Recept Pečená sárma

Srbská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Cibuľu pokrájame na kocky a všetky ingrediencie zmiešame dohromady. Pripravenou zmesov plníme kapusné listy. Na dno pekáča položíme pár kapustnych listov, pukladáme naplnené závitky, zalejeme vodou aby boli ponorené a na vrch dáme pár listov, posypeme ešte jednou lyžicou vegety. Pečieme v prikrytom pekáči na 180 °c 90 min. Vyberieme von zalejeme paradajkovým pretlakom a otkryté zapečieme 15 min.

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 13.11.05 vloženo
  • 8061x zobrazeno

Ingredience

  • 20 listov kyslej kapusty
  • 1/2 kg mleté bravčové mäso
  • 1/2 kg mleté hovädzie mäso
  • 1 šalka ryže
  • 2 stredné cibule
  • 4 struciky cesnaku
  • 3 celé vajcia
  • KL soli, PL vegety, štipku mleté čierne korenie, štipku drvenej rasce
  • PL sladkej alebo štipľavej papriky
  • 2 dl paradjkoveho pretlaku

Doporučená příloha

  • pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pečená sárma

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pečená sárma

airan
652 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pečená sárma

Omlouvam se, na 100kg zeli se dava 3kg soli :-))

airan
652 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pečená sárma

Alice_G, rikala jsem si, ze uz nebudu pripivat komentare na labuznika ale odpovim jeste na tvoji otazku. Do hlavek zeli se vydlabe kostal a do vnikle diry se nasype sul, nelepe morska. Na 100g se dava zhruba 3kd soli, zaleje se vodou a muzou se pridat ty gdoule, jablka a taky cervenou repu aby se obarvila ta zkvasena stava - ta se totiz taky pouziva, vari se v ni maso nebo bucek, zapiji se tim rakie, doporucuje se pri procisteni:-)) Musi se na zacatku denne vypoustet ta voda do kyblu a znova nalejvat z vrchu aby se dobre promichala. Po 14 dnech staci ob den a po mesici jednou za tyden. Tohle kysane nebo kvasene zeli ma jinou chut nez krajene, sama nevim proc. Na Balkane se zadne koreni do toho nedava. Sarmy z tohoto zeli jsou ty nejlepsi co znam:-)) Je dobre, ze Alica dala ten recept sem. Zdravim obe a preji krasny vecer.

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Pečená sárma - sale

Díky za recept, mám to štěstí, že mám souseda, který tímto způsobem zelí nakládá a protože občas dělám jeho výborný recept, kapustu dostávám. On je tak zběhlý, že tu jeho dobrůtku vaří v prádelním hrnci, vystlaném listy kapusty, aby mohl podělit příbuzenstvo. Možná jednou tento recept uveřejním.

Labužník Alica02
4 příspěvky 25.1.09 03:43
Re: Pečená sárma

Pri nakladaní kapusty do suda sa dávali okrem bežných korenín aj dule alebo jablka, lístky z višne a celé hlávky kapusty. Bol to dobrý spôsob na uchovanie kapustných listov určených na plnenie v zime. Podľa môjho vedomia sa to bežne robí aj dnes na území Maďarska aj na východe Slovenska. :D Ak ešte nemáš naložené na zimu, skús tam hodiť menšiu hlávku - osvedčí sa ti.

Alice_G
505 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pečená sárma - sale,

ty si na to nakládáš celé listy zelí (po vašem kapusty) nakyselo ? Tohle neznám… Zdravím a děkuji za upřesnění ! AG

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Tatranské kuře Tatranské kuře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz