Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
sale Srbská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Cibuľu pokrájame na kocky a všetky ingrediencie zmiešame dohromady. Pripravenou zmesov plníme kapusné listy. Na dno pekáča položíme pár kapustnych listov, pukladáme naplnené závitky, zalejeme vodou aby boli ponorené a na vrch dáme pár listov, posypeme ešte jednou lyžicou vegety. Pečieme v prikrytom pekáči na 180 °c 90 min. Vyberieme von zalejeme paradajkovým pretlakom a otkryté zapečieme 15 min.
Recept je z kategorií: Mleté maso
pečivo
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pečená sárma
Ukladam si pre seba: https://varecha.pravda.sk/…-recept.html
https://varecha.pravda.sk/…-recept.html
Příspěvek upraven 27.03.21 v 09:54
652 příspěvků 25.1.09 03:43
Omlouvam se, na 100kg zeli se dava 3kg soli
652 příspěvků 25.1.09 03:43
Alice_G, rikala jsem si, ze uz nebudu pripivat komentare na labuznika ale odpovim jeste na tvoji otazku. Do hlavek zeli se vydlabe kostal a do vnikle diry se nasype sul, nelepe morska. Na 100g se dava zhruba 3kd soli, zaleje se vodou a muzou se pridat ty gdoule, jablka a taky cervenou repu aby se obarvila ta zkvasena stava - ta se totiz taky pouziva, vari se v ni maso nebo bucek, zapiji se tim rakie, doporucuje se pri procisteni:-)) Musi se na zacatku denne vypoustet ta voda do kyblu a znova nalejvat z vrchu aby se dobre promichala. Po 14 dnech staci ob den a po mesici jednou za tyden. Tohle kysane nebo kvasene zeli ma jinou chut nez krajene, sama nevim proc. Na Balkane se zadne koreni do toho nedava. Sarmy z tohoto zeli jsou ty nejlepsi co znam:-)) Je dobre, ze Alica dala ten recept sem. Zdravim obe a preji krasny vecer.
Díky za recept, mám to štěstí, že mám souseda, který tímto způsobem zelí nakládá a protože občas dělám jeho výborný recept, kapustu dostávám. On je tak zběhlý, že tu jeho dobrůtku vaří v prádelním hrnci, vystlaném listy kapusty, aby mohl podělit příbuzenstvo. Možná jednou tento recept uveřejním.
4 příspěvky 25.1.09 03:43
Pri nakladaní kapusty do suda sa dávali okrem bežných korenín aj dule alebo jablka, lístky z višne a celé hlávky kapusty. Bol to dobrý spôsob na uchovanie kapustných listov určených na plnenie v zime. Podľa môjho vedomia sa to bežne robí aj dnes na území Maďarska aj na východe Slovenska.
Ak ešte nemáš naložené na zimu,
skús tam hodiť menšiu hlávku - osvedčí sa ti.
505 příspěvků 25.1.09 03:43
ty si na to nakládáš celé listy zelí (po vašem kapusty) nakyselo ? Tohle neznám… Zdravím a děkuji za upřesnění ! AG