Recept Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím

(Hodnoceno 2x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím

Úvod

Knedlíky můžeme plnit uzeným masem, šunkou, ale i špenátem.
Kysané zelí můžeme v podávat i syrové, zachová si víc vitamínů.

Postup

Uvařené brambory nastrouháme (studené), osolíme, rozklepneme 2 vejce, na 1 kg brambor použijte 40 dkg hrubé mouky, 30 dkg hrubé krupice a sůl. Vypracované těsto udělám v jeden copan, nakrájím na kolečka, které dlaní stlačím v placičku, naplním anglickou slaninou, zabalím a vařím cca 8-10 minut.

Při vyndavání propichuji vidličkou (jak říká mamka: nezdrcnou se). Mezi tím vzkypím v kastrolku cibuli, uvařím zelí a hotovo.

Knedlíky podáváme se zelím a polité s cibulkou.

Recept je z kategorií: Knedlíky


Reklama

Nahlásit recept

Ověřený recept
  • 04.07.04 vloženo
  • 42925x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 min

Ingredience

  • 1 kg vařené brambory
  • 2 vejce
  • sůl
  • 40 dkg hrubá mouka
  • 30 dkg krupice
  • anglická slanina
  • cibule
  • zelí

Doporučená příloha

  • pivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 04.03.15 15:37

Dnes se špenátem - zelí došlo :)
Ale pochutnali jsme si…

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

Ačraj 21.01.14 20:49

Bramborové knedlíky plněné anglickou slaninou s osmaženou cibulkou.
1/2 kg vařených strouhaných brambor, 10 dkg hrubé mouky, 5 dkg hladké mouky, 1 vejce, sůl = vytvoříme těsto. Osmažíme cibulku s anglickou -vychladit, plnit placičky a vytvoříme knedlíky. Tyto knedlíky se musí vařit pouze v páře 10 minut, ve vodě by se rozvařily, jsou výborné, opravdu bramborové. Ozdobeno osmaženou cibulí. Recept je od kuchaře na TN.cz - zdroj uvádím pro Eju.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Miky75
11 příspěvků 23.01.14 13:38

Toto vynikajici ceske jidlo zboznuju uz od detskych let a udelala jsem je naposledy minuly tyden. Jako vytecnou napln doporucuji i domaci skvarky. Vetsinou je delam tak, ze jednu cast knedliku plnim slaninou nebo uzenym masem a druhou cast skvarky, tak si kazdy vybere, co ma radsi.

 
esmeralda
4813 příspěvků 29.05.13 02:23

Včera jsem opět zazářila.
Kdybych tušila jak je to jednoduché, pokusila bych se vyrobit tuto skvělou krmi před čtyřiceti lety.
Viki (Pán bůh ví, kde je tě konec), díky za recept. :potlesk:

 
esmeralda
4813 příspěvků 22.11.12 01:15
Radium,

Ani nevíš jakou jsi mi udělal radost. Ano…Beránek. Něco mi dokonce říká
U Beránků. A naproti byl malý Tuzex, snad jen s potravinami.
Moje kamarádka - rodilá „vinohraďačka“ se na něj nepamatuje. Nebo si to s něčím pletu?
Dnes bych v Praze zabloudila i na Václavském Náměstí.
Každopádně děkuji, zase jedna zapadlá vzpomínka na světě! :mavam:

 
radium
34 příspěvků 20.11.12 17:21

Esmeraldo, pokud byl hledaný bufáč zhruba uprostřed Tylova náměstí po levé straně směrem do Bělehradské ulice, tak to byl Beránek. Dnes je tam honosně se tvářící hotel s převážně ruskou klientelou. Ony celé Vinohrady se nějak moc poruštily :cert:

Příspěvek upraven 20.11.12 v 17:22

 
esmeralda
4813 příspěvků 19.11.12 23:18

Dando,

díky za tipy.
O té dobrotě se mi bude asi zdát. :P

 
danda  19.11.12 23:13

Esme :-)

Ta naše česká klasika nikdy nezklame :-)
My tři sníme ke knedlíkům na posezení asi 500g zelí, slaniny nebo uzeného nakrájím asi taky půl kila, větší část nacpu do knedlíků, zbytek osmažím s cibulkou na polití, cibule dvě střední a nekrájím je na velejemno, spíš na větší kostičky :-)
A když mám hooodně dobrý den, tak na cibuli osmažím i to uzené a vychladlým plním knedlíky, je to ještě chutnější.

 
esmeralda
4813 příspěvků 19.11.12 22:43

Hurá…vyrobeno a snědeno.
Bylo to výtečné. Krmě mě zanesla zpátky přes čtyřicet let, kdy jsem si dávala něco podobného v roce 1968 (stálo to 4,– Kčs) v blafáku na Tylově náměstí. Kdyby si někdo vzpomenul jak se ten automat jmenoval, moc byste mě potěšili.

Nevím, zda sem ještě autor(ka) chodí, ale možná by stálo za to přidat gramáž ke všem ingrediencím.
Kuchařům, kteří vaří pokrm poprvé, to usnadní práci.

Hotové knedlíky jsem posypala horkou směsí rozškvařeného uzeného špeku s cibulkou a kyselým zelím. Tu jsem podle svého zvyku přisladila lžičkou cukru.

Pro velký úspěch s bude určitě opakovat. Díky. :kytka:

 
esmeralda
4813 příspěvků 13.11.12 01:08

Při pohledu na obrázek mi srdce plesá.
Nikdy jsem nic takového nedělala. Snad tentokrát najdu odvahu a pokusím se.

 
svato
1409 příspěvků 12.11.12 22:36
casino (ak ste reagovali na môj príspevok)

Iný kraj, iný mrav, svokra bola z Čachtíc. Možno mám zvrhlé chute, ale mne sa tie oškvarky s dusenou kapustou celkom hodili. :nevim:

 
casino
4450 příspěvků 12.11.12 21:14
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím

Nový název receptu, ale furt je to jako: „Bob Massa nevidět“ :mrgreen:
No, existuje 5 040 (jestlisenepletu) možných kombinací,,, ale myslím, že napotřetí se není možno netrefit do správného češtin :)

Příspěvek upraven 12.11.12 v 21:29

 
danda  12.11.12 20:31

Knedlíky jsem plnila zbytkem uzeného ramínka s anglickou, zelí kysané s cibulkou a BEZ tepelné úpravy, horké knedlíky, studené zelí a to celé přelité cibulkou osmaženou na vepřovém sádle :-)

 
casino
4450 příspěvků 12.11.12 00:30
Plněné bramborové knedlíky s anglickou slaninou

Pěkně napsaný recept; ale název nekoresponduje s obsahem :think: ;) :)
Dušené hlávkové zelí k bramborovým knedlíkům plněným anglickou slaninou?
No proč ne…
…ale u nás jedině se zelím po moravsku :)

 
svato
1409 příspěvků 11.11.12 23:11

Moja svokra plnila oškvarkami a ako prílohu dávala normálnu dusenú hlávkovú kapustu (zelí)

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hruškový koláč Hruškový koláč
Cibulačka Cibulačka
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz