Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
toast Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Kachní prsíčka osolíme z obou stran, vetřeme drcený kmín do kůže a část bez kůže lehce poprášíme koriandrem. Na malou pánvičku si dáme tmavou sojovou omáčku, přidáme teriyaki omáčku a pomerančovou šťávu, lehce zakápneme olejem a dáme vařit až vznikne hustá omáčka. V případě nutnosti můžeme přidat trochu cukru. Kachní prsíčka dáme na velkou pánev s trochou oleje, nejdříve pečeme strany s kůží, asi 5 minut, pak obrátíme, takto opakujeme, dokud nejsou prsíčka hotová. Vnitřek má zůstat růžový, kůrka má být křupavá a zlatavá. Do menšího kastrůlku si dáme trochu vývaru, vložíme do něj zelenou část pórku, necháme změknout, vyndáme, lehce zakápneme olejem, dáme do tepla. Do téhož vývaru vložíme řapíkatý celer a bílou část pórku, lehce povaříme, vyndáme a dáme do tepla. Do malé pánvičky si dáme trochu másla, malinko oleje a cukr, vložíme pomerančovou kůru, a krátce ji necháme zkaramelizovat. Na talíř veškeré ingredience pěkně naaranžujeme, dozdobíme a ihned podáváme.
Recept je z kategorií: Kachna
opečená ciabatta a dobré červené víno (Côtes du Rhône)
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kachní prsíčka s karamelizovanou pomerančovou kůrou
171 příspěvků 25.1.09 03:43
Pepíčku díky za přidání fota.