Recept Bulharská sarma

rosaa Bulharská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Hlávku zelí částečně rozebereme na jednotlivé listy (nejlépe to jde tak, že se celá hlávka dá do hrnce s vodou a nechá trochu povařit. Uvaří se jen vrchní vrstvy, spodní zůstanou syrové). Mleté maso, smícháme s vejcem, strouhánkou, event. dušenou rýží, osolíme, opepříme. Hustota masového těsta je asi jako na sekanou. Na jednotlivé zelné listy dále porci mletého masa (si vrchovatou lžíci) a zabalíme do balíčku. Zbylé zelí nakrájíme nahrubo a podusíme na slanině a cibulce. Do podušeného zelí dáme rajčatový protlak a kyselé mléko nebo kysanou smetanu. Do olejem vymazaného pekáčku naklademe zelné balíčky a ty pokryjeme udušeným zelím. Dáme péci do vyhřáté rouby - nepodléváme. Peče se asi 1 hodinu. Zelím nešetřete, je na tom skoro to nejlepší.

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 10.11.05 vloženo
  • 28569x zobrazeno

Ingredience

  • 30 dkg mletého masa (půl hovězí, půl věpřové)
  • hlávka zelí
  • 5 dkg slaniny
  • 1 vejce
  • event. 10 dkg dušené rýže - nemusí být
  • 1 cibule
  • 2-3 lžíce oleje
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • hrnek kyselého mléka nebo kelímek kysané smetany
  • pepř
  • sůl
  • strohánka

Doporučená příloha

  • Brambory, chleba

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bulharská sarma

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bulharská sarma

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Bulharská sarma

Roso, …záleží na názvu, Airan i mikulik mají pravdu, vždy si ověř recept v původním znění, a ne , kdo Ti ho dal, odporuješ si.

PupenHons
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: Bulharská sarma

Mikulik, máš pravdu!

mikulik
12 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bulharská sarma

Nerad to píši, ale obávám se, že tento návod nemá s tradičními bulharskými receptúrami mnoho společného.

rosaa
49 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bulharská sarma

Je to možné, že ve skutečnosti nejde o bulharské jídlo, recept jsem ale pod tímto názvem získala a skutečně je to velmi dobré. Myslím, že na názvu až tak zase nezáleží.

airan
652 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bulharská sarma

Souhlasim, ze jsou to zelne zavitky s mletym masem a muzou byt velice dobre, ale v zadnym pripade nesou to bulharske sarmy! Do bulharske sarmy se nedavaji ani vejce, ani strouhanka, a bulhary nikdy nemichaji rajsky protlak s kyselym mlekem!
P.S. Jsem po mamince bulharka:-))

JWood
4 příspěvky 25.1.09 03:43
Re: Bulharská sarma

Dnes jsem ji měl k večeři…původně jsem nevěděl co budu vařit, zaplaťbůh jsem narazil na Sarmu…mlaask, je báječná

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz