Recept Futožská sarma Bezlep

Delicious1 Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Futožská sarma

Úvod

Recept ze Srbska na závitky z kysaného zelí a mletého masa zvané sarma.

Postup

Hlávku zelí částečně rozebereme na jednotlivé listy. Mleté maso, smícháme s rýží, osolíme, opepříme, přidáme koření na sarmu, červenou mletou papriku. Hustota masového těsta je asi jako na sekanou. Na jednotlivé zelné listy dáme porci připravené masové směsi (1 polévkovou lžíci) a zabalíme do závitku. Zbylé zelí nakrájíme nahrubo a podusíme na oleji v hrnci, do kterého pak naklademe hotové závitky (sarmu), přidáme zrnka celého pepře, bobkový list zalijeme vodou a vaříme na mírném ohni cca 2 hodiny.

Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Maso Mleté maso Speciality

Nahlásit recept

  • 02.11.12 vloženo
  • 5939x zobrazeno

Ingredience

  • hlávka futožského kysaného zelí
  • 500 g mletého masa (půl hovězí, půl vepřové)
  • 1 hrnek rýže
  • 3 stroužky česneku
  • (2-3 lžíce oleje)
  • sůl
  • pepř ( i celý)
  • koření na sarmu, mletá červená paprika (dle chuti)
  • bobkový list

Doporučená příloha

  • vařené nebo pečené brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Delicious1 2.11.12 10:35

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Futožská sarma

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Sýrový bramborák

Nejlepší recepty

Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Karbanátky Karbanátky
Kuře na medu Kuře na medu
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz