Recept Salát ze žlutých rajčat ve stylu carpaccio Veg

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Salát ze žlutých rajčat ve stylu carpaccio

Úvod

Salát je úplně jednoduchý, proto hraje velkou roli kvalita použitých dochucovadel. Použijte ty nejlepší, které doma najdete. Balsamiko můžete použít svétlé nebo tmavé, ale můžete ho nahradit i dobrým octem z sherry, nebo jiným jemnějším octem. Fenykl určitě můžete nahradit jinou bylinkou, ale zkuste to s ním, je to nezvyklé a velmi dobré.

Postup

Těsně před podáváním žlutá rajčata nakrájíme na tenoučké plátky (nabrousíme si kvůli tomu speciálně nůž, nebo tím někoho pověříme), srovnáme je na talířky nebo na servírovací mísu, posypeme fenyklovou natí, osolíme hrubou solí, kdo má, dá fleur de sel, opepříme nebo poprášíme špetkou chilli lupínků (kdo má, dá piment d´Espelette pro jemnější chuť), pokapeme olejem, octem, ozdobíme nakrájeným cherry rajčátkem a podáváme jako předkrm.

Dobrou chuť přeje zébulon :- ).


Reklama

Nahlásit recept

  • 05.07.13 vloženo
  • 2089x zobrazeno

Čas přípravy

  • 10 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 - 3 velká žlutá rajčata, vychlazená
  • 4 větší snítky fenyklové nati, nasekané
  • olivový olej
  • balsamikový ocet
  • sůl, pepř nebo špetička chilli lupínků
  • 2 cherry rajčátka, na ozdobu, nakrájená na drobné kousky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

hippolyta 05.07.13 11:34

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Salát ze žlutých rajčat ve stylu carpaccio

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
tlustá bába
1209 příspěvků 07.07.13 21:12

Krása, najednou snad budu mít radost ze života, nebo co!!! :potlesk: :potlesk: :potlesk:

 
casino
4469 příspěvků 05.07.13 23:16
@Eja

MAKRONKY říkají, prý že není potřeba na každou provokaci reagovat. Mají recht… :)
A vy s tou solí taky! Každý ať si naloží jak je mu libo :mrgreen:
U nás nakládáme mořskou sůl do ručního mlýnku :palec:

 
Eja
3815 příspěvků 05.07.13 20:57

Fleur de sel MÁM, žlutá rajčata nee. Jsem jednoznačně pro fenykl! Takže - nechám si zatím zajít chuť :mavam:
Casino, jsem zvědavá, jak naloží s tou solí :mavam: :mavam: :mrgreen:

 
jolana
5064 příspěvků 05.07.13 15:02

..uz len tie farby su za zjedenie… :potlesk: libi a moc..verim ze fenykl k zltym sadne :palec:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Girasoli gorgonzola e noci


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Houbová smaženice Houbová smaženice
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Mrkvový salát Mrkvový salát

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz