Recept Pečená treska s rozmarýnovou omáčkou

spiser Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Pečená treska s rozmarýnovou omáčkou

Postup

Den predem povarte spolu salotku, cesnek, pepr, rozmarýn a vodu az cibule zmekne. Nechte alespon 10 hodin odpocívat v chladnicce. Nalejte vse do mixeru, behem mixování pridejte zloutky, creme fraiche a postupne prilévejte rozehráté máslo. Dochutte solí. Tresku rozdelte na 4 porce, potrete je olejem, lehce osolte a pecte v troube pri 125 st. C az se lamely masa zacnou od sebe oddelovat. Tresku rozdelte na talíre a prelejte horkou omáckou. Tip: Ke tresce lze pridat podusené spenátové listy.

Recept je z kategorií: Mořské

Nahlásit recept

  • 31.08.07 vloženo
  • 8762x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina+stÄ‚Ë

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g tresky
  • 1 dl olivového oleje
  • 1 rozetrený strouzek cesneku
  • sul
  • pepr
  • Omácka:
  • 2 salotky, nakrájené na kosticky
  • 2 strouzky cesneku, nakrájené na kosticky
  • 5 kulicek bílého pepre
  • 2 vetvicky rozmarýnu, jen jehlicky
  • 1 dl vody
  • 1 dl sampanského vinného octa
  • 250 g másla
  • 4 vajecné zloutky
  • 1 PL creme fraiche 38%
  • sul

Doporučená příloha

  • Rýze, testoviny, brambory.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pečená treska s rozmarýnovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz