Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník jandule02 Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
To se tak někdy sejde, že v neděli večer už v lednici není skoro nic a jako na potvoru nic z toho, nač by byla chuť. A tak jsem obešla zahrádku a výsledek byl takovýhle salát.
Vezmeme košík a jdeme se podívat, cože nám vyrostlo na zahradě. Hm,
červená řepa povyrostla a je moc hustě, vyjednotíme a rostlinky vložíme
do košíku. To samé uděláme s římským salátem, taky se tlačí chudinky
jedna na druhou. Z keříku utrhneme 3 krásná zralá rajčata ještě teplá
od sluníčka. Rukola na záhonku trochu zdivočela a začala kvést, její éra
už je na sklonku a tak si jí ještě trochu užijeme, otrháme, co jde a
přidáme do košíku.
Mezitím přemýšlíme, čím by se tak toto listí dalo doplnit. Vajíčka od
slepiček máme a v mrazáku zbyl kousek lososa, v lednici je ještě ve
sklenici zbytek černých oliv.
Vejce uvaříme na tvrdo, rozmrzlého lososa nasekáme na droboučko a na
chvíli dáme marinovat do oleje, balzamicového octa, soli a pepře.
Všechnu zeleninu včetně listů červené řepy natrháme na malé kousky
(nebo nakrájíme, on to tak velký hřích zase není), jenom odstraníme
spodní řapíky listů červené řepy. Malé bulvičky řepy nakrájíme ve
stylu „carpacio“, cibulku nadrobno.
Všechno pak smícháme dohromady s nasekanými vejci na tvrdo,olivami a
marinovaným lososem, zalijeme zálivkou z řeckého jogurtu, soli, pepře,
třtinového cukru, jablečného octa a olivového oleje, kterou před
smícháním se salátem řádně prošleháme.
nic nebo topinka
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění