Recept Mořský okoun se zeleninou a houbami

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Mořský okoun se zeleninou a houbami

Postup

1. Rybí filé omyjeme, osušíme, pokapeme trochou citronové šťávy a osolíme. 2. Mrkve, celer a kedlubny oloupeme, pórek a žampiony očistíme, zeleninu omyjeme. Mrkve, celer a kedlubny nakrájíme na malé špalíčky, pó­rek na kolečka, žampiony rozpůlíme. 3. Vše vložíme do vymazané zapékací formy. Troubu předehřejeme na 175 °C. Rybu položíme na zeleninu, poklademe vločkami másla, posype­me bylinkami, přilejeme vývar a 30 min. dusíme. 4. Vývar slijeme, přidáme smetanu, 5 min. mírně povaříme a zahustíme škrobem. Osolíme a ochu­tíme pepřem a zbytkem citronové šťávy. Omáčku upravíme s rybou a zeleninou, případně ozdobíme bazalkou.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 16.10.01 vloženo
  • 4221x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 3 filety z mořského okouna
  • šťáva z 1 citronu
  • sůl
  • 2 mrkve
  • 200 g celeru
  • 2 malé kedlubny
  • 2 pórky
  • 250 g žampionů
  • tuk na vy­mazání formy
  • 2 lžíce másla
  • 4 lžíce míchaných se­kaných bylinek
  • 1/4 l vývaru (z kostky)
  • 200 ml smetany
  • 1 lžička solamylu
  • pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Mořský okoun se zeleninou a houbami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Hamburgerové bulky

Nejlepší recepty

Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz