Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
spiser Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
V hrnci rozehrejte 2 PL másla, pridejte pampeliskové listy a míchejte az se máslem obalí. Pomalu restujte az listy zacnou poustet stávu. Prilejte vývar a varte az jsou listy mekké ale stále jeste zelené. Mezitím v jiném hrnci rozehrejte zbylé 2 PL másla, pridejte k nemu karotku, chvíli restuje, pridejte cibuli a restujte az zelenina zmekne, ale nenechte ji zhnednout.Posypte moukou a míchejte az se vytvorí pasta. Po lzicích pridávejte za stálého míchání mléko a varte asi 2-3 minuty. Tuto omácku dejte mixeru, pridejte pampelisku s vývarem a rozmixujte. Nalejte do hrnce, primíchejte smetanu, horcici, ochutte solí a peprem a prohrejte. Varit uz polévka nesmí. Tip: K pampeliskovým listum se dají pridat i stonky z pampelisek ale je potreba je drobne nakrájet. Lepsí je ale pouzít jen listy.
Recept je z kategorií: Polévky
Pečivo.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Krémová pampelišková polévka