Recept Nakládané plněné baklažány - Magdus Veg

(Hodnoceno 1x) Jordánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Nakládané plněné baklažány - Magdus

Postup

Z baklazanikov len tak rukou strhneme zelenu ciapocku. Pozor, neodrezujeme ju! Baklazany nelupeme. Do velkeho hrnca dame vriet vodu a obvarime ich priblizne 10 az 15 minut, alebo na skus. Jednoducho skusime ci su uz makke prstom. Stlacime a ked citime pod prstom ze koza chce puknut, vnutro je makke ,tak su tak akurat. Alebo da sa povedat ze su uz ako spongia. Pozor, ked ich prevarime tak nebudu moc chutne a ked ostanu tvrde tak tiez to nebude to prave orechove. Obvarene preplachneme v studenej vode aby vychladli aspon na polovicu. Dame do sita ochladit. Plnka: Nakrajame ocisteny cesnak na drobnucko, mozeme dat aj viac-zdrave, pridame orechy a sol a zmiesame vsetko dokopy. Ochladnute baklazany malym nozom narezeme pozdlzne na jednej strane dlzkou 3 cm, hlbsi asi 1,5 cm zarez. Do kazdeho zarezu dame tolko plnky, aby nevychadzala vonku. Asi 1/3 lyzicky alebo kusok menej, podla velkosti baklazanu. Naplnene baklazany ukladame do primeranej sklenenej flase rezom hore! ku hrdlu flase , pekne jeden vedla druheho, na tesno! Takto naplnenu flasu, baklazany, upevnime krizom z drievok, a prevratime aspon na tri hodiny tak, aby nam vytekala uvolnena stava ( plnka so solou nam uvolni stavu ). Vacsinou nechavam od vecera do rana. Odtecene baklazany zalejeme rastlinnym olejom ( najlepsi je olivovy - ja nedavam ) zatvorime a nechame prekysnut ako kyslu kapustu. Preto neplnime flasu uplne az dohora, a kvoli tomu baklazany ukladame tesne zaradom vedla seba, aby nespotrebovali vela oleja. Ked su dobre ulozene potrebujeme skutocne malinko. Takto nalozene baklazaniky sa konzumuju ako predkrm, ale aj ako hlavne jedlo..n a veceru a ranajky, nas syn je nimi posadnuty .. a vobec ak vyskusate a nalozite, zistite aka je to lahoda a zdravaaa ! Dobru chut !

Recept je z kategorií: Konzervace

Nahlásit recept

  • 16.06.06 vloženo
  • 11765x zobrazeno

Ingredience

  • 2 kg male baklazany velkosti od 5 do 8 cm
  • 2 az 3 hlavky cesnaku
  • 200-300 g vlasske orechy, nakrajane na hrubsie asi 3-4 mm kusky
  • 2 KL soli
  • olej

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

alena45 16.8.12 19:40

ešte neviem čo z toho bude, kožka praskla, bojím sa, aby z toho nebolo blato, ale odvahu som našla a vyskúšala. Ešte sa kvasí len 3 dni.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Nakládané plněné baklažány - Magdus

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Nakládané plněné baklažány - Magdus

Zuzka1973
2362 příspěvků 8.9.15 17:38

@birkana asi se nechám zlákat a zkusím též od semínka… :)
Teď, když už vím, co a jak s nimi, tak se to vyplatí zkusit své sazeničky :mavam:

@jolana díky za užitečné postřehy a rady, o víkendu se na nakládání chystám, tak drž pak palce :mavam:

jolana
5068 příspěvků 8.9.15 12:08

Birkano, presne o tom to je- kvasene, kazdy v tom oleji kvasi…a su fajnove, nesetrite cesnakom a orechami, su s nimi fantasticke…a ked obvarite, jednoducho stlacte ukazovakom, ak sa pddava je hotovo, to pod prstom budete citit, nebojte sa…minuly rok som varila a varila, aj odskusala a predsa ostali trochu tuhsie.. a ake su fajnove hoc su tuhsie, rovnako ako keby boli maksie, len im dlshie trvalo kvasenie.. ked ich podavam tak nozom narezem…alebo ze to boli take baklazany a moznoze to bolo morskou solu, lebo som davala prvykrat na baklazany aj na olivy morsku sol a s tou su aj uhorky verte neverte ale krupavejsi…nech sa dari a dobru chut :)

birkana
1687 příspěvků 8.9.15 10:28

@Zuzka1973, já sazeničky (nejen lilků) piplám od semínka. Pak mám dvojnásobnou radost, když se daří :potlesk:. A dvojnásobný smutek, když se nedaří :think:.

Letos jsem vypěstovala 3 barvy lilků (ze sáčku na fotce); o tom jsem už ale psala jinde, nechci se opakovat ;) :zed:

Zuzka1973
2362 příspěvků 8.9.15 10:04

@birkana Také mi tento recept přišel včas pod ruku - zpracuji podle něj ty nejmenší lilky, dokonce i doma byl schválen a dva největší lilky (no, největší není to správné slovo, jsou jen jako paprika či rajče :D ) chci naložit v oleji, na plátky - dle uživatelky wydra a těším se už na obě verze :kytka:
Zbyde ještě pár lilků, ale ty si necháme na běžnou spotřebu, kéž by příští rok byla zase taková úrodička :)
Muž zíral, když viděl, kolik chtějí za lilky u nás na tržnici, já měla sazenici z „Přebytků od zahrádkářů“ po dvacetikorunách a na každé minimálně pět kousků různé velikosti :D
Ty zmíněné „Přebytky“ jsu fajn, je to v sousedním městečku a funguje to už od pradávna - místní spolek zahrádkářů má takovou budku, kde dvakrát týdně vykupuje a prodává přebytky všeho, co roste: sazenice, cibule a semena ovoce, zeleniny, bylin i bylinek, květin, keřů…
Na podzim zase větvičky statice, slaměnky a jiné, nabízejí tam přebytky plodů či výrobků z domácí kuchyně (marmelády, sirupy apod.)
Vše za pakatel, sama tam dodávám zakořeněné nové sazenice pokojových květin a okrasných keřů, přebytky ořechů nebo sazenic zeleniny a hned tam nakoupím to, co zase nemám já - jako ty liky :)
V prodejně od zahradnictví chtěli na jaře za jednu sazenici tolik, co tady stály tři a ještě byly ty drahé odněkud z ciziny, tak bych neriskovala, že se mi tu nepovedou dopěstovat.
Ty z Přebytků jsou vypiplané ze semínek v podnebí našeho regionu, takže s nimi problém není :D :mavam:

birkana
1687 příspěvků 8.9.15 08:45

@jolana, právě jdu dosbírat poslední malé lilky (velké asi jako slepičí až husí vejce :kytka: ). Původně jsem je chtěla rozpéct na „kaviár“, teď vím, že je naložím :potlesk: :mavam:.

Dříve jsem dělala lilky s ořechovou omáčkou (gruzínský recept), ty ale nejsou kvašené. Nakládají se do omáčky z vlašských ořechů okyselené vinným nebo jablečným octem. Tento recept je „přírodnější“, jistě díky přirozenému kvašení i zdravější :srdce:. Dík za vytažení :kytka: :mavam:.

jolana
5068 příspěvků 7.9.15 18:41

Alena45, dobru chut :) aj ked neskoro, ale teraz az som si vsimla, som velmi rada ze chutilo :mavam:..ja ich mam rada len tak s chlebom a pohar caju k nim..:)

alena45
588 příspěvků 25.8.12 18:12

Včera som konečne ochutnala, dala na chlieb, a je to fakt prekvapivo dobré. Vyzerajú po rozkrojení presne ako Tvoje, takže sa mi podarilo ten baklažán uvariť tak akurát. Chutí trochu ako kyselkavý hríb, ak by chcel niekto prirovnanie. Ak budem mať na jeseň ešte posledné menšie baklažániky, určite urobím do zásoby. Dnes som prišla z chalupy, a prvé čo som si dala, tak práve tento baklažán. Volám ich tak familiárne - magdušky. Ďakujem za recept.

babi
6360 příspěvků 21.8.12 01:36

Musim se vypravit na trznici a nakoupit male baklazany…recept zni vyborne a je dobre mit doma neco, na co se muze chodit, kdyz cloveka honi mlsna 8o
Zdravim…

jolana
5068 příspěvků 16.8.12 21:59

Alena, :palec:..neboj, urcite bude dobry, ak duzina po uvareni nebola makka ako pomazanka. Kozka mohla praskat aj preto ze je baklazan pestovany u nas v nasich podmienkach a tym padom ma hodne vody a vlhkost vzduchu je tiez vacsia-tak je slupka jemnejsia. Na chuti to neuberie. Ak mas dobre podmienky/primerane teplo za 7-10 dni ho mas vykvaseny. Dobru chut :)

jolana
5068 příspěvků 26.10.11 22:24

Zebulon, ten od teba je predsa len iny…neviem odkial ho mas ale tento je Magdus naozaj original..uprimne, ja som sa pochlapila to fotit vlastne kvoli tebe ked si tak krasne opisovala Magdus a pracovala na nom.. Magdus sa naklada do oleja, snad uz niekto naklada aj do dakej vody octovej , aj ja som pocula ..ale ono to nie je… ten lilecek kazdy sam osve vykvasi a pekne sa len odobera podla potreby. Na fotke je ten rozkrojeny a uz je skoro, skoro vykvaseny ..este potrebuje do dokonalosti asi jeden az dva dni. Zjedla som dnes pri ochutnavke dva :-) prekrojis, nakrajas na male susta a s chlebom si naberas a cajom zapijas ..:-).. ak si si vsimla ten pripraveny obvareny na plnenie je jeho duzina „biela“ a nemeni farbu a aj ten prekrojeny vykvaseny ma farbu duziny peknu ..to znaci ze je dobry a aj dobre uvareny…vacsie kusky v zasade potrebuju menej casu na obvaranie ako male…tieto male som asi myslim ze odkedy zas zacala voda vriet varila asi 15 minut..vacsie uz maju duzinu inu a preto potrebuju trosku menej..staci stlacit prstom, ked je makky a pruzny je hotovo..alebo osve jeden malinko otvorit a okusit ..aj jazykom…ten nam napovie ci ma chut dobru baklazanovu alebo surovu.

Davno som aj ja obvarala a potom kazdy vyvalala v soli, zopar dni odtekal..potom ma naucil jeden Chef ako spominam v recepte tento postup a je to ovela jednoduchsie a chutnejsie..az zas na daky lilek maly narazis skus tento postup a snad nebudes lutovat ..pekny vecer a dobru chut :)

zébulon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 26.10.11 21:24

jolano, tak on uz tady ten makdous byl! To jsem si neuvedomila, ze krome lilku musim hledat taky baklazan, nez jsem pridala ten svuj. Tak se omlouvam. Schvalne jsem ted koupila makdus ve sklenici, pro srovnani, ale neni vubec v oleji, spis v takovem nalevu? Jak vypada ten tvuj hotovy, prekvaseny?

jolana
5068 příspěvků 26.10.11 16:42

Svato, tak to som rada :) ..mozu sa aj vacsie , nemusia byt take drobnave ako na obrazku. Ja mam rada tie male. Ale poznam ludi co nakladaju aj vacsie trochu..

Takto sa naklada aj paprika..len papriku neobvarame!..tie obycajne papriky.. len navyberame male a do plnky sa naseka kopa petrzlenu, plnka sa vrskom z tej papriky este prichlopi , uklada sa na stojato , zaleje olejom a necha sa kysnut…bohuzial uz len tu papriku obycajnu vonavu s tenkymi stenami tazko pretazko dostat..skoro vobec,,vsetko tie velke kapie hrubostenne dovazane a nemaju uz ani tu kapiovu chut a vonu..bohvieako to je pestovane, to zem a slniecko na stopro ani zdaleka nevidelo.. :roll:

svato
1423 příspěvků 26.10.11 15:45

to vieš, že sa hodil, ja som sa ho chystala robiť už niekoľko rokov, vždy som mala strašnú chuť, ale nejako k realizácii nedošlo. Tohto roku som recept ukázala svatke a hneď ho aj vyskúšala v rámci oslavy svojej 60-ky. Má veľkú záhradu a teda aj malé baklažániky a boli skutočne výborné.

jolana
5068 příspěvků 26.10.11 11:40

Prilozene foto pre lepsi obraz o com je rec :)

ester
288 příspěvků 7.2.10 15:44
Re: Nakladane plnene baklazany- Magdus

Magdus,i já se stále odhodlávám vyzkoušet tvůj recept,zatím bezúspěšně..........
ale přesto se mi hodí.Zravím tě a všechny ostatní taky :)

jolana
5068 příspěvků 7.2.10 02:50
Re: Nakladane plnene baklazany- Magdus

Dobru chut! :)) Martin, ani nevies aku mam radost ze sa ten recept dakomu hodil, skusil , vydarilo sa a pochutil si. Dakujem ze si bol tak mily a dal aj vediet :))
PS: po troch az po pat lovit a jejej.. to poznam doveryhodne…nalozim obrovske mnozstvo, zima este nezacne a polovica uz je fuc..:-))
Hezkej vecer a krasnu nedelu :))

martin_etzl
280 příspěvků 7.2.10 00:02
Re: Nakladane plnene baklazany- Magdus - Jolanko,

baklažány krásně vykvasily, možná bouřlivě na začátku. A bohužel velká láhev od okurek už je doslova sežrána. Holky si dávaly na talíř po třech i po pěti. Jako kobylky, furt ryly vidličkou ve sklenici. Jestli kolega ještě někdy dodá nadúrodu, vím přesně co s ní udělám - naložím. Do té největší sklenice, kterou najdu nebo možná nejraději do soudku. Je to opravdu pochoutka. Díky!

jolana
5068 příspěvků 19.1.10 16:49
Re: Nakladane plnene baklazany- Magdus

Martine, normalne ako kapusta kvasena. Nnadvihnu sa trosku jak to bude kvasit(podloz tanierikom flasu pre pripad) a potom sa ulozia/u:,–(nu same po mliecnom kvaseni. Myslim ze pri tych okolo 20 stupnov 10 dni az dva tyzdne asi… hlavne ze sa zadari a bude chutit :)
Pekny den :)

martin_etzl
280 příspěvků 19.1.10 15:56
Re: Nakladane plnene baklazany- Magdus

Jolanko, zapomněl jsem se zeptat - baklažány mám od pátku naložené, jak dlouho je asi mám nechat kvasit? Jsou v normálně topené kuchyni. Díky.

ester
288 příspěvků 14.1.10 22:59
Re: Nakladane plnene baklazany- Magdus

Jestli jde o ořechy vlašské,tak ten recept opravdu stojí za pokušení......pokusím se oň.Jen nevím,jestli hned zítra,ale díky za inspiraci...........a to(Lubo),že se do zelí dávají i jablka mě docela nadchlo!

martin_etzl
280 příspěvků 14.1.10 20:45
Re: Nakladane plnene baklazany- Magdus

Mám malé baklažány i chuť (tu hlavně :P) a zítra se do toho pustím. Díky moc za rady.

jolana
5068 příspěvků 14.1.10 05:14
Re: Nakladane plnene baklazany- Magdus

Martine, dufam ze sa dari a chuti :)
Vlasske orechy. Baklazan narezeme pozdlzne, do zarezu dame plnku a zarez stlacime k sebe. Ukladame nalezato zarezom hore. Nalozenu flasu prevratime.Tym padom prebytocne tekutiny z baklazanu pomocou soli a aj toho zarezu sa vypotia a okapu.
Baklazany same a kazdy osve prekysnu–prave preto sa nemaju varit vela, aby sa neporusila slupka a nestala sa znich po prekysnuti jedna velka kasa. Pod olejom prekysnu normalnym mliecnym kvasenim ako kvasena kapusta. Je to lahodka Martine. Ak mas male baklazany a chut , tak urcite skus. :)

martin_etzl
280 příspěvků 14.1.10 02:47
Re: Nakladane plnene baklazany- Magdus

Jolanko, protože nám moc chutnají tvoje jídla, rozhodli jsme se vytěžit tvé recepty. Jako první přišel na přetřes Magdus, protože kolega pěstuje ve skleníku lilky a velké mu nikdy nenarostou. Proto prosím o několik odpovědí. Ořechy - myslí normální vlašské ořechy? Naříznout podélně a uložit do sklenice řezem navrch - znamená to naříznout z boku a do sklenice ukládat naležato? Zalít olejem a necht kvasit - kvasí zelenina pod olejem? Anaerobně?
Děkuju moc a prosím drž mi palce.

jolana
5068 příspěvků 15.5.08 18:56
Re: Nakladane plnene baklazany- Magdus

Svato, ak skusis daj vediet…rozmyslam ze mozno aj ja skusim aby som vedela o co go…dik ;)..pekny den :)

svato
1423 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Nakladane plnene baklazany- Magdus, milá Jolana,

na tento recept slintám už dva roky, ale nikdy sa mi nepodarilo zohnať toľko maličkých baklažánov, aby stálo za to naložiť ich, takže vrelo vítam návod na krájanie a presýpanie. Ď.

jolana
5068 příspěvků 15.5.08 06:37
Re: Nakladane plnene baklazany- Magdus

…ze ano…magdus je lahodka a neuveritelna..myslim, ze chut sa neda opisat, to proste treba ochutnat..;) ..malinke baklazany na magdus asi tazko, v Blave sme ich kupovali na jesen od bulharov, ti robia magdus tiez-nie vsetci, len z urcitych oblasti…ale zrovna minule mi jeden chef vravel, ze tie japonske podlhovaste ale co najmensie by sa dali pouzit. Dokonca vravel ze oni ich dakedy obvaria, naplnia, nechaju odtiect a nalozia uz rovno do octoveho roztoku+trocha soli ako rychle kvasenie teda marinovanie lepsie povedane..minule ma naucil Pupek podobne karfoil a vysiel fantasticky a ani sa neobvaral… … pisala som ze sa vacsie baklazany obvaria, potom olupu, narezu na kocky asi 1cm a prekladaju sa vrstvy baklazanu tou nasolenou zmesou. Zaleje sa na vrchu olejom a prekvasi presne ako kysla kapusta cize kvasene zeli …v 7 dcl sklenicke to urcite netrva dlho…ja som to nerobila ale robi sa a vraj je to dobrota ..taky zdravim a mej se hezky..:)

Labužník marianne02
297 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Nakladane plnene baklazany- Magdus

Recept vypadá úplně úžasně, tak jsem si na zkoušku koupila konzervovaný Magdus (prodejna Farah v Praze) - a je to velká dobrota, a co teprve domácí výrobek!

Kámen úrazu je pro mě ale sehnat lilek doporučované velikosti 5 - 8 cm. Jolanko, někde v diskuzi u jiného receptu, jsi psala, že lze magdus připravit i z lilku nakrájeného na kousky?

PS: myslím, že kyslá kapusta = kvašené zelí?
PS 2: stejně jako píše sim - škoda, že nejsem váš Jožko nebo aspoň mít tak magdusového otroka…:-) Zdravím M. :-)

kltko
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Nakladane plnene baklazany- Magdus

jolana, meisje - myslím že s Ivom sme preberali „lyžiny“ na zaťaženie kvasených alebo nakladaných uhoriek či utopencov. Spomenuté lekárske špachtle sú tiež vhodné, aj keď trochu tvrdé. Osvedčila sa mi čistá, tenká drevená dýha - napríklad bryndza zo Zvolenskej Slatiny je v nej balená. Bryndzu zjem, dýhu umyjem a obarím vrelou vodou a poděa potreby použijem :o)

jolana
5068 příspěvků 19.6.06 23:00
Re: Nakladane plnene baklazany- Magdus

Meisje, ja davam na vrch aby to bolo ako zatazene a nevychadzali baklazany z oleja tie palicky, co nam lekar pozera hrdlo. Necham si ich od znameho doniest, vyvarim, aj ked su ciste, pre istotu, a jednoducho ich do tej klasickej uhorkovej flase napasujes krizom, potom to tam krasne drzi! Dufam, ze som to vysvetlila ak nie, tak mozno dakto iny napise lepsie. Kvasenie kapusty je napisane v tom recepte. Ja si kvasim vo velkych 5 litrovych flasiach. Prve tri dni necham normalne v kuchyni pri izbovej teplote, prikryte - kvasinky neradi svetlo, potom sama uvidis, ze kapusta prestala penit a klesla, daj do komory, tam dokysne.

meisje
580 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Nakladane plnene baklazany- Magdus

Nemate nekdo „fotecku“ takto nalozenych lilku? Recept se me moc libi, az na to, ze jsem taky nevedela jak je to s tim „kvasenim“ kapusty a ja si ani nedokazu predstavit tu mrizku - jak to tam dam? Ta mrizka tam zustava? A to kvaseni nez to pujde do komory - tak kam se to dava kvasit? nekde doma na teplo? svetlo?Diky predem )).

jolana
5068 příspěvků 19.6.06 16:20
Re: Nakladane plnene baklazany- Magdus

Trikolko, normalne su uzatvorene vo flasi, nepln uplne, nechaj aspon 5 cm priestor . Pri normalnej teplote zacnu kvasit-aj kapusta do troch dni,trochu sa nadvihnu, preto ten priestor, potom zacne prebiehat mliecne kvasenie. To tyzdna az dvoch su vykvasene, a potom ulozit do chladu, do komory. Ja prikryvam utierkou, potrebuje temno. To iste kapusta. Toto viem, mozno dakto iny ti vysvetli lepsie.

trikolka
383 příspěvků 19.6.06 16:10
Re: Nakladane plnene baklazany- Magdus

muze mi nektera dobra slovenska duse napsat, jak dlouho se maji kvasit a kde (na slunicku nebo jak)? v zivote jsem neco podobneho nedelala, ani kvasenou kapustu, tak nevim, jak na to! diky

jolana
5068 příspěvků 18.6.06 20:58
Re: Nakladane plnene baklazany- Magdus

Ospravedlnujem sa , jeden recept na Magdus tu uz skutocne je. V podstate su si podobne ale predsa nie uplne. Tento recept s radostou robievam. Naucila som sa ho od libanonskeho sefkuchara -pathviezdickoveho, vola sa Anton,a robi sa jednoduchsie. Dakujem!

jolana
5068 příspěvků 17.6.06 05:38
Re: Nakladane plnene baklazany- Magdus

Pozn.: Ak sa neobvaria, ostanu horke a surove, zcernaju a neprekysnu. Surovy lilek sa neda jest, obsahuje solanin. Vtip je vtom, ze oni sa prekvasia a ostanu zakonzervovane v tom oleji. Cesnak a orechy im daju nezabudnutelnu chut, a sol pomoze aby sa prekvasili.

jolana
5068 příspěvků 17.6.06 04:44
Re: Nakladane plnene baklazany- Magdus

Sim, robim ho kazdy rok z 15 kg. Vyskusane, urobene na zimu , zjedene pred zimou ! Inac nalozeny vydrzi aj roky !

sim
293 příspěvků 17.6.06 04:34
Re: Nakladane plnene baklazany- Magdus

skoda ze nie som vas Jozko, to by som mal magdusoveho otroka, co by mi to robil…
magdus mam rad. inac uz tu nanho je recept, nechce sa mi to porovnavat a aj tak som za Tvoj recept rad, je vidiet ze si to uz robila a teda spada do mensiny vyskusanych spolahlivych receptov.

jolana
5068 příspěvků 17.6.06 03:03
Re: Nakladane plnene baklazany- Magdus

Ahoj Luba, ja som z vychodu. A tie baklazany sa musia obvarit , ver mi. Tento Magdus je fantasticky aj len tak kusok baklazanika nakrajat s poharom caju a chlebik . Stoja za to si ich urobit, su aj velmi zdrave, presne tak ako kysla kapusta. Kdesi , kedysi, vedci to potvrdili.

luba
185 příspěvků 17.6.06 02:51
Re: Nakladane plnene baklazany- Magdus

No teda, to vyzera uzasne, musim vystihnut, aby mi baklazany (lilky!), neprerastli. Uvidime, ako sa to podari, ale myslim si, ze ony by dost zmakli aj samotnym prekvasenim, lebo akakolvek zelenina kvasenim zmakne. Predstavme si, ze sa do kvasenej kapusty (ach jaj, zeli), davaju jablka. Prekvasia, zmaknu tak akurat, tak neviem… Ak to vyskusate, ozvite sa. A inak, ahoj jolana, ty to tu osviezujes exotickymi receptami a si asi niekde od bystrice alebo brezna, lebo hovoris kus vody –hehe. Fakt sa mi tvoje recepisy velmi pacia.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Jahodový pohár Jahodový pohár
Karbanátky Karbanátky
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz