Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Bůček (či jiný druh masa - ramínko, plecko), vykostíme, odstraníme křupky a nakrájíme na špalíčky. Osolíme, mírně opepříme, přidáme lisovaný česnek, mletou papriku, na plátky nakrájené oloupané žampióny, na tenké plátky nakrájenou cibuli a případně posypeme mletou (drcenou) sušenou feferonkou. Vše řádně promícháme, rozestřeme na pekáč, podlijeme trochou studené vody a pečeme ve vyhřáté troubě doměkka (zhruba 1-1,5 hodiny). Občas promícháme a případně dolijeme teplou vodu (ale ne moc, maso se bude vypékat). Asi hodinu pečeme pod alobalem (druhým pekáčem), po zbytek času dopékáme v otevřeném pekáči. Dobře se dělá i v remosce. Pokud bychom se rozhodli dělat v papiňáku, cibuli na kostičky nakrájenou osmažíme dozlatova, potom osmažíme maso, zasypeme 2 hrstičkami hladké mouky, opražíme, podléváme vodou, přidáme všechny přísady a dusíme podle svého zvyku (hlavně nedáváme moc vody, neměli bychom šfávu, ale omáčku). Příloha - pečivo, pokud chceme podávat jako běžné jídlo, tak s brambory nebo rýží, můžeme posypat pažitkou či petrželkou.
Recept je z kategorií: Speciality z vepřového bůčku
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Katovy bůčkové špalky
2 příspěvky 24.7.12 13:42
Mohu jenom doporučit, opravdu výtečné jídlo
i u nás je toto ve stálém repertoáru. Dělávám k obědu s vařenými brambory. Dávám protlak i rajčatové pyré, podle toho, co je v lednici otevřené, nebo co mi přijde pod ruku.
Dobré byly i s hranolkami a bramboráčky a úspěšně jsem vařila i v pomalém hrnci. V tomto případě rajský protlak ani šťáva není vhodná, nejlepší je kašovitý protlak.
Příspěvek upraven 18.11.11 v 19:17
4 příspěvky 18.11.11 14:26
Tento recept je fakt moc dobrý. Vaříme ho rádi i návštévám, které lepší pochotku snad ani nejedli. Místo rajčatového protlaku však používame hustou domácí rajčatovou šťávu.
194 příspěvků 27.1.09 22:58
Mohu jen doporučit. Připravil jsem to na víkendovou oslavu z cca dvojnásobné dávky ( bůček + krkovička ), dále jsem přidal několik kuřecích křidýlek a 2 stehna pro ty, kteří mají raději kuře. Jednoduchá příprava, ale výsledek je velmi voňavý a chutný. Jako příloha byl čerstvý chléb, pivečko nechybělo…