Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bona Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Rohlíky nakrájíme na plátky, slaninu na kostičky a promísíme. V mléce rozšleháme vejce, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme olej nebo jiný tuk, vložíme čtvrtinu plátků rohlíků se slaninou, prohazujeme, aby se opekly ze všech stran a ve chvíli, když je vše opečené, zalijeme vejci s mlékem. Povrch zasypeme nasekanými bylinkami, zakryjeme pokličkou a na střední teplotě smažíme do ztuhnutí. Stejným způsobem připravíme i další tři omelety. Pokrm můžeme podávat jako samostatnou večeři nebo jako přílohu k masu. K omeletě můžeme přidat libovolnou zeleninu, která nám přebývá v kuchyni... Dobrá jsou tenká kolečka pórku i slaboučké třísky česneku, které přidáme v první fázi - k rohlíkům a slanině... Pokud podáváme k vařenému uzenému masu, které nevyžaduje zvláštní péči, můžeme si pohrát a zaimprovizovat s touto přílohou...
Recept je z kategorií: Omelety
salát z čerstvé zeleniny, dušená zelenina, kysané zelí nebo dušený špenát…
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
19.1.18 13:49
Dělám dost často - jen tak, k dopolední svačině nebo snídani…
Mám ji ráda i bez té anglické, někdy pro změnu přikrájím šunku.
(Foto tradičně v komentáři.)
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Obyčejná rohlíková omeleta se slaninou
Dělám dost často - jen tak, k dopolední svačině nebo snídani…
Mám ji ráda i bez té anglické, někdy pro změnu přikrájím šunku.