Recept Štrůdl

Libuse Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Sádlo necháme v teple postát a pak vymícháme se 4 PL hl.mouky na kašičku. Mouku, smetanu, vejce vypracujeme dobře na vále (nelepí se), rozválíme, potřeme kašičkou, zavineme a dáme na 1 hodinu do chladu (ne víc). Potom rozkrojíme na 4 části, každou postupně rozválíme na 1/3 dáme trochu kokosu, nahrubo strouhaná jablka, rozinky, cukr, skořici, zavineme a položíme na plech, vejdou se všechny 4 šišky, nemastíme ani plech, ani štrůdl. Pečeme ve vyhřáté troubě (180°C) 20-25 minut. Přeji dobrou chuť.

Recept je z kategorií: Záviny

Nahlásit recept

  • 23.03.06 vloženo
  • 31146x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2hodiny

Ingredience

  • 300 g hl.mouky
  • 1 zakysaná smetana
  • 1 velké vejce
  • 4 PL vrchovaté hl.mouky
  • 150 g vepřového sádla
  • jablka
  • rozinky
  • kokos
  • cukr
  • skořici.

Doporučená příloha

  • káva

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Štrůdl

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Štrůdl

emem
46 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Štrůdl

Já to určitě nevzdávám, možná že jsem základní těsto málo rozválela a sádlo tam potom bylo ve vysoké vrstvě, nevím, asi. Navíc v receptu je uvedeno, že to nemá „chládnout“ víc než hodinu, tak jsem se snažila. Ale všichni píšete, že je moc dobrý a já tomu věřím. Koneckonců - kuchyně je místem mnoha dobrodružství, a tak ten další pokus jistě stojí za to! Děkuji za ohlasy a rady.

bublinka
17 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Štrůdl

Ahoj, tak tady čtu, že se některým tenhle štrůdl nezdařil. :o( Já ho ale dělala už 4× a vždy super. Nejdřív jsem udělala těsto z 30 dkg hladké mouky, 1 vejce a 1 kelímku kysané smetany (jednou jsem použila i jogurt, když jsem neměla smetanu a taky dobré). Propracovala jsem to rukama na vále. Sádlo (čisté sádlo bez přídavků soli apod., kupuji v hypernově balení 500g v takovém bílém papíru) se 4 lžícemi mouky jsem rozdělala na takovou pomazánkovou konzistneci. Rozválela jsem těsto na velikou placku a nožem pomazala sádlem až do krajů. Pak zamotala do veliké rolády, tu ještě stočila do „šneka“, aby se mi vešla na talíř a šup do lednice. Tam asi byl kámen úrazu u Emema, že to nechal málo stuhnout. Já to nechávám v nulákovém šuplíku (Některé lednice mají tzv. nulovou zónu - 0°C) minimálně 2 hodiny, i více. Pak rozkrájet na 4 díly a ty vyndavám postupně z lednice po jednom, jak dělám štrůdlíky. Já je tedy plním jen strouhankou, strouhanými jablky a cukrem se skořicí, ale je to ňamina. :o) Pekla jsem zase včera večer, už jsou zase jen 2 kusy, 2 jsou už pryč. :o)))) Jo, a peču na 200°C asi 20 min, prostě koukám skrz dvířka a vytáhnu je, až jsou dost zlaté. Tak snad se příště zadaří i Ememovi. :o)

DanaJ
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Štrůdl

Ano, ingredience jsou určitě přehlednější pod sebou. Jsou-li za sebou, tak je možné, že se na něco zapomene a kuchtění pak dopadne jako u Emem.
Já bych se také přimlouvala za dodržování návodu: Jak psát recept. ;-)

Emem, mohlo by pomoci, aby všechny ingredience měly stejnou teplotu, nejlépe pokojovou.:-)

hafca
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Štrůdl

emem
Možná je to tím, že ty ingredience nejsou napsané tak, jak je tady zvykem. Mě se ten recept líbí, ale počkám, až to bude přehledněji napsané a pak ho zkusím.
Libuse
Myslíš, že bys to mohla opravit?

emem
46 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Štrůdl

Pomoc, soudruzi z NDR asi udělali někde chybu..... poraďte jakou. Při vyvalování se mi z plátu těsta dostávala ven ona zalisovaná sádlová vrstvička, a co to dělalo s válem a válečkem si nepřejte vidět - prostě masakr. Vy zkušenější budete určitě vědět, co bylo špatně. Děkuji!!!

Bali
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Štrůdl

moje mamka sype ješte kakaem, moc dobré.

bublinka
17 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Štrůdl

Mňam!!! Opravdu úžasný recept! Štrůdl ještě zcela nevychladl, ale už je ho půlka pryč. :o) Těsto krásně zlístkovalo a přitom chutná mnohem lépe než z obchodu. Tenhle moučník bude určitě v naší rodině stálým návštěvníkem! Děkuji! :o)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Játra na rožni

Nejlepší recepty

Kuře na medu Kuře na medu
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Chilli con carne Chilli con carne
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz