Recept Jehněčí nebo kůzlečí kořínek na smetaně

(Hodnoceno 1x) Pepino Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Z kořínku odstraníme jícen a hrtan, omyjeme a dáme do vaříci vody, ve které je kořenová zelenina, cibule, sůl a celé koření. Doměkka uvařený kořínek nakrájíme na nudličky. V kastrolu si připravíme růžovou zásmažku, zalijeme přecezeným vývarem, dohladka vymícháme a dobře povaříme. Hladkou omáčku upravíme podle chuti solí a citronovou šťávou a zalijeme rozkvedlanou kysanou smetanou. Necháme přejít varem a vložíme do omáčky nakrájený kořínek.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 11110x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • větší nebo dva menší kořínky
  • voda
  • sůl
  • petržel
  • celer
  • mrkev
  • cibule
  • cele nové koření
  • pepř
  • kousek bobkového listu
  • 40 g másla
  • 40 g hladké mouky
  • 1/4 l kysané smetany
  • citronová šťáva

Doporučená příloha

  • Podáváme s knedlíkem nebo bramborem.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 15.3.18 17:10

Použit skopový „kořínek“ (plíce, část jater a srdce) z mrazáku z podzimní porážky (náš rodinný chov) - s houskovým knedlíkem…
Zbylo ještě na zítra, na druhý den bývá nejlepší ;)
Dělám již spoustu let, patří to k našim nejoblíbenějším jídlům…
Foto v komentáři.

Diskuse k receptu Jehněčí nebo kůzlečí kořínek na smetaně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Jehněčí nebo kůzlečí kořínek na smetaně

casino
4497 příspěvků 17.3.18 12:54

No, mám tu cosi podobného, ale jenže asi 10× složitěji napsaného :oops: https://www.google.com/url?…
Za zmínku snad stojí pouze to, že plíce melu na mlýnku na maso, že aby to baštila i casíňata :)

Příspěvek upraven 17.03.18 v 13:32

amylon
34 příspěvků 17.3.18 08:56

Krásné jídlo, považovala bych si, kdyby mě někdo pozval…Pro mě je domácí kořínek nedostupný, ale musím to zkusit z vepřového, ten snad někde koupím. V některých receptech je i kyselá okurka nebo kapary, že?

Zuzka1973
2374 příspěvků 16.3.18 15:04

Použit skopový „kořínek“ (plíce, část jater a srdce) z mrazáku z podzimní porážky (náš rodinný chov) - s houskovým knedlíkem…
Zbylo ještě na zítra, na druhý den bývá nejlepší ;)
Dělám již spoustu let, patří to k našim nejoblíbenějším jídlům…
Krájím na hodně drobné kousky, máme to tak raději.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Cuketové placky Cuketové placky
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz