Recept Kachna na pomerančích
Bunter Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Kachnu opláchneme a osušíme. Máme-li drůbky, dáme si stranou játra a srdce. Odsekneme nožky, konce křídel a biskupa. Kachnu rozporcujeme na nevelké díly, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, pomeranče oloupeme a rozdělíme na dílky, odstraníme bílou kůru a jadérka. Kůru z jednoho pomeranče dobře opláchneme a nakrájíme nadrobno. Do většího pekáče vložíme kousky kachny včetně vnitřností, přidáme cibuli, šalvějové lístky a pomerančovou kůru. Zalijeme olejem, osolíme a opepříme. Na středně silném plameni pečeme dohněda, pak vše zalijeme vínem a dusíme, dokud se víno nevypaří. Potom podlijeme sklenkou vývaru z bujonové kostky, přikryjeme pokličkou a dusíme 1 hodinu. Kousky masa vyjmeme a necháme v teple. Zbylou šťávu přecedíme přes sítko a přelijeme zpět do pekáče,přidáme cukr a dílky pomeranče. Uvedeme do varu a horkou šťávou zalijeme kachní maso. Velmi špatný překlad receptu neuvádí ani přílohu a tak je to na každém z vás co si k tomu dáte....
Recept je z kategorií: Kachna
- 20.05.04 vloženo
- 46414x zobrazeno
Čas přípravy
- 100 minut
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 1 mladá kachna o váze asi 1,5 kg
- 120 ml olivového oleje
- 3 pomeranče
- 1 cibule
- 3 lístky šalvěje
- 1 čajová lžička cukru
- 125 ml bílého přírodního vína
- 1 bujonová kostka
- sůl
- mletý pepř
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Kachna na pomerančích
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Kachna na pomerančích
3 příspěvky 26.12.09 22:52
Vypadá to skvěle zítra jí budu dělat tak pak dám vědět jak to dopadlo