Recept Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem
Skipper Ostatní kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Pokud už máte dost klasických řízků, zkuste lehkou změnu. Do těsta přidejte parmazán a sekané mandle a místo kečupu vyzkoušejte hořčicovo-medový dip! Takto upravené kuře se určitě stane klasikou vaší kuchyně!
Postup
Na domácí majonézu vložíme do mísy žloutky, hořčici a několik kapek citronové šťávy. Na začátku všleháváme olej po kapkách, později už přiléváme rychleji, dokud se nám nevytvoří směs krémové konzistence, kterou dochutíme solí a pepřem.
K majonéze přidáme hořčici a med, vše dobře promícháme a tím vytvoříme dip, který dle potřeby dochutíme solí a pepřem. Krém dáme vychladit do lednice.
Mezi tím si připravíme tři talíře na trojobal. Do prvního vsypeme mouku, do druhého rozšlehané vejce s trochou soli a ve třetím talíři promícháme strouhanku, parmazán a posekané mandle.
Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a následně obalujeme jako klasické řízky: nejdříve v mouce, následně ve vejci a naposled do směsi strouhanky, parmazánu a mandlí.
Obalené nugetky smažíme v oleji do zlatova.
Podáváme s vychlazeným dipem.
- 09.04.13 vloženo
- 32941x zobrazeno
Čas přípravy
- 60 minut
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 600 g kuřecích prsou
- 100 g majonézy nebo 2 žloutky, 80 ml oleje, lžička hořčice, sůl, pepř, trochu citronové šťávy
- 20 g medu
- 80 g hořčice
- 40 g hladké mouky
- 40 g strouhanky
- 40 g strouhaného parmazánu
- 40 g loupaných mandlí
- 2 vejce
- sůl, pepř, olej na smažení
Doporučená příloha
Chléb, ledový salát, zelenina
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku17.6.13 13:45
Nugetky byly výborné, díky mandlím i křupavější, jen jsem tam
nepoznala ten parmazán. A hořčicovo - medový krém neměl chybu .
Diskuse k receptu Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem
Já místo talířů (nebo novin) používám igelitové pytlíky, které potom nemusím umývat, stačí vyhodit.
Příspěvek upraven 24.05.13 v 18:12
5068 příspěvků 24.5.13 16:56
Goralko, Casino sa vie aj cinit, nie ze nie..bielka su lepsie, ale ob=no to b=vi asi..mne sa ten recept lubi..podrobny, krasne fotky a znackovy: Master Chef
273 příspěvků 24.5.13 12:59
Jaké pekné fotečky, priloží aj casino?
Mě, (když se tu rec. prve ukázal) zaujalo, jak je psaný pro pitomce: Mezi tím si připravíme tři talíře na trojobal.
MAKRONKY moc nevaří a když už náhodou řízky, tak je obalují na novinách (kromě vejce, hihi, to mají v misce!!!)… Povím jim, že je to velice praktické
Příspěvek upraven 24.05.13 v 11:07
5068 příspěvků 24.5.13 10:28
Di

..teraz je vsetko ine, onakvejsie.. kazdy vsetko
vie nie ako my co sme sa museli ucit.. 
PS:…jo, joo davno to bol naivny folklor z blbosti ani ten net sme nemali a talianske plaze a mesta atd. boli pre nas super de lux ked sme sa tam dostali vobec a potom sme chodili cely rok v splocnosti s nasuchorenymi pierkami
2453 příspěvků 24.5.13 10:10
Jolano, tak to pardon, měla jsem dojem, že svůj příspěvek myslíte ironicky, v tom případě se za svůj předchozí komentář omlouvám (ale stojím si za ním, kečup nebo majonézu si k řízku opravdu nedávám).
P. S. Ale i tak na tomto receptu neshledávám nic převratného, obalování ve strouhance s různými příměsemi považuju za docela normální, nepřevratné - převratná novinka by to byla tak před 15-20 a víc lety; i tady na Labužníkovi je podobných receptů hromada.
5068 příspěvků 24.5.13 09:54
..mne sa paci recept..pretoze u nas ked je pritomny pan parmazan tak obalujeme len bielkach…ale takto to je ine, onakvejsie( to sme davno tiez robili, nie ze nie
)..a ked pridame k panu parmazanu mandle tak to
je uplne top.. 
2453 příspěvků 24.5.13 09:41
No, mě v popisu receptu zaujalo, že si někdo dává řízky s kečupem, doteď jsem to netušila. Dokonce ani s vylepšenou majonézou bych si řízky nedala, asi jsem divná. No ale holt - proti gustu…
5068 příspěvků 24.5.13 09:26
Prevratny recept, krasny aj s podrobnym fotopostupom..
..chyba tomu len jedno: muku radsej preosiat krz
protein a nugetky budu nadychanejsie..ne 