Recept Pivní štrúdl (závin)

(Hodnoceno 2x) Pampeliska191 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Pivní štrúdl (závin)

Postup

Do prosáté mouky nastrouháme tuk, přidáme pivo a sůl a zpracujeme těsto, které rozdělíme na 4 díly. Každý díl rozválíme, potřeme máslem, posypeme strouhankou, jablky, cukrem a skořicí, stočíme, přeneseme na plech, propícháme vidlicí, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme asi 20 minut. Po upečení potřeme máslem.

Další recepty na Štrůdl

Recept je z kategorií: Záviny

Nahlásit recept

  • 07.07.02 vloženo
  • 92929x zobrazeno

Ingredience

  • 500 g hladké mouky
  • 250 g ztuženého tuku
  • čtvrt litru piva
  • špetku soli
  • máslo na potření

Na náplň:

  • 800 g nakrájených jablek
  • strouhanka, cukr, skořice
  • 1 vejce na potření

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

suzanka 27.9.14 16:35

Vyzkoušeno a pochváleno :-)

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

Ačraj 9.9.12 19:19

Pivní štrůdl - výborný, jen jsem dnes místo ztuženého tuku použila Heru, jinak vše dle receptu, skořice a ořechy, to nesmí chybět. :-)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Pivní štrúdl (závin)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pivní štrúdl (závin)

Eja
3884 příspěvků 7.10.12 09:44

Jojo :mavam:

casino
4497 příspěvků 7.10.12 08:26
Hihihi, díky Ejo..., že by tento?
Eja
3884 příspěvků 7.10.12 07:43

Třeba ne štrúdl z pivního těsta, ale štrúdl s višněmi je SKVĚLÝ. Vypeckovat, hodně podsypat strouhankou. Bohužel jeho sezóna je velmi krátká - teoreticky by se daly použít i kompotované višně, ale nikdy jsem to nezkoušela a nebylo by to asi ono. Velmi doporučuji vyzkoušet. Pokud vím, je to maďarská specialita, taky poprvé před lety jsem ho jedla tam.

Ačraj
697 příspěvků 6.10.12 22:38
Štrůdl

Cuso, já jsem asi ještě nepekla štrůdl plněný něčím jiným, než jablky, jahody, borůvky, zkoušet ani nebudu, :roll: zůstaneme u těch jablíček, ořechů, skořice, případně i těch rozinek, že? :P Škoda, že MaciB sem nedala foto…náplň možná dobrá, ale né do pivního štrůdlu ;)
Ale, proč né, vyzkoušet se to může, já již hodně receptů vyzkoušela, poprve a také naposledy. Zrovna ten moučník, co se nejdříve na plech nasype směs, potom náplň a opět směs a poklade 1/4kou másla na plátky, tak ten opakovat určitě nebudu. :,( :mavam:

Cuso
350 příspěvků 6.10.12 21:23

Túto štrúdlu robievame aj my podľa nejakého starého receptu. Plnku máme trochu inú jablká, orechy, vanilkový a škoricový cukor. Vlastne orechy dáva aj Ačraj :)

MaciB
1 příspěvek 6.10.12 20:21

Akorat se pece v troube. Nemela jsem dostatek jablek, tak jsem uslehala tvaroh a pouzila zbytky ovoce, co jsem mela doma. Jeden strudl je jahodovy, druhy boruvkovy, treti hruskovy a ctvrty klasicky jablecny. Uz se nemuzu dockat na ochutnavani! :D

Zuzka1973
2374 příspěvků 9.9.12 19:41

Tenhle závin je vážně moc dobrý, peču jej už pěkných pár let. Recept jsem kdysi dostala od maminky mojí kamarádky a já ho dělám ze sádla… U nás na vsi se jiný tuk moc nepoužívá, jen máslo a sádlo… Máslo kupuju od soukromníka a sádla je na vsi po ruce pořád dost… Musím se přiznat, že jsem strašně dlouho nekupovala ztužený tuk a asi bych měla velký problém vybrat ten dobrý… Dřív byla Iva - z té byl tento závin moc dobrý, jak ji přestali dělat, od té doby používám jen máslo a sádlo, po vzoru našich babiček a prababiček, ale s tuky se snažíme hospodařit tak, abychom vládli my jim, ne oni nám…
Jablka začínají zrát, takže díky za připomenutí :kytka:

bocianka
528 příspěvků 22.3.09 22:33
Re: Pivni strudl (zavin)

Tenhle závin dělám taky, ale místo hladké mouky dávám polohrubou. Závin je moc dobrý a po polohrubé mouce jakoby lístkuje. Právě jsem na něj dostala neodolatelnou chuť. Jablka mám tak jdu zadělat a péci.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Rebarborový crumble Rebarborový crumble

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz