Recept Sekaná pečeně na plechu II

(Hodnoceno 1x) pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Sekaná pečeně na plechu II

Postup

1. Zeleninu necháme rozmrazit. Mezitím si oloupeme cibuli a česnek. Vše jemně naseká­me a zpěníme na rozehřátém másle. Dáme vychladnout. 2. Cibuli s česnekem vložíme do mísy, přidá­me mleté maso, vejce, strouhanku, zeleninu, sůl a pepř. Vypracujeme hmotu. Troubu předehřejeme na 175 °C. 3. Hluboký plech vyložíme alobalem a vytře­me olejem. 4. Zhruba na dvě třetiny plechu naneseme ma­sitou směs. Zvedneme okraje fólie a pečeme asi 30 min. Sekanou vyjmeme z trouby, nechá­me chvíli odpočinout a potom nakrájíme na šestnáct kousků.

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 23.10.01 vloženo
  • 23319x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 16 porcí

Ingredience

  • 300 g mražené kořenové zeleniny
  • 2 cibule
  • 3 štroužky česneku
  • 2 lžíce másla
  • 1 kg mletého masa
  • 2 vejce
  • 3 lžíce strouhanky
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce oleje na potření

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 8.6.12 15:13

Já místo mražené zeleniny použila čerstvou, před orestováním jsem ji nahrubo postrouhala.
Použila jsem mrkev, celer, petržel…
Dělala jsem cca z půl kila masa, pomlela jsem ořez nastřádaný v mrazáku, takže směs vepřového a hovězího masa.
Zelenina: 3 větší mrkve, 2 petržele a necelá čtvrtka menšího celeru.
Bylo toho bohatě na veliký plech a porce dostatečně veliké pro 4 až 8 osob.
Chuťově vynikající, krásná kůrčička :)
Jen jsem přidala trochu majoránky… ;)
Kdo má rád sýr, může bez váhání přistrouhat - pasoval by tam ;)
V sezoně bych klidně přistrouhala ještě papriky a přikrouhla rajče… Ano, byl by to už sice jiný recept, ale proč ne… miluju recepty, se kterými se dá pomocí fantazie pracovat dál… :)
A úplně nejvíc by tento recept mohl nadchnout ty, kdo se bojí péct sekanou v šišatém tvaru… zde se není třeba bát popraskání nebo nedopečení - vyloženě ideální recept pro začátečníky.
Měli jsme se salátem z červené řepy, výborně se k tomu hodil, ale zde se nedá zkazit nic žádným salátem, ba i kompot by k tomu lahodil (třeba švestkový klidně…) ;)

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Sekaná pečeně na plechu II

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Květáková polévka Květáková polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz