Recept Jehněčí nebo kůzlečí kořínek na smetaně

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Z kořínku odstraníme jícen a hrtan, omyjeme a dáme do vaříci vody, ve které je kořenová zelenina, cibule, sůl a celé koření. Doměkka uvařený kořínek nakrájíme na nudličky.

V kastrolu si připravíme růžovou zásmažku, zalijeme přecezeným vývarem, dohladka vymícháme a dobře povaříme. Hladkou omáčku upravíme podle chuti solí a citronovou šťávou a zalijeme rozkvedlanou kysanou smetanou.

Necháme přejít varem a vložíme do omáčky nakrájený kořínek.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 8449x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • větší nebo dva menší kořínky
  • voda
  • sůl
  • petržel
  • celer
  • mrkev
  • cibule
  • cele nové koření
  • pepř
  • kousek bobkového listu
  • 40 g másla
  • 40 g hladké mouky
  • 1/4 l kysané smetany
  • citronová šťáva

Doporučená příloha

  • Podáváme s knedlíkem nebo bramborem.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 15.03.18 17:10

Použit skopový „kořínek“ (plíce, část jater a srdce) z mrazáku z podzimní porážky (náš rodinný chov) - s houskovým knedlíkem…
Zbylo ještě na zítra, na druhý den bývá nejlepší ;)
Dělám již spoustu let, patří to k našim nejoblíbenějším jídlům…
Foto v komentáři.

Diskuse k receptu Jehněčí nebo kůzlečí kořínek na smetaně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
casino
4474 příspěvků 17.03.18 12:54

No, mám tu cosi podobného, ale jenže asi 10× složitěji napsaného :oops: https://www.google.com/url?…
Za zmínku snad stojí pouze to, že plíce melu na mlýnku na maso, že aby to baštila i casíňata :)

Příspěvek upraven 17.03.18 v 13:32

 
amylon
24 příspěvků 17.03.18 08:56

Krásné jídlo, považovala bych si, kdyby mě někdo pozval…Pro mě je domácí kořínek nedostupný, ale musím to zkusit z vepřového, ten snad někde koupím. V některých receptech je i kyselá okurka nebo kapary, že?

 
Zuzka1973
2200 příspěvků 16.03.18 15:04

Použit skopový „kořínek“ (plíce, část jater a srdce) z mrazáku z podzimní porážky (náš rodinný chov) - s houskovým knedlíkem…
Zbylo ještě na zítra, na druhý den bývá nejlepší ;)
Dělám již spoustu let, patří to k našim nejoblíbenějším jídlům…
Krájím na hodně drobné kousky, máme to tak raději.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Mrkvový salát Mrkvový salát
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz