Recept Bulharská sarma

Bulharská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Hlávku zelí částečně rozebereme na jednotlivé listy (nejlépe to jde tak, že se celá hlávka dá do hrnce s vodou a nechá trochu povařit. Uvaří se jen vrchní vrstvy, spodní zůstanou syrové). Mleté maso, smícháme s vejcem, strouhánkou, event. dušenou rýží, osolíme, opepříme. Hustota masového těsta je asi jako na sekanou. Na jednotlivé zelné listy dále porci mletého masa (si vrchovatou lžíci) a zabalíme do balíčku. Zbylé zelí nakrájíme nahrubo a podusíme na slanině a cibulce. Do podušeného zelí dáme rajčatový protlak a kyselé mléko nebo kysanou smetanu. Do olejem vymazaného pekáčku naklademe zelné balíčky a ty pokryjeme udušeným zelím. Dáme péci do vyhřáté rouby - nepodléváme. Peče se asi 1 hodinu. Zelím nešetřete, je na tom skoro to nejlepší.

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 10.11.05 vloženo
  • 26902x zobrazeno

Ingredience

  • 30 dkg mletého masa (půl hovězí, půl věpřové)
  • hlávka zelí
  • 5 dkg slaniny
  • 1 vejce
  • event. 10 dkg dušené rýže - nemusí být
  • 1 cibule
  • 2-3 lžíce oleje
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • hrnek kyselého mléka nebo kelímek kysané smetany
  • pepř
  • sůl
  • strohánka

Doporučená příloha

  • Brambory, chleba

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bulharská sarma

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bulharská sarma

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Bulharská sarma

Roso, …záleží na názvu, Airan i mikulik mají pravdu, vždy si ověř recept v původním znění, a ne , kdo Ti ho dal, odporuješ si.

PupenHons
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: Bulharská sarma

Mikulik, máš pravdu!

mikulik
12 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bulharská sarma

Nerad to píši, ale obávám se, že tento návod nemá s tradičními bulharskými receptúrami mnoho společného.

rosaa
49 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bulharská sarma

Je to možné, že ve skutečnosti nejde o bulharské jídlo, recept jsem ale pod tímto názvem získala a skutečně je to velmi dobré. Myslím, že na názvu až tak zase nezáleží.

airan
652 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bulharská sarma

Souhlasim, ze jsou to zelne zavitky s mletym masem a muzou byt velice dobre, ale v zadnym pripade nesou to bulharske sarmy! Do bulharske sarmy se nedavaji ani vejce, ani strouhanka, a bulhary nikdy nemichaji rajsky protlak s kyselym mlekem!
P.S. Jsem po mamince bulharka:-))

JWood
4 příspěvky 25.1.09 03:43
Re: Bulharská sarma

Dnes jsem ji měl k večeři…původně jsem nevěděl co budu vařit, zaplaťbůh jsem narazil na Sarmu…mlaask, je báječná

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz