zalitou v igelitaku (bezvzdusne) a ja ji davala do svickove. Byla jenom pro mne, Umbertak ji nemusel (tu kuzicku, svickovou miluje). Ted abych se naucila stekat, aby mi taky nechali. Takze ja ji sundam, treba zmrazim???. a pak to strcim pod kralicka. Je to tak spravne? Uz se mi zbihaji sliny. Posledni dotaz - jak se to dela, aby jeden zhubnul asi 15 kilo a pritom neprestal sledovat Labuznika s vasimi recepty??? Predem vam dekuje za rady, Sona

sivakova
489 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: bůček pro návštěvu - Noskovice.

Soňo, tu kůži s podkožním tukem odřežu pryč, protože jak píšeš, tak se matláma patláma lépe do masíčka vsákne. Kůži většinou upeču s králíkem a potom má náš pes bene. Dobrou chuť přeje Libuše.

Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: bůček pro návštěvu- Soni,

seřízni jí pryč až to uvaříš, aby se ti tam ta kašička hezky všude dostala, protože až je to hotové, tak se to krájí na plátky a je to jemnější bez kůže. Já jsem tu někde v komentáři napsala, jakou kašičku používám já. Je to fakt výborný, i když ta návštěva nepřijde. Vlednici to vydrží docela dlouho, teda pokud to hbitě nezbaštíme! Ahoj Jana.

jolana
5066 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: bůček pro návštěvu

Sono, ta kuze je asi na spodu…my ju nedavame dole len vycistime cepelou noza tak akoze zoskrabnut -akoze zoskrabnut ;-) nie zoskrabat. …ale este pockaj, mozno to dakto robi inac tak sui vyberies co ti bude viac vyhovovat.. pa..:)

noskovice
1322 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: bůček pro návštěvu

Koupila jsem konecne bucek, ale ma to navrchu tu kuzi. Mam ji tam nechat az ho budu varit, nebo ne. Jestlize ano, az ho budu opatlavat tou smesi, ta kuze musi pryc, nebo ne? Mockrat vam dekuji a hlavne mi napiste brzy, abych se do toho mohla pustit. Sona

karminek
757 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: bůček pro návštěvu

U nás doma tomu říkáme česnekovej či česnekopaprikovej bůček a máma to dělá často jenom z laloku.Jistě nemusím dodávat že když si ho vezmu tak jen se na to kouknu je půlka půlka pryč.A tu druhou sním. Dobrou chuť všem ostatním.

jolana
5066 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: bůček pro návštěvu

U nas je to take miestne narodne jedlo tento bocik. Naozaj moze byt aj s kostou, tu ked sa uvari vytiahneme uplne bez problemov. Opatlavame tak ze zmiesame papriku mletu, pretlaceny cesnak +sol s troskou masti na kasicku a tou este teply! bocik poriadne optalame az na nom neni ani miestocko prazdne a nema nic presvitat… ..bocik varime na miernom plameni, aby len prebublaval pomalinky…a uplne nakoniec taky tip: ku koncu varenia asi 20-30 minut pridame celu korenovu zeleninu, 4-5 strucikov cesnaku a dovarime pomalinky…bocik vyberieme, do polievky dame vegetu, petrzelku, vnat zeleru, nechame este chvilku na naozaj miernom plameni a mame bajecny vyvar…na vychodnom slovensku bezne a polievka je naozaj bajecna…nezabudnut ale nechat varit na miernej teplote-polievka nebude mutna a bocik bude chutnejsi, nebojte sa polievka nie je mastna a nema velke mastne oka.. ..paprikovou kasickou natierat este teply priam horuci bocik-bude este chutnejsi.. ;)

noskovice
1322 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: bůček pro návštěvu-Terrinka

Tecou, tecou, uz je tady z toho povoden!

Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: bůček pro návštěvu- noskovice,

tak to si koupíš takovej delší bůček, který vůbec neupravuješ, jen ho vaříš v tom kořeninovém nálevu do měkka a když vystydne, tak ho celý ze všech stran potřeš tou česnekovou hmotou dost silně až to vypatláš. Pak to pěkně zabalíš do alobalu a dáš do lednice. Mám odzkoušeno, že čím víc česneku a čím déle bůcek odpočívá tím je lepší a lepší, až je úplně nejlepší! Už ti tečou sliny? To je Pavlovův reflex.
Pozdravuj Umberta!

noskovice
1322 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: bůček pro návštěvu-Terrinka

No tak ted pro zmenu zlobis ty mne. Rada bych se prosla tvoji lednickou. Ten bucek po uvareni stocis a svazes, nebo ne? Tohle je velice dietni, ze ano!

Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: bůček pro návštěvu

Já ho zase vařím s 12 stroužky česneku+kuličky pepře a bobkovým listím a dalších 15 stroužků česneku lisuju a přidám 1 KL pepře+kari+grilovací koření+worcester+chilli a po uvaření bůček tímto silně namažu- čím více, tím lépe! Také zabalit do alobalu a nechávám pak v lednici alespoň 5 dnů- ale musím na něj rychle zapomenout, nebo by jsme ho zvrzli.

Labužník handula02
634 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: bůček pro návštěvu

Vynikající jídlo, já bůček prošpikuju česnekem, vařím s kořením a pak ho
" opatlám " grilovacím kořením.

esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: bůček pro návštěvu - Jezevec,

mohli bychom se stravovat spolu.
Mně taky hrozně chutná…zvláště kolem půlnoci.....a kolem poledne…a ráno…a odpoledne…

jezevec
159 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: bůček pro návštěvu

Je to podobný recept jako Chlapský šmak (tam je ale plno česneku), ale též výborný. Před chvílí jsem ho doloutal. V tuto hodinu (23.15) velmi dietní.

esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: bůček pro návštěvu

Tenhle bůček jsem vyzkoušela. Je to moc dobré.
A tuhle jsem objevila skoro identický recept v jakési křížovkové knížce kterou mi kamarád přivezl z Čech, pod názvem Pantůček.

Koljanka
4 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: bůček pro návštěvu

tento bůček dělám už roky, ale může být i s kostí (lehce se vykostí) a kašičku dělám i z lisovaného česneku, worchesteru, sojové omáčky, fantazii se meze nekladou. Ale nechávám v lednici uležet 5 - 7 dní, je čím dál lepší, proleženější… vždycky má velký úspěch. Vývar jsem naposledy použila na podlévání segedínského guláše (výborné !!!)

ivca
11 příspěvků 25.01.09 03:43

ještěk tomu bůčku - vodu po uvaření samozřejmě nevylijeme, je dost dobrá jako základ napravovací polévky - např. česnečky.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz