Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Skipper Ostatní kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Pokud už máte dost klasických řízků, zkuste lehkou změnu. Do těsta přidejte parmazán a sekané mandle a místo kečupu vyzkoušejte hořčicovo-medový dip! Takto upravené kuře se určitě stane klasikou vaší kuchyně!
Na domácí majonézu vložíme do mísy žloutky, hořčici a několik kapek citronové šťávy. Na začátku všleháváme olej po kapkách, později už přiléváme rychleji, dokud se nám nevytvoří směs krémové konzistence, kterou dochutíme solí a pepřem.
K majonéze přidáme hořčici a med, vše dobře promícháme a tím vytvoříme dip, který dle potřeby dochutíme solí a pepřem. Krém dáme vychladit do lednice.
Mezi tím si připravíme tři talíře na trojobal. Do prvního vsypeme mouku, do druhého rozšlehané vejce s trochou soli a ve třetím talíři promícháme strouhanku, parmazán a posekané mandle.
Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a následně obalujeme jako klasické řízky: nejdříve v mouce, následně ve vejci a naposled do směsi strouhanky, parmazánu a mandlí.
Obalené nugetky smažíme v oleji do zlatova.
Podáváme s vychlazeným dipem.
Chléb, ledový salát, zelenina
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
17.6.13 13:45
Nugetky byly výborné, díky mandlím i křupavější, jen jsem tam
nepoznala ten parmazán. A hořčicovo - medový krém neměl chybu .
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem
Já místo talířů (nebo novin) používám igelitové pytlíky, které potom nemusím umývat, stačí vyhodit.
Příspěvek upraven 24.05.13 v 18:12
5068 příspěvků 24.5.13 16:56
Goralko, Casino sa vie aj cinit, nie ze nie..bielka su lepsie, ale ob=no to b=vi asi..mne sa ten recept lubi..podrobny, krasne fotky a znackovy: Master Chef
273 příspěvků 24.5.13 12:59
Jaké pekné fotečky, priloží aj casino?
Mě, (když se tu rec. prve ukázal) zaujalo, jak je psaný pro pitomce: Mezi tím si připravíme tři talíře na trojobal.
MAKRONKY moc nevaří a když už náhodou řízky, tak je obalují na novinách (kromě vejce, hihi, to mají v misce!!!)… Povím jim, že je to velice praktické
Příspěvek upraven 24.05.13 v 11:07
5068 příspěvků 24.5.13 10:28
Di

..teraz je vsetko ine, onakvejsie.. kazdy vsetko
vie nie ako my co sme sa museli ucit.. 
PS:…jo, joo davno to bol naivny folklor z blbosti ani ten net sme nemali a talianske plaze a mesta atd. boli pre nas super de lux ked sme sa tam dostali vobec a potom sme chodili cely rok v splocnosti s nasuchorenymi pierkami
2453 příspěvků 24.5.13 10:10
Jolano, tak to pardon, měla jsem dojem, že svůj příspěvek myslíte ironicky, v tom případě se za svůj předchozí komentář omlouvám (ale stojím si za ním, kečup nebo majonézu si k řízku opravdu nedávám).
P. S. Ale i tak na tomto receptu neshledávám nic převratného, obalování ve strouhance s různými příměsemi považuju za docela normální, nepřevratné - převratná novinka by to byla tak před 15-20 a víc lety; i tady na Labužníkovi je podobných receptů hromada.
5068 příspěvků 24.5.13 09:54
..mne sa paci recept..pretoze u nas ked je pritomny pan parmazan tak obalujeme len bielkach…ale takto to je ine, onakvejsie( to sme davno tiez robili, nie ze nie
)..a ked pridame k panu parmazanu mandle tak to
je uplne top.. 
2453 příspěvků 24.5.13 09:41
No, mě v popisu receptu zaujalo, že si někdo dává řízky s kečupem, doteď jsem to netušila. Dokonce ani s vylepšenou majonézou bych si řízky nedala, asi jsem divná. No ale holt - proti gustu…
5068 příspěvků 24.5.13 09:26
Prevratny recept, krasny aj s podrobnym fotopostupom..
..chyba tomu len jedno: muku radsej preosiat krz
protein a nugetky budu nadychanejsie..ne 