Recept Pochoutka z bůčku*

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pochoutka z bůčku*

Postup

Bůček nakrájíme na malé kousky, k němu přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na kostičky rozkrájenou kapii a prolisovaný česnek. Přisypeme hladkou mouku, strouhanku, přidáme vejce, nakrájený pórek a usekanou petrželku či pažitku. Vše podle chuti osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Sáček na tlačenku na jednom konci zavážeme, naplníme ho připravenou směsí a zavážeme i druhý konec. Naplněný sáček vložíme do vroucí vody a na mírném plameni vaříme po dobu asi 80 minut. Uvařenou pochoutku vyndáme a necháme vychladnout. Odstraníme sáček a bůčkovou pochoutku nakrájíme na plátky. Studenou podáváme s nakládanými cibulkami. Čerpáno z časopisu Tina.

Recept je z kategorií: Speciality z vepřového bůčku

Nahlásit recept

  • 02.11.04 vloženo
  • 18798x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina 40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g vepřového bůčku
  • 1 malá cibule
  • 1 menší kapie
  • 4 vejce
  • 4 stroužky česneku
  • 1 a 1/2 PL hladké mouky
  • 1 a 1/2 PL strouhanky
  • 2 PL jemně pokrájeného pórku
  • 1 PL jemně nasekané petrželky
  • mletý černý pepř
  • sůl;
  • Na ozdobení:
  • nakládané cibulky, čerstvá zelenina;
  • Mimo to:
  • sáček na tlačenku;

Doporučená příloha

  • chleba, zeleninový salát; po ohřátí v mikrovlnce s bramborovou kaší

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pochoutka z bůčku*

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
parles
302 příspěvků 08.09.11 16:46

Tak tady je jeden experiment: recepturu jsem dodržel, ale hmotu jsem naplnil do salámového sáčku, tlačenkový nemaje. Takže po uvaření to vypadalo jako knedlík.
Polovinu jsem nechal nastudeno a druhou půlku jsem nakrájel na silnější plátky, ty jsem obalil v trojobalu a osmažil na pánvi. Obojí bylo dobré, ale to osmažené bylo lepší. :palec:

esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pochoutka z bůčku.

Vali, dík za vysvětlení. Vyřešila jsi totiž moje dilema, zda pojem kapie znamená jen tu papriku, bez jakekoliv úpravy, v syrovém stavu.

Vali
1326 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pochoutka z bůčku.

Esme, dala bych tam spíš tu syrovou, ta sterilovaná by byla taková moc rozměklá, myslím si, že u tohoto receptu by bylo možno taky trochu experimentovat, uvidím co na to zkušení Labužníci, možná se objeví nějaké dobré rady.

esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pochoutka z bůčku.

Vali, to vypadá moc dobře. A jednoduché na tolik, že bych to snad zvládla i já. Jen mi prosím tě vysvětli: Ta kapie (vím že je to taková hubená paprika) je syrová nebo naložená? Předem děkuji.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Květáková polévka Květáková polévka
Cuketové placky Cuketové placky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz