Recept Pečený grešlak

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

http://www.greslak.estranky.cz/
Na těchto stránkách najdete více informací k tomuto dosud méně známému zvířeti.

Postup

Grešlaka naporcujeme, zbavíme blan a tuku a potřeme prolisovaným česnekem se solí. Natlačíme do skleněné, porcelánové nebo smaltované nepoškozené nádoby, přikryjeme a necháme v chladu dva až tři dny nasucho marinovat. Maso během marinování alespoň jedenkrát přeložíme.
Marinované maso vložíme do tlakového hrnce (6 litrů), podlijeme vodou a necháme od počátku odfukování páry asi 10-15 minut podusit. Mezitím si na pekáči rozpustíme sádlo, na dno nasypeme nakrájenou cibuli, potom vložíme rozdušené maso, dochutíme solí a kmínem, zalijeme vydušenou šťávou a pečeme nepřikryté dorůžova v troubě asi 30-40 minut.
Kdo nezkusí, neuvěří!

Recept je z kategorií: Zvěřina


Reklama

Nahlásit recept

  • 25.09.09 vloženo
  • 3064x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 min.

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 1 grešlak cca 3-4 kg
  • 2 hlavičky česneku
  • 2 větší cibule
  • sůl
  • kmín
  • 1 lžíce sádla
  • 1,5 dcl vody (dodržte, pustí dost šťávy!).

Doporučená příloha

  • Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pečený grešlak

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Vorbar
2 příspěvky 05.04.14 14:53

Skládáme s babi menu na letošní rodáky. Myslíme, že by bylo dobré zařadit i pečené grešlaky. Napečeš? Brzy se ozvi, ať se domluvíme. :lol:
Barča V. :mavam:

 
martinsog
103 příspěvků 26.09.09 03:46
Re: Pečený grešlak

Super. Ešte že sa chovu týchto unikátov venujem už niekoľko rokov. Výslednú chuť vyjadril nemenovaný herec v nemenovanom filme. Sladké ako „..... z nutrie.“ Doporučujem.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Staročeské kotlety Staročeské kotlety

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz