Recept Grešlak zapečený v makarónech

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

http://www.greslak.estranky.cz/ Na těchto stránkách najdete více informací k tomuto dosud méně známému zvířeti.

Postup

Grešlaka spolu s neloupanou cibulí a kuličkami pepře uvaříme doměkka. Vývar použijeme na polévku. Vychladlé maso vykostíme a nakrájíme na malé kousky. Makaróny uvaříme podle návodu na sáčku. Do vymaštěného pekáčku uložíme vrstvu makarónů, vrstvu nasekaného masa a vše opakujeme do spotřebování surovin. Poslední vrstvu tvoří makaróny. Vejce rozšleháme s rozpuštěným tukem a mlékem, osolíme, opepříme a zalijeme makaróny. V dobře vyhřáté troubě zapékáme přibližně hodinu. Povrch posypeme jemně sekanou petrželkou.

Recept je z kategorií: Zvěřina

Nahlásit recept

  • 27.09.09 vloženo
  • 3080x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1dobře vykrmený grešlak
  • 1 balíček makaronů
  • sůl
  • pepř
  • 60 g másla (rostlinného tuku)
  • 300 ml mléka
  • 4 vejce
  • petrželka
  • 1 cibule
  • 3 kuličky pepře.

Doporučená příloha

  • zeleninový salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Grešlak zapečený v makarónech

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Eja
3831 příspěvků 05.04.14 15:30
V Hrádku musí být dnes veselo
:mrgreen: :cert:
 
Vorbar
2 příspěvky 05.04.14 14:58

Výborný recept. Vyzkoušeli jsme, grešlak a makarony, to jde k sobě! Opravdový labužnický zážitek! :potlesk:

 
martinsog
103 příspěvků 30.09.09 02:08
Re: Grešlak zapečený v makarónech

Myslel som, že niekto pochopil komentár už k prvému receptu… :-)))

 
esmeralda
4813 příspěvků 29.09.09 07:40
Re: Grešlak zapečený v makarónech

Snažila jsem se také dopátrat o jaké jde zvíře. Našla jsem dokonce stránky chovatelů.
O (údajném) latinském pojmenování Onbovinux aqualis Google také nic nevěděl.

 
Alis
2617 příspěvků 29.09.09 07:17
Re: Grešlak zapečený v makarónech, Di...

vítej v klubu, nikdo neměl v tomto směru bohatší roiče, než já :-))))
 A.

 
di
2451 příspěvků 29.09.09 03:35
Re: Grešlak zapečený v makarónech

Jsem ráda, že se to vysvětlilo - a omlouvám se za dlouhé vedení. Opravdu by mě nenapadlo, že sem dá někdo recepty na něco, co neexistuje. ;-)

 
svato
1417 příspěvků 28.09.09 18:19
Re: Grešlak zapečený v makarónech

som presvedčená, že grešlak na akýkoľvek spôsob musí byť delikatesa a - okrem toho - väčšine ľudí by nemal narušiť trávenie a nepriberá sa od neho! Zaujímavá môže byť aj kožušina, napríklad zo safírovej variety, hoci ja osobne by som si vybrala asi radšej zelenú.

 
Alis
2617 příspěvků 28.09.09 06:08
Re: Grešlak zapečený v makarónech

to máš, zdechlinko, pravdu, ale nemůžeš sníst, co se nenarodilo :-))

Pusu a dobrou

Alis

 
mrtvola
1394 příspěvků 28.09.09 06:04
Re: Grešlak zapečený v makarónech

Mně osobně připomíná krysu, ale je fakt, že v hlodavcích se moc nevyznám. Myslím, že pro mne spadá do kategorie: „v nebezpečí smrti hladem se dá sníst cokoliv“ :-)).

 
Alis
2617 příspěvků 28.09.09 05:57
Re: Grešlak zapečený v makarónech

grešlaka choval už Jára Cimrmann, to jste nevěděli???????

:-)

Hezký večer všem
Alis

 
di
2451 příspěvků 28.09.09 03:40
Re: Grešlak zapečený v makarónech - peone

Odkaz byl u minulého receptu, je to prý něco mezi nutrií a bobrem, docela se mi z toho neudělalo volno…

 
peon11
14 příspěvků 28.09.09 03:18
Re: Grešlak zapečený v makarónech

Co je proboha grešlak paní Ivano?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Mrkvový salát Mrkvový salát
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Rizoto s batáty Rizoto s batáty

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz