Recept Sekaná pečeně na plechu II

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Sekaná pečeně na plechu II

Postup

1. Zeleninu necháme rozmrazit. Mezitím si oloupeme cibuli a česnek. Vše jemně naseká­me a zpěníme na rozehřátém másle. Dáme vychladnout. 2. Cibuli s česnekem vložíme do mísy, přidá­me mleté maso, vejce, strouhanku, zeleninu, sůl a pepř. Vypracujeme hmotu. Troubu předehřejeme na 175 °C. 3. Hluboký plech vyložíme alobalem a vytře­me olejem. 4. Zhruba na dvě třetiny plechu naneseme ma­sitou směs. Zvedneme okraje fólie a pečeme asi 30 min. Sekanou vyjmeme z trouby, nechá­me chvíli odpočinout a potom nakrájíme na šestnáct kousků.

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 23.10.01 vloženo
  • 18322x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 16 porcí

Ingredience

  • 300 g mražené kořenové zeleniny
  • 2 cibule
  • 3 štroužky česneku
  • 2 lžíce másla
  • 1 kg mletého masa
  • 2 vejce
  • 3 lžíce strouhanky
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce oleje na potření

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 8.6.12 15:13

Já místo mražené zeleniny použila čerstvou, před orestováním jsem ji nahrubo postrouhala.
Použila jsem mrkev, celer, petržel…
Dělala jsem cca z půl kila masa, pomlela jsem ořez nastřádaný v mrazáku, takže směs vepřového a hovězího masa.
Zelenina: 3 větší mrkve, 2 petržele a necelá čtvrtka menšího celeru.
Bylo toho bohatě na veliký plech a porce dostatečně veliké pro 4 až 8 osob.
Chuťově vynikající, krásná kůrčička :)
Jen jsem přidala trochu majoránky… ;)
Kdo má rád sýr, může bez váhání přistrouhat - pasoval by tam ;)
V sezoně bych klidně přistrouhala ještě papriky a přikrouhla rajče… Ano, byl by to už sice jiný recept, ale proč ne… miluju recepty, se kterými se dá pomocí fantazie pracovat dál… :)
A úplně nejvíc by tento recept mohl nadchnout ty, kdo se bojí péct sekanou v šišatém tvaru… zde se není třeba bát popraskání nebo nedopečení - vyloženě ideální recept pro začátečníky.
Měli jsme se salátem z červené řepy, výborně se k tomu hodil, ale zde se nedá zkazit nic žádným salátem, ba i kompot by k tomu lahodil (třeba švestkový klidně…) ;)

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Sekaná pečeně na plechu II

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz