Recept Pečeně z divočáka

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pečeně z divočáka

Postup

Kýtu naložíme na 2-3 dny do marinády ze sladového piva, koleček pomeranče, koření a 2 PL medu. Sušená jablka namočíme 2 hodiny před pečením do šálku marinády. Troubu předehřejeme na 180 °C. Cibuli oloupeme, najemno nakrájíme a smícháme s okapanými jablky a oříšky. Maso osolíme a opepříme. Naplníme jablkovo-oříškovou směsí a otvor uzavřeme. Červenou řepu omyjeme a oloupeme. Kýtu položíme na velký kus alobalu a kolem navrstvíme červenou řepu. Zabalíme a několikrát propíchneme. Pečeme 2 hodiny na roštu ve střední části trouby (v horkovzdušné při 160 °C). Alobal nastřihneme, šťávu zachytíme, červenou řepu vložíme do mísy. Troubu přepneme na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C). Kýtu potřeme směsí ze 2 PL marinády a 2 PL medu. |Na 15 minut dáme do trouby, aby se vytvořila kůrčička. Šťávu z masa přivedeme k varu a zjemníme smetanou. Čerpáno z knihy: Velká kuchařka pro labužníky

Recept je z kategorií: Divočák

Nahlásit recept

  • 14.01.05 vloženo
  • 52612x zobrazeno

Čas přípravy

  • 165 min + 2-3 dny ma

Počet porcí

  • 10 porcí

Ingredience

  • 1 kýta z divočáka (bez kosti, asi 2 kg)
  • 1 l sladového piva
  • 1 chemicky neošetřený pomeranč
  • 1 bobkový list
  • 3 hřebíčky
  • 5 kuliček nového koření
  • 4 PL medu
  • 80 g sušených jablek
  • 1 cibule
  • 80 g oříšků kešú
  • 1,5 kg červené řepy
  • 100 g sladké smetany
  • pepř
  • sůl
  • 1 PL = 1 polévková lžíce

Doporučená příloha

  • přílohu nechám na vás, milí labužníci ;o)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pečeně z divočáka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pečeně z divočáka

karminek
757 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pečeně z divočáka

Divočáka dělejte klidně jako vepřové bez skrupulí,vynikne tím chuť masa.
Pozor na větší(starší kusy mohou mít zvláštní pach(prk)

ajta
590 příspěvků 25.1.09 03:43
Pepíčku, děkuji za přidání obrázku :o)
babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Ajti...

divočáka už mám několik dní naloženého podle babiččina recept. Definitivně Tvůj recept přidávám k oblíbeným, vypadá také velice dobře ;o)))

Dobrou noc!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz