Recept Mořský okoun s koprovou omáčkou

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Mořský okoun s koprovou omáčkou

Postup

1. Rybu omyjeme a osušíme, pokapeme citrono­vou šťávou a necháme chvíli rozležet. 2. Mrkev a pórek očístíme, omyjeme a nakrájíme na tenké podlouhlé nudličky. 3. Rybu osušíme, osolíme, opepříme a opékáme na rozehřátém tuku po obou stranách asi 5 min. Zeleninu 5 min. podusíme v malém množství osolené vody. 4. Rybí vývar ohřejeme s bílým vínem a ne­cháme trochu vyvařit. Poté zašleháme vločky studeného másla. Osolíme a opepříme. 5. Kopr omyjeme, osušíme, až na několik snítek ho jemně posekáme a vmícháme do omáčky. Podáváme s pečenou rybou a dušenou zeleninou. Ozdobíme plátky citronu a koprem.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 09.02.02 vloženo
  • 4153x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 filety z mořského okouna
  • šťáva z 1 citronu
  • 2 mrkve
  • 2 pórky
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce rostlinného tuku
  • 200 ml rybího vývaru (z kostky)
  • 100 ml bílého vína
  • 100 g másla
  • 1 svazek kopru
  • plátky citronu na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Mořský okoun s koprovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Hamburgerové bulky

Nejlepší recepty

Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz