Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
ajta Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Kýtu naložíme na 2-3 dny do marinády ze sladového piva, koleček pomeranče, koření a 2 PL medu. Sušená jablka namočíme 2 hodiny před pečením do šálku marinády. Troubu předehřejeme na 180 °C. Cibuli oloupeme, najemno nakrájíme a smícháme s okapanými jablky a oříšky. Maso osolíme a opepříme. Naplníme jablkovo-oříškovou směsí a otvor uzavřeme. Červenou řepu omyjeme a oloupeme. Kýtu položíme na velký kus alobalu a kolem navrstvíme červenou řepu. Zabalíme a několikrát propíchneme. Pečeme 2 hodiny na roštu ve střední části trouby (v horkovzdušné při 160 °C). Alobal nastřihneme, šťávu zachytíme, červenou řepu vložíme do mísy. Troubu přepneme na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C). Kýtu potřeme směsí ze 2 PL marinády a 2 PL medu. |Na 15 minut dáme do trouby, aby se vytvořila kůrčička. Šťávu z masa přivedeme k varu a zjemníme smetanou. Čerpáno z knihy: Velká kuchařka pro labužníky
Recept je z kategorií: Divočák
přílohu nechám na vás, milí labužníci ;o)
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pečeně z divočáka
757 příspěvků 25.1.09 03:43
Divočáka dělejte klidně jako vepřové bez skrupulí,vynikne tím chuť masa.
Pozor na větší(starší kusy mohou mít zvláštní pach(prk)
590 příspěvků 25.1.09 03:43
divočáka už mám několik dní naloženého podle babiččina recept. Definitivně Tvůj recept přidávám k oblíbeným, vypadá také velice dobře ;o)))
Dobrou noc!