Recept Nádivkové knedlíky, vařené v hrnečku
Labužník luciferka02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Rohlíky nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka, přidáme maso, žloutky, mouku, osolíme a přidáme nasekanou petrželku. Nakonec vmícháme tuhý sníh. Vymažeme hrnky máslem a plníme tak do 3/4. Hrnečky ponořené do poloviny vody, vaříme 30 m Super příloha pro všechno :)
Recept je z kategorií: Knedlíky
- 05.10.04 vloženo
- 8466x zobrazeno
Ingredience
- 6 rohlíků (od minulého dne)
- 1 hrnek mléka
- 1 hrnek uzeného masa
- 1 hrnek hrubé mouky
- 4 vejce, petrželka - sůl
- máslo na vytření hrnečků
Doporučená příloha
pivečko
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Nádivkové knedlíky, vařené v hrnečku
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Nádivkové knedlíky, vařené v hrnečku
410 příspěvků 29.4.10 03:08
Vastar, já se taky někdy uklepnu, dyť je jasné že 30 minut
1 příspěvek 29.4.10 02:13
Nevím jak ty hrnečky mám vařit třicet metrů. Upřesněte to prosím.
ještě jsem je neměla příležitost uvařit, dám vědět jak dopadlo - děda bude pokusný králík
194 příspěvků 25.1.09 03:43
Robila si ich? Ako sa Ti zdarili?
45 příspěvků 25.1.09 03:43
Zřejmě s tím jsem už otravná, protože jsem to sem už kdysi psala, ale zkuste místo vymazání vložit do hrnků pečící papír. Dělám to tak a je to paráda. Na dno vystříhnu kolečko, stěny vyložím proužkem. Zdá se mi to rychlejší a hlavně efektivnější. Ódy na vynálezce tohoto pomocníka pěju prakticky stále, je to supr věc. Jakékoliv knedlíky vařím pouze v páře a zase na papíru. Odpadne pracné praní plátýnka, po uvaření na něm knedlíky omastím, nesnězené do něj zabalím, dám do mikrotenového sáčku a zamrazím.
díky, vyzkouším
našla jsem recept na využití starších žemlí (rohlíků), tzv. žemlák s cibulkou /> Starší žemle pokrájíme na kostičky a osmažíme je na másle nebo na kostičky nakrájené rozpuštěné slanině.
2 hrnečky osmažených kostek, 1 hrneček hrubé mouky, 1 hrneček mléka, 2 hrnečky posekaného uzeného masa nebo salámu, 2 vejce, sůl, petrželka (i sušená), 3 velké cibule, tuk na vymazání hrnečků a osmažení cibule.
V mléku rozmícháme žloutky, osolíme, přidáme petrželku, vmícháme mouku, maso a osmažené kostičky žemlí. Opatrně vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. Hrnečky vymažeme tukem a plníme je do 3/4. Postavíme je do hrnce s vařící vodou, zakryjeme poklicí a vaříme cca 30 minut. Dbáme, aby nám do hrnečků nenatekla voda. Žemlák uvolníme nožem od stěn, vyklopíme a rozkrojíme podélně na polovinu. Na talíři posypeme osmaženou cibulí. Také můžeme podávat se zelím.
446 příspěvků 25.1.09 03:43
Tyto knedlíky jsou podobné jako moje jemné rohlíkové knedlíky . Ty jsou bez uzeného a vařené normálně ve vodě - buď jako klasické šišky nebo jako kulaté knedlíky, které vypadají moc hezky.
124 příspěvků 25.1.09 03:43
Jenom hrnečky, můžou se přikrýt folií. Nevím přesně, jak dlouho se dělají, vždycky nastavím nějaký čas od oka a pak postupně přidávám, až přestanou být na povrchu „blemcavé“. A bez uzeného je to nejrychlejší příloha k omáčce.
esko- do té mikrovlnky se postaví jen ty hrnky nebo to musí být taky ve vodě? je to zajímavé, ráda bych to zkusila.
124 příspěvků 25.1.09 03:43
A když je chcete mít opravdu rychle, v mikrovlnce na plný výkon jsou za 5 minut hotové.
3 příspěvky 25.1.09 03:43
takové knedlíky jsem už v hrnečku dělala, ale přidat tam uzené maso, tak to mě nenapadlo, výborné zlepšení … díky
a ještě dotaz - jestlipak by se daly použít tvrdé rohlíky, dostávám jich dostatek, dělám z nich strouhanku, nebo končí u slepic, což je škoda. Takto bych je naučila využít i toho kdo mi je dává.
Luciferko - prima recept, takovéto knedle jsem ještě nedělala, určitě vyzkouším, vypadají zajímavě, vyndavá se to pak z těch hrnečků dobře? Hned si je dám do svých oblíbených receptů. Díky.
841 příspěvků 25.1.09 03:43
Luciferko,
recept vypadá opravdu „ďábelsky“, vyzkouším ho a dám vědět… díky za něj
pro ESmeraldu - uzené by šlo třeba nahradit tofu, ne?