Recept Knedlík vařený v zavařovací sklenici

penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

V mléce rozkvedláme sůl, žloutek, přidáme lžíci tekutého másla, mouku a tuhý sníh. Naposled lehce vmícháme žemli osmaženou na másle. Sklenici bez zúženého hrdla - masovku - silně vymastíme, tukem potřeme i víčko a naplníme do 3/4 výšky, aby knedlík mohl nabývat. Sklenici uzavřeme a knedlík vaříme ve vodní lázni asi 3/4 hodiny. Čerpáno z České kuchařky (1983).

Recept je z kategorií: Knedlíky

Nahlásit recept

  • 08.03.04 vloženo
  • 4839x zobrazeno

Ingredience

  • 1 šálek hrubé mouky
  • 1 šálek mléka
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička tekutého másla
  • 1 velké vejce
  • 1 žemle
  • 1 lžička másla na vytření sklenice.
  • 1 šálek=2 dl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Knedlík vařený v zavařovací sklenici

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Tatranské kuře Tatranské kuře
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz