Recept Strojnická treska

(Hodnoceno 1x) Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Strojnická treska

Postup

Smíchejte mouku, karí, sul a pepr a v této smesi obalte kousky ryby.
Vymazte pekác tukem, rozdelte do nej cibuli a celer a na ne polozte kousky obalené ryby. Rozmíchejte karí ve smetane a nalejte to na rybu. Povrch pokladte plátky másla.
Pecte v troube vyhráté na 225 st. C asi 20 minut.

Tip: Místo tresky pouzijte jinou rybu, treba platýse. Potom bude doba pecení o neco kratsí.

Takto si kdysi pripravovali rybu strojníci na parních lodích - proto tento název.

Recept je z kategorií: Mořské


Reklama

Nahlásit recept

  • 01.06.07 vloženo
  • 11442x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g filetu z tresky, nakrájené na sousta
  • 2 PL mouky
  • 1 KL karí
  • 2 malé cibule, nakrájené na kosticky
  • kousek nastrouhaného celeru (asi 125 g)
  • sul
  • pepr
  • 2½ dl smetany
  • 1 KL karí
  • 25 g másla

Doporučená příloha

  • Varené brambory, rýze a dusená zelenina.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Reklama

Odkaz na uvaření

Lyduska 26.11.17 12:48

Tentokrát „strojnícky losos“. Zeler v ingredianciách som nahradila feniklom.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

Lyduska 10.04.15 18:22

.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

Lyduska 07.12.14 13:53

Výborný recept!

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Strojnická treska

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
di
2449 příspěvků 10.04.15 20:50

Lyduško, tuhle úpravu jsem včera taky měla v hledáčku, chystala jsem se na tresku (Vždycky, když je doma syn, vařím aspoň jednou rybu, má je rád), nakonec to dopadlo jinak - tresku jsem opekla na směsi olol a másla, osolila, opepřila. Zvlášť jsem si na páře podusila/uvařila brokolici. Vše jsem dala do máslem vymazaného hrnce (dolů ryba, na ni brokolice) a zalila směsí nahrubo nastrouhaného sýra a vajec. Pekla jsem při 200 °C do růžova, bylo to dobré (příloha: obyčejné vařené brambory s trochou másla).

 
Lyduska
317 příspěvků 07.12.14 13:55

Pôvodné foto:

 
Lyduska
317 příspěvků 07.12.14 12:45

Fantastické! Robila som raz dávnejšie, so zelerom, ako stojí v recepte.
Dnes som urobila bez zeleru, a na tresku som rozložila natenúčko nakrájaný šampiňón. Zaliala tromi decilitrami 38 % šľahačkovej smotany s prídaným kari… Super!

 
Labužník Tulinka02
353 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Strojnická treska.

Dnes jsme měli tuto chutnou tresku k večeři. Mohu potvrdit, že jídlo je opravdu rychle hotové. Jako přílohu jsm vybrala rýži s pórkem a kostičkami červené papriky a tak to bylo i barevně moc prima. Doporučuji!

 
spiser
717 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Strojnická treska.

Bone.
Kure si vyzkousej. Tohle ale má být rychle pripravené rybí jídlo.

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Strojnická treska.

Já mám nutkání vyzkoušet tenhle předpis s kuřecím masem…tuším, že by i to mohlo fungovat…
Chtěla bych se, Spisere, zeptat na Tvůj názor (dobu pečení bych samozřejmě prodloužila). Děkuji Bona

 
zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Strojnická treska.

Už obrázek láká a tak jsem také recept uložila a je připravený k vyzkoušení.

 
iva  25.01.09 03:43
Re: Strojnická treska.

Také vyzkouším - letos mám 25 let od maturity na STROJNICKÉ průmyslovce :-)))

 
Vali
1326 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Strojnická treska.

tento recept se mi moc líbí (má samé, mě sympatické ingredience), určitě brzy vyzkouším - díky :-)))

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hruškový koláč Hruškový koláč
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz