Recept Futožská sarma Bezlep

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Futožská sarma

Úvod

Recept ze Srbska na závitky z kysaného zelí a mletého masa zvané sarma.

Postup

Hlávku zelí částečně rozebereme na jednotlivé listy. Mleté maso, smícháme s rýží, osolíme, opepříme, přidáme koření na sarmu, červenou mletou papriku. Hustota masového těsta je asi jako
na sekanou.

Na jednotlivé zelné listy dáme porci připravené masové směsi (1 polévkovou lžíci) a zabalíme do závitku.

Zbylé zelí nakrájíme nahrubo a podusíme na oleji v hrnci, do kterého pak naklademe hotové závitky (sarmu), přidáme zrnka celého pepře, bobkový list zalijeme vodou a vaříme na mírném ohni cca 2 hodiny.

Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Maso Mleté maso Speciality


Reklama

Nahlásit recept

  • 02.11.12 vloženo
  • 4327x zobrazeno

Ingredience

  • hlávka futožského kysaného zelí
  • 500 g mletého masa (půl hovězí, půl vepřové)
  • 1 hrnek rýže
  • 3 stroužky česneku
  • (2-3 lžíce oleje)
  • sůl
  • pepř ( i celý)
  • koření na sarmu, mletá červená paprika (dle chuti)
  • bobkový list

Doporučená příloha

  • vařené nebo pečené brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Delicious1 02.11.12 10:35

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Futožská sarma

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz