Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Pepino Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Tyto přísady rozdělíme na 4 díly. Na pánvičku dáme olej nebo sádlo, nakrájené rohlíky na půl cm široká kolečka a necháme na chvíli osmahnout. Pak poklademe salám, nakrájený na plátky, zalijeme mlékem a rozkvedlanými vejci, posolime a posypeme nasekanou petrželkou nebo pažitkou. Když povrch osychá, omeletu otočíme. Pečeme zvolna, protože je omeleta silná.
Recept je z kategorií: Omelety
Jako přilohu podáváme hlávkový nebo okurkový salát, v zimě kyselé okurky nebo kompot.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
28.5.13 20:46
Na jednu omeletu mi bohatě stačil jeden rohlík, 2 menší vajíčka a
úměrně tomu mleko. Místo salámu jsem dala sýr, neboť salámy nachází se
u nás v lednici velmi zřídka…
Je to chutný nápad, jak zpracovat starší rohlíky
Jen se to pěkně blbě obrací…
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Omelety z rohlíků
Něco podobného vyrábím z tvrdšího chleba.
Na sádle osmažím salám (jakýkoli -
přednost má pálivý paprikáš nebo klobása na způsob čabajky) a zároveň
chleba na větší kostky. Asi jako když dělám knedlíky s vejci - pořád
míchám. Když je opečeno, zaliju rozkloktanými vejci (s mlékem i bez)
s kořením a třeba libečkem, nechám zatuhnout jako omeletu. Když je toho
víc, povrch není tuhý a zespodu se to chce pálit, šoupnu pánev na chvíli
pod gril. Upozorňuji, že mé pánve nemají plastové rukojeti. Pracuji
rychle, žádné vysušování. Pečivo se musí jen rychle osmažit, napařit,
ne oschnout. Pak je omeletka vláčná, jen s mírně křupavými okraji.
A při tom si zachová „opečenou“ chuť.
@parles To není „už zase tady“…
Tenhle recept tu je už pěkně
dlouho…
Jenže ony ty na másle osmahlá kolečka rohlíku vespod byly vážně docela dobré…
Kdo mě už trochu poznal, ví, že mě ze vědavosti lákají podobné recepty, prostě mi nedá nevyzkoušet, PROČ sem autor/ka ten či onen recept dal/a.
Zpracovat staré rohlíky jen na strouhanku mě neláká, raději se na ně snažím koukat trochu pod jiným úhlem…
Ještě moje osobní postřehy k receptu:…olej bych nedávala, zde ai to sádlo… kvůli chuti vyhrálo máslo, ale OPRAVDOVÉ máslo, ne nějaká náhražka, musí to vonět…
.
Ten salám… já nevím, už takhle se to hůř obracelo, a to to pevnil ten sýr. Nemám tucha, jak se to asi povedlo autorovi obrátit s tím salámem, který mi tam neseděl ani z jiného důvodu, a to, že v kombinci s rohlíkem a vejcetem mě ani nelákal, sýr se mi zdál vhodnější a musím uznat, že to s ním bylo dobré, chuť salámu mi vůbec nechyběla.
Rohlíky jsem zalila ihned, každému je jasné, že nechat je osmahnout, pak teprve zalít a ještě dále spodek smažit, než to zatuhne… to by z toho taky mohla být už podrážka
Rohlík stačí jeden a na tenké plátky. Spodek chytne díky máslu chuťově příjemnou křupavou krustičku a zbytek rohlíků se propeče do kkompaktní hmoty spolu se sýrem a vejci…
A už je to zase tady! Jak zpracovat staré rohlíky? Zuzka 1973 ten původní recept hodně vylepšila, ale nebylo by lepší vynechat rohlíky a udělat si dobrou omeletu? A z rohlíků udělat strouhanku. Nebo jich nekupovat tolik.