Recept Futožská sarma Bezlep

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Futožská sarma

Úvod

Recept ze Srbska na závitky z kysaného zelí a mletého masa zvané sarma.

Postup

Hlávku zelí částečně rozebereme na jednotlivé listy. Mleté maso, smícháme s rýží, osolíme, opepříme, přidáme koření na sarmu, červenou mletou papriku. Hustota masového těsta je asi jako na sekanou. Na jednotlivé zelné listy dáme porci připravené masové směsi (1 polévkovou lžíci) a zabalíme do závitku. Zbylé zelí nakrájíme nahrubo a podusíme na oleji v hrnci, do kterého pak naklademe hotové závitky (sarmu), přidáme zrnka celého pepře, bobkový list zalijeme vodou a vaříme na mírném ohni cca 2 hodiny.

Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Maso Mleté maso Speciality

Nahlásit recept

  • 02.11.12 vloženo
  • 4721x zobrazeno

Ingredience

  • hlávka futožského kysaného zelí
  • 500 g mletého masa (půl hovězí, půl vepřové)
  • 1 hrnek rýže
  • 3 stroužky česneku
  • (2-3 lžíce oleje)
  • sůl
  • pepř ( i celý)
  • koření na sarmu, mletá červená paprika (dle chuti)
  • bobkový list

Doporučená příloha

  • vařené nebo pečené brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Delicious1 02.11.12 10:35

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Futožská sarma

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Marinovaná kuřecí křídla

Nejlepší recepty

Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz