Recept Mořský okoun se zeleninou na karí

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

1. Zeleninu očistíme a omyjeme. Houby otřeme vlhkou utěrkou. Papriku nakrájíme na kostičky. Houby a celer nakrájíme na tenké plátky, pórek na kroužky. Zázvor oloupeme a nakrájíme. 2. Karí, kmín, koriandr a zázvor osmažíme na oleji. Přidáme zeleninu a krátce podusíme. Posypeme moukou a zalijeme vývarem. Přikryté dusíme na mírném ohni přibližně 8 min. 3. Rybu omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou a okořeníme. Položíme na zeleninu a necháme dalších 7 min. táhnout. Opět vyjmeme a uchováme v teple. 4. K zelenině přidáme jogurt a med. Ochutíme a upravíme na talíře s rybou a rýží.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 3468x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • po 1 červené a zelené paprice
  • 1 pórek a řapíkatý celer
  • 200 g žampionů
  • kousek zázvoru
  • 2 lžíce karí
  • 1/2 lžičky čínského kmínu a koriandru
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce mouky
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 4 filety mořského okouna
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • sůl
  • pepř
  • 150 g jogurtu
  • 1 lžička medu

Doporučená příloha

  • Rýže.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Mořský okoun se zeleninou na karí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz