Recept Strojnická treska

(Hodnoceno 1x) Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Strojnická treska

Postup

Smíchejte mouku, karí, sul a pepr a v této smesi obalte kousky ryby.
Vymazte pekác tukem, rozdelte do nej cibuli a celer a na ne polozte kousky obalené ryby. Rozmíchejte karí ve smetane a nalejte to na rybu. Povrch pokladte plátky másla.
Pecte v troube vyhráté na 225 st. C asi 20 minut.

Tip: Místo tresky pouzijte jinou rybu, treba platýse. Potom bude doba pecení o neco kratsí.

Takto si kdysi pripravovali rybu strojníci na parních lodích - proto tento název.

Recept je z kategorií: Mořské


Reklama

Nahlásit recept

  • 01.06.07 vloženo
  • 12458x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g filetu z tresky, nakrájené na sousta
  • 2 PL mouky
  • 1 KL karí
  • 2 malé cibule, nakrájené na kosticky
  • kousek nastrouhaného celeru (asi 125 g)
  • sul
  • pepr
  • 2½ dl smetany
  • 1 KL karí
  • 25 g másla

Doporučená příloha

  • Varené brambory, rýze a dusená zelenina.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 26.11.17 12:48

Tentokrát „strojnícky losos“. Zeler v ingredianciách som nahradila feniklom.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

Lyduska 10.04.15 18:22

.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

Lyduska 07.12.14 13:53

Výborný recept!

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Strojnická treska

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Lyduska
350 příspěvků 29.04.18 12:50

Vyťahujem na svetlo tento výborný recept.
Mne najlepšie strojnícka treska chutí so zemiakovou kašou. Dnešný obed.

 
di
2451 příspěvků 10.04.15 20:50

Lyduško, tuhle úpravu jsem včera taky měla v hledáčku, chystala jsem se na tresku (Vždycky, když je doma syn, vařím aspoň jednou rybu, má je rád), nakonec to dopadlo jinak - tresku jsem opekla na směsi olol a másla, osolila, opepřila. Zvlášť jsem si na páře podusila/uvařila brokolici. Vše jsem dala do máslem vymazaného hrnce (dolů ryba, na ni brokolice) a zalila směsí nahrubo nastrouhaného sýra a vajec. Pekla jsem při 200 °C do růžova, bylo to dobré (příloha: obyčejné vařené brambory s trochou másla).

 
Lyduska
350 příspěvků 07.12.14 13:55

Pôvodné foto:

 
Lyduska
350 příspěvků 07.12.14 12:45

Fantastické! Robila som raz dávnejšie, so zelerom, ako stojí v recepte.
Dnes som urobila bez zeleru, a na tresku som rozložila natenúčko nakrájaný šampiňón. Zaliala tromi decilitrami 38 % šľahačkovej smotany s prídaným kari… Super!

 
Labužník Tulinka02
353 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Strojnická treska.

Dnes jsme měli tuto chutnou tresku k večeři. Mohu potvrdit, že jídlo je opravdu rychle hotové. Jako přílohu jsm vybrala rýži s pórkem a kostičkami červené papriky a tak to bylo i barevně moc prima. Doporučuji!

 
spiser
717 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Strojnická treska.

Bone.
Kure si vyzkousej. Tohle ale má být rychle pripravené rybí jídlo.

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Strojnická treska.

Já mám nutkání vyzkoušet tenhle předpis s kuřecím masem…tuším, že by i to mohlo fungovat…
Chtěla bych se, Spisere, zeptat na Tvůj názor (dobu pečení bych samozřejmě prodloužila). Děkuji Bona

 
zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Strojnická treska.

Už obrázek láká a tak jsem také recept uložila a je připravený k vyzkoušení.

 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Strojnická treska.

Také vyzkouším - letos mám 25 let od maturity na STROJNICKÉ průmyslovce :-)))

 
Vali
1326 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Strojnická treska.

tento recept se mi moc líbí (má samé, mě sympatické ingredience), určitě brzy vyzkouším - díky :-)))

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz