Recept Bůček pivního experta

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Bůček zalijeme v papiňáku přiměřeným množstvím horké vody, přidáme 12 stroužků česneku, celý pepř a bobkové listy a uzavřené vaříme asi 45 minut. Mezitím si připravíme kašičku ze zbývajícího česneku, mletého pepře, obou paprik, grilovacího koření, curry, chilli nebo tabasca a na potřebnou hustotu upravíme worcesterem. Uvařený bůček ještě za horka vykostíme, potřeme připravenou směsí a zabalíme do alobalu. Po vychladnutí uložíme do lednice a necháme šest dní proležet. *Poznámka:* Pak už jen krájíme na plátky a nosíme do své oblíbené hospůdky, abychom potěšili jazyk svůj i spolustolovníků - jakož i nepochybně kasírtašku svého hostinského. ;o) Čerpáno z knihy Pivní hlad (1992) od Jaroslava Runštuka a Karla Michala (*uveřejňuji se svolením pana Runštuka*) - recept podle I. Červenky, spolupracovníka PIVNÍHO KURÝRA Praha.

Recept je z kategorií: Speciality z vepřového bůčku

Nahlásit recept

  • 07.02.06 vloženo
  • 11958x zobrazeno

Počet porcí

  • 5 porcí

Ingredience

  • 1 kg libovějšího bůčku
  • 27 stroužků česneku
  • 5 celých pepřů
  • 5 bobkových listů
  • 1 KL mletého pepře
  • 1 KL curry
  • 1 KL sladké papriky
  • špetka pálivé papriky
  • 1 KL grilovacího koření
  • špetka chilli nebo pár kapek tabasca
  • worcester.

Doporučená příloha

  • pivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bůček pivního experta

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bůček pivního experta

jirkakuta
19 příspěvků 29.4.09 13:40
Re: Bůček pivního experta

sůl asi berete jako samozřejmost. já ji dal tedy i do vody i do kašičky. a mohl jsem dát asi i trochu víc. taky nemusím moc curry, ale bez toho se to určetě objede. každopádně jsem nevydržel a po dvou dnech si zakrojil k snídani:-) a je to jedlý!!!

georgehradec
390 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bůček pivního experta

Koukám, že nikdo letos neexperimentuje. Dnes jsem koupil pěkný bůček, dal do mrazáku a v neděli naložím, aby byl ke konzumaci na velikonoce. Těším se. Bůček je bůček, to nemá chybu. Zdar.

karminek
757 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bůček pivního experta

I když jsou mrazy tak si dám něco na zahřátí ale musí to být pořádně vychlazený.
Atenhle bůček k tomu.

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bůček pivního experta

To pivo, co máš v doporučených přílohách :)). To já Gambáček, dobře vychlazený. Ale teď v té sibérii není ta představa tak lákavá. Počkáme s tím tématem na letní vedra (doufám, že někdy budou).

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bůček pivního experta

Jaké pivo? Nejsem v tom už pražádný expert, doba studií, kdy jsme laboratorní protokoly vždy tvořili v hospůdce u pivka, je nenávratně pryč…a stal se ze mne pomalu abstinent. Ale asi Budvar, abych držela s habánětem basu ;o) (i když habáně může jakýkoli tekutý chléb, ačkoli tvrdí, že Budweiser jest nejlepší ;o) )

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bůček pivního experta

Jo, tak tohle je veliká dobrota. Už jsem to dlouho nedělala, asi jsem trochu odlehčila jídelníček. Pamatuji, že jsem po konzumaci tohohle bůčku byla pravidelně odměněna žlučníkovým záchvatem. Ale tím nechci odradit! Opravdu to stojí za to zkusit. Ještě musím podotknout, že je třeba ten bůček dobře zabalit a schovat, nejlépe na něj úplně na ten týden zapomenout, protože jak ho najdete, tak ho sníte. A na to pivo nezapomeňte! Mimochodem - jaké vy rádi?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Selská pivní polévka Selská pivní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz