Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Utřeme vejce se lžící másla, veku nakrájíme na kostičky, zvlažíme ji trochou mléka a přidáme ji společně s posekanou petrželkou, muškátovým nastrouhaným oříškem, solí, pepřem, hořkou mandlí a vše dobře promícháme. Do kůzlečího hrudí ostrým nožíkem nařízneme kapsu, naplníme ji nádivkou, otvor zajistíme špejlemi (nebo zašijeme) a vložíme do pekáčku. Nahoru poklademe lupínky másla, osolíme a opeříme, poklademe plátky slaniny a mírně podlité pečeme v předehřáté troubě do měkka a zlatohněda. Během pečení několikrát podlejeme výpekem. Asi 10 minut před dopečením shrneme slaninu do pekáčku a povrch masa necháme zhnědnout. Podáváme s bramborovou kaší, nebo rýží a mladým blanšírovaným hráškem. Jarní zelený salát je také dobrý. TIP: Stejně lze připravit jehněčí hrudí.
Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kůzlečí nebo jehněčí s nádivkou